הפרעות קשב

יעל בג

New member
הפרעות קשב

שלום לכולם הנני חדשה באתר ובתחום בכלל. לאחרונה גיליתי שאני סובלת מהפרעת קשב קשה וזאת אחרי שגיליתי מעט דברים על בני. אני ממש בהתחלה ומאד מבולבלת כנראה שגם רטלין לא משפיע עלי, אשמח לקבל אינפורמציה ועידוד בנושא . רציתי לציין שהתחלתי לקרא ספר שנקרא a.d.h.d במידה ויש חומר נוסף אשמח לשמוע תודה וחג שמח.

דליה.ד

New member
שלום לך יעל וברוכה הבאה לפורומינו../images/Emo140.gif

מה שבעצם קורה לך קורה ללא מעט הורים אשר מזהים אצל ילדיהם את הקשיים שלהם... הפרעות קשב וריכוז וכן ליקויי למידה הם הרבה פעמים על רקע גנטי... ולכן עם הדברים הטובים שאנחנו מעבירים לילדים שלנו, כמו חוכמה, יופי, גאונות, יצירתיות, כשרונות נשגבים ועוד, אנחנו מעבירים להם גם קשיים. העניין הוא שהפעם עלינו להפוך זאת לחויה מתקנת עבורינו ולסייע לילדים שלנו. בעבר, לא הייתה מודעות לבעיית קשיי הקשב והריכוז, ההיפראקטיביות וליקויי הלמידה בארץ. כמה היינו שומעים על ה"ילדים עם הפוטנציאל" ש"אם היו מתאמצים קצת יותר...", על הילדים שמורים התלוננו שהגישה שלהם ללימודים בעייתית. כמה אנשים חיים ביננו בלי שאכן מיצו את הפוטנציאל הגלום שלהם והכל בשל בורות של מערכת החינוך וחוסר היערכות מתאימה והתאמה אישית לצרכי התלמיד. למזלינו אנחנו היום בעידן אחר, בו אפשר לעזור לילדים, לטפל בבעיה, להבין אותה, והכי חשוב: להתמודד איתה! אני מבינה את הבלבול שלך ואת הקושי הרגשי הכרוך בזה. אבל אני,לפחות, מאוד מאמינה באמהות...ואני משוכנעת שעצם העובדה שהגעת לכאן, שאת מתעניינת ואוספת ידע בנושא ושאת מבינה מה עובר על בנך - כי את חווית את זה גם - רק יסייע לך להתמודד ולעבוד ולהפוך את הקושי למקור של העצמה וכח...כמו התהליך שאני עברתי. כאן, תוכלי לקבל: אוזן קשבת, מידע עדכני, עיצה טובה, וחיבוק חם! בנוסף אמליץ לך להכנס לחנויות הספרים המקוונות, להקיש adhd ותקבלי רשימה של ספרים בתחום (אני ממליצה על "לחיות עם adhd", "להבין ולטפל בadhd" ו "לשלוט בadhd"). אם תביטי למעלה תוכלי לראות את הקישורים לאתרים נוספים בתחום. ו.....בהצלחה! מדליה.

שלוםיעל וברוכה הבאה!../images/Emo140.gif

דליה ענתה לך תשובה נהדרת ואני לא אוסיף הרבה מבד עוד כמה ספרים: ADHD מריטת עצבים ספר השאלות והתשובות בנושא ADD כל ספר של ברקלי שיצא בעברית הוא מעולה. את מוזמנת לבוא אלינו שוב, נשמח לעזור בכל דבר. אפרת

מירב ש

New member
מה עושים אם חלק מהבעיה היא לקרוא..?

שלום, גם אני חדשה כאן, וגם אני גיליתי לאחרונה שיש לי הפרעת קשב בגלל רגישות יתר. הפנתם כאן לספרות מקצועית... אבל מה עושים אם חלק מהבעיה היא לקרוא...? אני מתענינת כרגע בדרכי טיפול לבעיה, ולמי שמתמצא רציתי גם לשאול אם טיפול פסיכולוגי יכול לעזור? תודה.

רגישות יתר

רגישות יתר היא נושא שמאובחן ומטופל בעזרת מרפאה בעיסוק התפתחותית. לפעמים צריך להעזר בפסיכולוג כטיפול משלים. בעיקר בגיל מבוגר שבו רכשנו הרגלים. בהצלחה

מירב ש

New member
תודה נאוה, ובכל זאת אני מקשה...

(בגלל בעלי היקר...) יש מקרים בהם טיפו פסיכולוגי בלבד יכול להיות מענה לבעיה ? ז"א, הבנתי שיש לי רגישות יתר לפי רגישות לנשיקות, התנגשות בחפצים/קירות, קושי להמצא בקהל אנשים (ולא רק בגלל מתפוצצים למיניהם...), שאלה סימנים פיזיולוגים, אך האם יכול להיות שהרקע לכך הוא רגשי, ויקבל מענה מלא אצל פסיכולוג?

דליה.ד

New member
שלום מירב../images/Emo42.gif

כמו שאני מבינה את שואלת לגבי רגישות היתר הטקטילית שלך וקשיי הקריאה של בעלך. לגבי רגישות יתר: האם גם בתור ילדה הרגשת מצוקה כאשר חיבקו או נישקו אותך? כי אני לא יודעת האם רגישות יתר "מופיעה" בגיל בוגר. לגבי ילדים יש סימפטומים נוספים כגון אי הסכמה ללבישת בגדים ארוכים, התנגדות לליטופים או כל מגע שהוא לא מגע עמוק. אצל הרבה ילדים זה יופיע ביחד עם "אטופיק דרמטיטיס" מה שנקרא בפי העם "אסטמה של העור" או סתם פריחות מציקות מידי פעם. לגבי קשיי קריאה: אם הקשיים "מופיעים" בגיל מבוגר זה מחשיד, כי אולי מדובר בבעית ראיה או מיקוד. את העניין הזה ניתן לשלול ע"י בדיקת עיניים אצל רופא ואצל אופטומטריסט. אם הקשיים מקדמת דנא...ובכן, אני אישית לא מכירה מבוגרים שמקבלים הוראה מתקנת. אולי אפרת מכירה שיטות עבודה עם מבוגרים. אני הייתי מציעה לו לעשות אבחון מקיף (כולל פסיכולוגי) כדי לקבל תמונה מדויקת על הקשיים שלו והאם טיפול יהיה יעיל עבורו. הייתי שמחה לדעת בני כמה אתם, זה יעזור לנו למקד את ההצעות שלנו בשבילכם. דליה.

zivadina

New member
רציתי לספר לכן שה"אטופיק דרמטיטיס"

של הבן שלי נבעה מצבע מאכל אדום, ומאז גיליתי את זה והפסקתי לקנות מאכלים עם צבעי מאכל אדומים מסוג מסוים, כבר אין פריחה.

דליה.ד

New member
ואצל הבן שלי זו רגישות לבוטנים

וחילופי מזג האויר. בקיץ כשהוא הולך בקצר אז הוא פחות סובל, בחורף אני כל הזמן צריכה לעשות לו אמבטיות עם שמנים ולמרוח אותו. כי זה מאוד מטריד אותו. עכשיו תוסיפו לזה רגישות יתר טאקטילית, adhd ותקבלו תמונה של בעל נמשי הזהב מקפץ, רץ, קופץ ולא נח לרגע אחד קטן.........

zivadina

New member
כל טיפול על ידי מומחה לנושא עצמו

יכול לעזור לך להיות מודעת לבעיה. את צריכה קודם לגלות מהי הבעיה המרכזית, ולפי זה לבחור את המומחים שתלכי אליהם. אם הבעיה היא רגישות יתר, תלכי לפסיכולוג אחד. אם הבעיה היא הפרעת קשב, תלכי לפסיכולוג אחר. שימי לב שאין פסיכולוג שמומחה להכל, ולכן כל אחד ינסה לאתר את הבעיה שלך בתחום שלו. אני מדברת מנסיון שגרם לנו לבזבז כמה שנים עד שהבעיה של הבן שלנו אובחנה נכון. חשוב להתמקד בשרש הבעיה ורק אחר כך לטפל בכל הבעיות הנלוות אליה. בהצלחה

למעלה