הפרעת אישיות גבולית ו-NLP

Happytom

New member
הפרעת אישיות גבולית ו-NLP

האם NLP יכול לעזור במקרה של הפרעת אישיות גבולית ו-OCD?
מגיל 11 אני סובל, מתקשה, לא מתפקד.
בגיל 19 התחלתי להפגש עם פסיכולוג קליני, הקשר היה משמעותי ועמוק שהולך ומלווה אותי עד היום, עשיתי שינויים מסויימים, אך לא משוה משמעותי, בטח לא אחד כזה שהחזיק מעמד, תמיד מוצא את עצמי חוזר להתמכרויות וההרס שלי.
בגיל 25 עברתי קורס באמנות הפיתוי (pickup), התחום הזה שינה לגמרי את חיי, ממש ב-360 מעלות, זה אמנם קורס להצלחה עם נשים, אבל מי שעובר את התהליך מגלה שהצלחה עם נשים זה חלק מאוד קטן משינוי ושיפור אישי עצום שמשפיע על כל רבדי החיים. (התחום עצמו ד"א מרכיב גם מוטיבים מ-NLP)
הבטחון העצמי שלי התעצם, הכישורי תקשורת והחברתיים שלי השתפרו, ההנאה שלי מהחיים, נהייתי חיובי, חשיבה וגישה של ווינר...
אחד המאמנים שלי המליץ לי על סדנת "מהות" של הומניקיישן כדי ללטש את כל התהליך שלי.
כרגיל וצפוי שבועיים לפני הסדנא וממש בעיצומה של תקופה של עשייה והתפתחות, חזרתי שוב להתמכרויות ולהרס שלי, הגעתי לסדנא הרוס, לא משתף פעולה, לא רוצה להקשיב לאף אחד...
ושנתיים אני כבר תקוע במצב הזה, ניסיתי לשחזר את מה שעשיתי בפיקאפ, אפילו דברים שעברתי עם הפסיכולוג, אבל לא חזרתי לעצמי.. המשכתי להתפתח מבחינת הכישורים החברתיים והתקשורתיים שלי אבל מבחינה נפשית התחלתי לקרוס...
אני כבר שנה בבית של ההורים שלי, סגור בחדר.. איבדתי תקווה...
אני רק רוצה לחזור לרגע ההוא ולא ליפול להתמכרות ולהמשך בתהליך ההתפתחות שהייתה- כי אז הכל היה יכול להיות היום מושלם...
היום אני בן 27.
תודה למי שקרא.

Happytom

New member
תובנה שהגעתי אליה עכשיו

בגדול מתוך ההסתגרות שלי הגעתי לכל מיני תובנות ואבחונים לגבי המצב שלי...
אני מאז שהייתי ילד כל פעם שקיבלתי משהו חדש הייתי רוצה לשמור עליו שיהיה מושלם (למשל נעליים חדשות, הייתי ממש נזהר לא ללכלך אותםם)
&nbsp
לפני שנתיים מה שקרה, זה שהגעתי לאיזשהו רגע שהייתי צריך להיות במיטבי והכל היה צריך להיות מושלם, ואז באתי והכנסתי את עצמי להרס עצמי, טראומה וחרדות ממש במומנט שהיה צריך להיות מושלם.... ואני פשוט מתאבל על זה... לא משנה שהתקדמתי מאז, אני עדיין אבל על זה ולא יכול להמשיך
&nbsp

NLP ו-OCD

תובנה ראויה, סביר להניח שהסטרס 'לא לקלקל' הסיט איזה מתג במוח שהחזיר את כל החשמל הרע. זו תופעה נפוצה, במיוחד במקרים של OCD שמבוסס על שאיפה לשלמות וודאות שמעניקים בטחון. הבעיה שהביטחון הזה הוא רגעי, ורק מכוון את המוח לרצות עוד, ולכן לחפש עוד 'פגמים' או חוסר ודאות כדי לפתור אותם בטקס כלשהו שמעניק שוב ביטחון רגעי ואז שוב... מעגל אימה חשמלי כזה. המוח מכור לזה. כדי לעשות סוויץ' ולהעביר את המוח למעגלים אחרים, צריך לתת לו חלופות משמעותיות, כמו שעשית כשלמדת פיק אפ. היית במסגרת, בנית חלופות טובות ויציבות שמעניקות לך ביטחון והמוח שלך למד להעדיף אותן. הן עדיין קיימות, אבל קשה למצוא את הסוויץ' ההוא, ללא מסגרת תומכת, עקבית ויציבה. אני מציעה לך למצוא מסגרת כזאת ולהתחייב אליה, לא משנה איך אתה מרגיש עכשיו. אתה זקוק לעוגן יציב בחיים. מציעה לך בחום להצטרף לקורס NLP, מכיון שזה כבר עזר לך מאד בעבר. כמובן שטיפול NLP יכול לעזור לך מאד וללמד אותך איך 'לחזור' לעוגנים שלך כאשר הטריגרים שמפעילים את החשמל הרע מפעילים אותך. אם תרצה המלצה על מטפל NLP מעולה ובעל ניסיון ב-OCD, פנה אלי בפרטי. מאחלת לך הצלחה, המצב שלך לגמרי פתיר, ובקלות רבה יותר ממה שאתה חושב.

למעלה