הפרעת אכילה-בן 6

עירית1971

New member
הפרעת אכילה-בן 6

אני לא יודעת אם הפורום עוסק בילדים ....לפני חצי שנה הבחנתי שהתאבון של בני בן השש עלה בצורה משמעותית.עם הזמן הבנתי שלא מדובר ברעב אלא בהפרעה ובאכילה ריגשית.הינו אצל אנדוקרינולוג שקבע שהכל תקין אצלו ומדובר באכילה ריגשית.לילד יש צליאק מזה שלוש שנים וכנראה שלאור העובדה שהמחלה דורשת לא מעט דחית סיפוקים כי לא תמיד אני מוצאת תחליף נטול גלוטן במצבים לא מתוכננים.לאחרונה ממש אובססיבי לגבי אוכל...מדבר עליו בשקיקה...יכול לאכול בלי הכרה. הילד מודאג כל הזמן ממה יאכל ,ואם נגמר הקורנפלקס שכל כך אוהב...וכשחבר אמור להגיע הוא מוודא שאחלק חטיפים...ממש מבאס.אני חייבת לציין שתמיד מאכילה בריא אבל גם משחררת כצריך רק שאצלו זה איבד כל פרופורציה. אני נאלצת להגביל בכמויות ובעיקר להתנגד לתת לו כל מה שמבקש כשמדובר בחטיף,קינוח וכו'.
הדבר יוצר תסכול גדול אצלו -מה שמוסיף לאובססיה ולי נמאס להיות השוטרת בבית.
הסברתי לו בכל דרך אפשרית כמה חשוב לשמור על תזונה בריאה ושגם אנחנו לא אוכלים מה שבא לנו .גם את בנותיי אני מגבילה אחרת כל היום יאכלו...
איך אפשר לעזור לו (לי)? אני ממש מפחדת שיהיה ילד שמן ...ונראה שהוא בדרך הנכונה

האם יש טיפול שיכול להרגיע אותו?

levshavur

New member
לעירית

שלום לך
למרות שהפורום פה לא עוסק בילדים (קיימים פורומים בגוגל ) אני עונה לך מתוך הניסיון שלי כמטפלת ברפואה משלימה. כדאי שתקחי אותו לאיש מקצוע שעובד עם ילדים. תתיעצי עם רופאת ילדים שתפנה אותך למישהו מתאים.
אני מסבירה לילדים בצורה פשוטה ברמה שהם יכולים להבין, ואוליי דווקא אם הוא ישמע ממשהו מיקצועי ויבין את הסיבה הוא יקבל את זה יותר מאשר בבית שהוא אוליי חושב שבבית שזה כמו עונש או סיבה אחרת...אז אם הוא ישמע את זה ממישהו אחר זה יביא ליותר שיתוף פעולה (אליי הגיעו דווקא ילדים סרבני אוכל ואחרי שהם שמעו את ההסבר הם הציעו מיוזמתם מה הם מוכנים לאכול...והאימהות התקשרו אליי למעקב ושמחו שאכן הם אוכלים מה שצריך...) האם מישהו הסביר לו מה זה צליאק ולמה אסור לו לאכול דברים מסויימים.?ילדים הרבה פעמים יותר מבינים ממה שזה נראה...) אני לא יודעת אם קיימת ספרות לילדים בנושא הזה...לדוגמא יש ספר שמסביר בצורה של סיפור מה זה אפילפסיה , אז אוליי יש משהו כזה ... אם אין אני יכולה לנסות לכתוב על הנושא הזה ( כתבתי וציירתי ספר אחד לילדים) כתבתי עוד סיפורים....) את יכולה לשלוח לי מסר אם את רוצה...
לבשה

היי עירית

באופן כללי, נשמע לי ששמת לב בזמן למשהו שיכול להתפתח למקום לא טוב, וזה חשוב. הצד השני של אותו המטבע הוא לא להלחץ ולהפוך בכך את המצב לבעיה שיכלה אולי לעבור בהמשך השנים.
לא פשוט למצוא את האיזון בין שני הדברים...
אנחנו לא פורום של נשות מקצוע, ואני מצטרפת להמלצה לפנות לאיש מקצוע שיוכל לייעץ באופן ספציפי יותר.

כל הכבוד על הערנות, והרבה בהצלחה

והערה-

לא צריך לדאוג שהילד לא יהיה שמן. צריך לדאוג מהעובדה שאכילה כזו מספרת שמשהו מטריד אותו, לא רגוע לו, מציק לו.

למעלה