הפרעות

מאי855

New member
הפרעות

אני סובלת מהפרעות אכילה ,פעם עליות ,פעם ירידות ,כל החיים שלי גם מסתובבים סביב זה ,חשוב לי לא לסבול אבל גם חשוב לי להראות טוב אני רוצה שהכל יסתדר שלא יהיו לי כל מני בלאגנים פעם כאלו ופעם כאלו אוף זה מעצבן ...

levshavur

New member
מאי

שלום לך
קודם כול ברוכה הבאה לפורום!

זה מאוד טוב שאת רוצה שדברים יסתדרו לך, והם אכן יכולים להסתדר בצורה טובה אם תהיי בטיפול טוב, אבל הכי חשוב שתתמידי בו...חלק מההפרעה זה שכול הזמן חושבים על הדברים האלה...
האם את בטיפול כלשהו?
אני חושבת שאם תיצמדי חזק לתפריט (אם יש לך דיאטנית שכבר נתנה לך) או שתלכי לדיאטנית של הפרעות אכילה, ותעשי בדיוק לפי ההוראות שלה, ואם גם יהיה לך כוח רצון, אז גם יש לך סיכוי טוב להצליח. בהתחלה ה'קול' החולה יהיה מרגיז ומעצבן, וינסה למשוך אותך חזרה למחלה, אבל כמה שתקשיבי לו פחות, ככה ה'קול' הבריא יתחזק בתוכך.
את מוזמנת להמשיך ולשתף פה.
לבשה.

מאי855

New member
אני לא

שהייתי מאד שמנה והלכתי לדיאטנית היא אמרה לי שאני תמיד אשאר מלאה גם אם אני ארד כי ככה אנשים נולדים ,אז וויתרתי עליה וירדתי המון בכוחות עצמי לבד והייתי רזה מאד אבל אני סובלת מאכילה רגשית ובעיות דכאון ובדידות אז עליתי אחרי כמה שנים בחזרה אמנם לא לאותו משקל בו הייתי מאד שמנה אבל עדיין עליתי הרבה מאד ועכשיו אני צריכה שוב להוריד ויש את החגים שזה קשה לענות את הנפש שלך שגם ככה את כל הזמן מעונה ועוד אולי את גם מצפה שבעקבות השינוי החיצוני שאת עושה יבוא שינוי פנימי אבל אצלי הוא לא הגיע בכלל וזה גם ייאש אותי שגם עשיתי המון וגם כלום לא השתנה בחיים שלי למרות הכל הם נשארו בדיוק אותו דבר שמנה או רזה ,עם אותן הבעיות בכל התחומים אז כבר נמאס לי וגם לאף אחד לא ממש אכפת שאני מרזה אז אמא שלי מעירה על זה אבל אם אני משמינה לא עושה רושם בכלל אכפת לה היא רק רוצה שאני אוכל ובכמויות וזה קשה גם שכל הזמן מציקי ם לך עם זה ,ועכשיו עם כל ה אכילה הרגשית הזו זה במילא קורה ועליתי המון ואני בדכאון ומיואשת ולא רוצה מטפלות שיגידו לי שאין לי טעם לרדת כי ככה נולדים ונשארים ...

levshavur

New member
לגבי מטפלות ודיאטניות

מאי שלום,
מצטערת שלא יכולתי לענות לך קודם, פשוט בגלל החג כמה ימים שלא הייתי בבית ולא הייתה לי גישה למחשב...
אני חושבת שדיאטנית שתחום ההתמחות שלה הוא הפרעות אכילה לא תגיד לך שאי אפשר לשנות מצב קיים, במיוחד אם יש לך מוטיבציה לשנות אותו. היא גם תדע לתת לך תפריט והנחיות איך לאכול בהתאם למצב הנוכחי שלך ו'תזרום' אתך בכול מצב בו תהיי...
לגבי אכילה רגשית: חלק מתהליך העבודה הפסיכולוגי הוא להפריד בין אוכל לרגשות. כדאי כן לדבר על הרגשות הכואבים, עם כול כמה שזה קשה, לדבר עם מישהי (פסיכולוגית, עובדת סוציאלית וכד'...) כי ברגע שבאמת תתחילי להתמודד עם ה'שורשים' של הבעיות, גם ענייני האכילה יוכלו בהדרגה להשתפר. העיסוק באוכל ובהפרעה, הוא דרך 'לברוח' מהכאב, כי זה יותר 'קל' להתמודד עם משקל וקלוריות ו'איך אני נראית' מאשר להכיר בעובדה ש'הנה אני לבד בעולם'...למרות שניתן למצוא פתרונות מעשיים לנושא הזה של הבדידות. גם בדיכאון אפשר לטפל, ברמה הרגשית והתרופתית. (וכן, יש המון נשים בעולם, שלוקחות כדור נגד דיכאון ויש להן חיים שלווים ומאושרים. אני לא אומרת שזה בהכרח יפתור לך את כול הבעיות, אבל זה בהחלט יכול לשפר את המצב...)
אז כדאי להתייעץ עם אנשי מקצוע, ולהתחיל בטיפול מסודר, ואני לא חושבת כמו הדיאטנית ההיא שאין מה לעשות, כי גם אם מבחינה גנטית, יש נטייה משפחתית להשמנה, עדיין לדעתי יש מה לעשות עם המצב הזה. לא כול בת לאמא שמנה חייבת להיות בהכרח שמנה בעצמה...
לגבי חגים: אני חושבת שחגים זה זמן לתת לעצמך מקום ליהנות, לטעום את המאכלים המיוחדים, זה לא אמור להיות זמן לעינוי...ובכלל אני בדעה שאכילה לא צריכה להיות סבל. אם את אוכלת בצורה נכונה, ולפי תפריט שאת מקבלת מדיאטנית שמומחית בתחום של הפרעות אכילה, את יכולה בהחלט ליהנות מאוכל טעים וטוב...
לבשה.

מאי855

New member
כמה דברים

אכילה בשבילי לפעמים היא סוג של נחמה ,הרגשה טובה ,שקשה לי ,לא תמיד לפעמים הפרעת האכילה שונה לגמרי מרוב דכאון אין לי חשק לאכל כלום ימים שלמים ,אלו שני סוגים של הפרעות אכילה שאני סובלת מהם .

לפעמים הפרעות האכילה שלי הן גם סוג של אובססיה ,שיוצאים לבלות או חוגגים או בכלל אני לא מסוגלת בלי לחשב קלוריות ולהציק לעצמי או למנוע מעצמי המון דברים .

אני גם לוקחת תרופות נגד דכאון הן לא עוזרות לי ממש גם השיחות עם איש מקצע לא עזרו לי ,לא תמיד לכל אחד תרופות ושיחות עוזרות ,יש אנשים שאולי עוזרים להם דברים אחרים ,עדיין לא יודעת מה עבורי יעזור ,אבל השיטה הרגילה אצלי לא עבדה ,זה לא שלא ניסיתי . להפך לפעמים זה רק החמיר את המצב . אנשי מקצוע שגורמים להרגיש רע עם עצמ ך פי אלף ,וכדורים שהופכים אותך לזומבי .

מבחינה גנטית דווקא אין לי שום נטייה ,אמא שלי בדיוק ההפך ,רזה בצורה קיצונית ,אפילו בהריון היא הייתה כזו ,כמעט שלא הבחינו שהיא בהריון .
יש לה פשוט דאגת יתר אלי בקשר לאכל ,כאשר אני בדיאטה היא מאד מודאגת שאני לא אוכלת מספיק אבל משום מה שאני סובלת מאכילת יתר היא לא אומרת כלום .

גם הדיאטנית לא צדקה כי בסופו של דבר ירדתי בכוחות עצמי ,בצורה קיצונית מאד ,והגעתי אפילו לתת משקל ,

גם לא הייתי שמנה לפני תקופה רגשית שעברתי שאז החלה בה האכילה הרגשית שלי והעלתי מאד במשקל ,עכשיו האכילה הרגשית חזרה על עצמה שוב ,לא העלתי תודה לאל בכמות ההיא שעליתי בה אז אבל עדיין עליתי המון והחגים מקשים עלי לא בגלל המאכלים כי זו מן תקופה כזו , בשבילי לא קלה ,ביום יום הרבה יותר קל לשמור ולהרגיש נפשית יותר טוב .

levshavur

New member
יכול להיות...

מאי שלום,
יש אנשים שטיפול רגיל בשיחות לא מתאים להם. קיימות כמה אופציות אחרות: טיפול באמנויות - ציור, דרמה תרפיה (ויש מטפלים שעובדים על הפרעות אכילה), טיפול במוזיקה או בתנועה. יש אנשים שטיפול כזה פותח אותם רגשית, בצורה שהם מסוגלים להתמודד אתה הרבה יותר ממלים באופן ישיר.
סוג טיפול אחר שגם כן אפשרי - אלו הם טיפולי רפואה משלימה, שעוזרים לאדם להתאזן, פיזית ורגשית. אני חושבת באופן מיוחד על רפלקסולוגיה או שיאצו. בעבר היה כנס שלם של איגוד הרפלקסולוגים על הנושא של הפרעות אכילה...
תנסי לחשוב מה יכול להתאים לך, כי את מכירה את עצמך הכי טוב, ויודעת לאיזה סוג טיפול יש סיכוי שתצליחי להתחבר.
בהצלחה!
לבשה.

מאי855

New member
האם

יש טיפול בדרמה תרפיה שמתאים גם לדכאון ולהפרעות אכילה יחד ?
טיפול כזה נשמע בעל סיכוי שאני אצליח להתחבר אליו כי אני מאד מתחברת לעולם המשחק .

גם טיפול ברפואה משלימה נשמע לי טוב , על מה מבין השניים היית ממליצה רפלקסולוגיה או שיאצו ?
אין לי כל כך מושג לגבי שניהם אבל אני מוכנה לנסות ...
במיוחד טיפול שיכול לשלב גם הפרעות אכילה וגם דכאון

למעלה