הפרעות רדיו

elisayag

New member
הפרעות רדיו

בהטסה ביום שבת בסביבות השעה 12:30 ארע לי מקרה מוזר מאזנת אחת נתפסה על פול אפ למשך של כמה דקות לאחר מכן השתחרר והכל עבד כמו שצריך התדר : 72.470 AM המקום : הצוק באשקלון לא היו מטיסים נוספים בשטח . יש למשהוא רעיון לגרום . תודה מראש אלי

אסף ו

New member
כמה שאלות

דבר ראשון אם יש לך רק סרוו אחד במאזנות אז כנראה שזאת לא תקלה במערכת הרדיו (כי אז שני הכיוונים לא היו פועלים) ואז כנראה שניתקעה לך המאזנת בצד אחד ואחרי כמה זמן השתחררה (תשחרר את הלינקים מהסרבו ותבדוק אם המאזנת שנתקעה זזה בחופשיות) אם יש לך שני סרבואים בכנף אז זו יכולה להיות תקלה במערכת הרדיו (אבל שוב - לא הפרעת רדיו כי אז אף מאזנת לא היתה פועלת כמו שצריך כי שתיהן מחוברות על אותו ערוץ) יכול להיות שאחד הסרבואים דפוק יכול להיות שהיה נתק בחוטים שאיכשהו חזר לתפקד שוב ועוד מליון ואחד דברים. מה שכן לא סביר שזאת היתה הפרעת רדיו.

elisayag

New member
הבהרה

ישנם שני סרווים למאזנות ההפרע לא היתה מכנית מאחר ומידי פעם המאזנת היתה מתישרת לשניה וחוזרת לפול אפ תודה אלי

אסף ו

New member
בכל זאת

גם אם יש שתי מאזנות אז שתיהן מחוברות לאותו ערוץ והאמת שזה לא ממש משנה כי לפי דעתי (ותקנו אותי אם אני טועה) הפרעת רדיו משפיעה על כל הערוצים שמחוברים במקלט ולא על ערוץ מסויים אחד כי בסך הכל כל הערוצים פועלים על אותו תדר אחד לא?? בכל זאת תבדוק אם אין לך איזו תקלה מכאנית בסרבו המדובר לפני שאתה חוזר להטיס. אסף.

elisayag

New member
הבהרה נוספת

מדובר בטיסן מסוג ZAGI עם מיקס בין הגה גובה למאזנות . האם יתכן כשל בסרבו בצורה שיגרום לו לעלות??. תודה אלי

אסף ו

New member
בוודאי שיתכן כשל בסרוו

כמו שכבר אמרתי זה יתכן אבל זה לא ממש קשור למיקס יכול להיות שהסרבו פשוט דפוק. תנסה להחליף עם סרבו אחר ותראה מה קורה

elisayag

New member
הבעיה יותר מורכבת

1. הסרבו שתול בכנף ומצופה פיבר 2. אין לי יכולת לבדוק מפני שהתופעה לא חזרה

אלי כץ

New member
לדעתי..

לדעתי מדובר בתקלה בסרוו. לפי התאור נראה שהפוטנציומטר של הסרוו הלך. באיזה סרוו מדובר? האם חדש או ישן? ייתכן שהסרוו נרטב? במקרה זה מתקצר הפוטנציומטר ומביא את הסרוו לקצה המהלך - דבר כזה קרה לי בעבר בסרוו (אומנם מדור ישן) וגם במשדר. לזה מספיק מעט מאוד מים אם הסרוו לא אטום. מנחם אריאלי יכול להחליף לך פוטנציומטר. אם אתה רוצה, גם בעצמך אתה יכול - לא מסובך.

אלי כץ

New member
לא סביר שתהיה הפרעת רדיו לסרוו אחד

הסיבה לך נעוצה באופן התשדורת - המשדר משדר "מסגרות" ובכל מסגרת הוראות לכל הערוצים ברצף. אני לא רואה איך תופרע פקודה של ערוץ אחד בתוך כל המסגרות ברצף. מאוד לא סביר.

DDe

New member
נראה לי שאתה צודק

יום קודם הטסתי והיה קצת גשום האם ניתן ליבש או להחליף סרבו ? תודה אלי

tumti69

New member
תנסה לפתוח אותו ולנקות את הפוטנציומ

יכול להיות שיש שם התחמצנות בגלל המים וזה גורם לו לקפיצות של עובד לא עובד

אלי כץ

New member
זרוק את הסרוו לפח או

או תחליף פוטנציומטר. לא שווה לאבד טיסן בגלל חסכון של סרוו דפוק