הפרעות ריכוז וקשב

טוואנדה

New member
הפרעות ריכוז וקשב

אני בת 22, ונתקלת בזמן לימודים בהפרעות ריכוז מאוד חמורות, לוקח לי להגיע לרמת ריכוז מינימלית המון זמן, זה ממש פוגע ביכולותי השאלה היא אם יש מוצא ע"י שיטה/תרופה וכו'... בברכה ויום טוב

freearth10

New member
וקנסיולוגיה ,תמציות קריסטלים

ולדעתי גם כל טיפולי המגע ממטפל שלא רוצה רק לגרום להרגעה אלא גם לטפל בבעיה.

0 אור 0

New member
יש שיטות

קודם כל שיטות כלליות כמו יוגה, טאי צ'י, צ'י קונג ומדיטציה - נוסף לכך שתגיעי אתן לריכוז, יספקו לך בריאות טובה יותר לכל החיים. מעבר לכך יש שיטות ממוקדות בנושא של למידה - באוניברסיטה או מכללה יש תמיד גוף שמסייע בנושא הזה - תנסי בדיקן הסטודנטים שיפנו אותך.

freearth10

New member
אני לא הייתי סומכת על הסיוע הזה!

היי אור, מלבד מכללת תל-חי ששם באמת יש התייחסות מיוחדת לסטודנטים עם בעיות קשב ולמידה בשאר האוניברסיטאות, לפחות עד כמה שאני יודעת, התמיכה היא לא משהו :(( לדעתי גם כל השיטות שציינת הן אכן מאזנות אך לא מטפלות בבעיה, שמלבד חוסר האיזון הפיזי מתלבש על הלקות גם דמוי עצמי נמוך, פחדים שונים, סף רגישות נמוך וכו', כך שלדעתי אין מנוס מטיפול של ממש.
מאיה

avorly

New member
מאיה,

מתוך הכרות עם המכללה והאגף הספציפי שמטפל בנושא- את בהחלט צודקת! מטפלים בכל סטו'נט/ית בכל הבעיות שלו/ה מול כל מרצה, מבחן או עבודה.

freearth10

New member
יש מוצא!

היי טוואנדה, קודם כל ניתן דרך תירגול המוח להגיע לריכוז. היכנסי למאמרים וקראי על תרגילי המוח. תרגול יומי של המוח יכול להביא לתוצאות יפות של איחוד מוח ימין ומוח שמאל דבר שישפר בצורה ניכרת את הריכוז שלך. שנית, בטיפול הוליסטי ניתן לגלות גם את הסיבה להופעת בעיות הקשב ולטפל בה. זוהי גם הדרך הנכונה ביותר משום שהסיבה שבגללה יש לך את הבעייה חוסמת אותך לא רק בלימודים אלא גם בהרבה מאוד רמות אחרות בחיים. יש גם תמציות שמטפלות בבעית קשב,ושילוב שלהן בטיפול הוליסטי מאיץ את התהליך בצורה ניכרת.
מאיה

אדומה2

New member
שאלה

האם ההפרעות הללו היו בעבר? האם בעבר עברת איזה שהם בדיקות ואובחנת כבחורה/ילדה/נערה עם הפרעת קשב וריכוז?

למעלה