הפרעות קשב וריכוז

gloria1

New member
הפרעות קשב וריכוז

שלום. אני בת 21 ולא מזמן עשיתי בדיקה של הפרעות למידה על מנת לקבל תוספת זמן בפסיכומטרי. יש לי בעיה קשה במיוחד עם מתימטיקה שבה לוקח לי המון זמן לעשות את פעולות החישוב הכי פשוטות. גם לוקח לי זמן לפתור תרגיל בגיאומטריה, אבל זה יותר קל לי. חוץ מזה, גם בבגרויות במקצועות ההומנים, תמיד הרגשתי שאין לי מספיק זמן. לכן עשיתי את המבחן הזה והבוחנת הגיעה למסקנה שיש לי הפרעות קשב וריכוז. היא גילתה שלוקח לי יותר זמן מהממוצע לכתוב דף פוליו, גם על נושא שאני בקיאה בו. ובמבחני זיכרון מסוימים, אני הצלחתי פחות מהממוצע. אני גם לא מסוגלת לקחת קורס פסיכומטרי כי אין לי סבלנות לכל האנשים בכיתה והשאלות שלהם ואני מאבדת את הריכוז כל פעם שמישהו שואל את המורה שאלה והמורה חוזר על מה שהוא אומר מספר פעמים. כמה שמסבירים לי יותר, אני מבינה פחות. בכל אופן, תהיתי אם יש משהו לעשות לגבי זה, חוץ מהארכת זמן של מבחנים באוניברסיטה ובבגרויות. יש איזה טיפול או סדרת טיפולים שתעזור לי לשפר את העניין הזה או שאולי יש איזו פתרון כימי (תרופה) לבעיה הזאת. ואם כן, למי אני פונה כדי לקבל את העזרה הזאת? זקוקה לתשובה בדחיפות.
 

דליה.ד

New member
שלום גלוריה!../images/Emo141.gif

לפי דעתי, לאחר שעברת אבחון, עליך לפנות עם הממצאים לנוירולוג. יכול להיות שיש תרופה שתעזור לך בקשיים שלך לגבי התמקדות במשימה וההתמדה. הבעיה היא שבקשר לקשיי החישוב אני סבורה שהגיע הזמן להשתמש בחישובית, בכל הבחינות היום מותר להביא מחשבון ואין מניעה להשתמש בו. עם זאת האיטיות שאת מציינת בתפקודים האקדמיים מעלים כמה סימני שאלה ויכול להיות שזה פשוט הקצב הטבעי שלך. יש אנשים שלוקח להם יותר זמן לבצע כל מיני דברים...אז מה? העיקר הוא איכות התוצאה נכון? לגבי לימודים אקדמאים אפשר להשיג הקלות כמו הארכת זמן בחינה, בחינה בעל פה וכו´. אני חושבת ש"ניצן" הוא כתובת מתאימה לקבלת ההקלות האלה. (נכון אפרת?) עדכני אותנו, אנחנו כאן להתייעצות!
 

maayan98

New member
הארכת זמן

קודם כל,תודה על התגובה. אני עשיתי את האבחון, את המבחנים, כדי להשיג הקלות של תוספת זמן בבחינות באונ´, זאת לא הבעיה, הבעיה היא בפסיכו´. צריך בעיה ממש חמורה וקיצונית, אולי גבולי לאוטיסטיות כדי לקבל הארכת זמן בפסיכו´. הם ממש אטומים בעניין הזה וטוענים שכל הבסיס של המבחן הוא הזמן. אבל הם לא מבינים שיש אנשים שיש להם בעיה חמורה עם זמן בגלל ריכוז, וזה אינו אומר שהם יצליחו פחות באונ´, הם פשוט יצטרכו ללמוד ולתרגל יותר. היועצת שבחנה אותי באמת תנסה להשיג לי מחשבון למבחן הפסיכומטרי, אבל לא בטוח שאני אקבל אותו. זאת לא בעיה בקצב החשיבה שלי כי אני חושבת מאוד מהר באנגלית, התוצאות שלי באנגלית היו מעבר לממוצע האזרחי וגם מעל הממוצע של הסטודנטים. כמו כן, מבחני היכולת מראים שאין לי שום בעיה עם קצב החשיבה והיכולת שלי היא הרבה יותר גבוהה ממה שאני באמת מנצלת. למשל: היועצת אמרה לי שלא צריכה להיות לי שום בעיה לעבור בלי יותר מדי קושי מבחן במתימטיקה של 4 יחידות או לקבל 90 או 100 במבחן של 3 יחידות, אמנם אני לא גאון, ואני לא אקבל 100 ב 5 יחידות אלא אם אני אלמד במשך חצי שנה כל יום מתימטיקה, אבל העובדה היא שלמדתי הרבה ונכשלתי פעמיים ב 4 יחידות במתימטיקה. אני הרגשתי בזמן המבחן שזה בגלל הזמן ובגלל שלא יכולתי להתרכז עם כל האנשים בכיתה. אני כל הזמן התרכזתי ברעש הכתיבה של הנבחנים האחרים ובעיסוק הבוחנים במקום במבחן, ולכן לא הספקתי לסיים את המבחן בכלל. בעיה זו תקפה גם לציונים הממוצעים ביותר שלי בספרות והיסטוריה וכן הלאה. אני חוששת שגם תוספת זמן לא יעזור לי יותר מדי, כי כמה שאני צריכה להתרכז למשך יותר זמן, כך יותר קשה לי. אני צריכה ללמוד איך להתרכז או לקבל טיפול בעזרת כדורים. כי אחרת אני מרגישה שזה לא ילך.
 

maayan98

New member
שכחתי להבהיר משהו...

היום בצהרים נכנסתי ממחשב של חברה, אז הופיע הכינוי גלוריה. השם שלי הוא מעיין. מקווה שהבהרתי את הבעיה
 
שלום וברוכה הבאה!../images/Emo140.gif

קודם כל נחמד שבאת אלינו ונשמח להיות כאן בשבילך. שנית דליה כתבה לך תגובה מצוינת, את האישור להפרעות קשב וריכוז נותן הנוירולוג, גם את הטיפול התרופתי במידה ויש צורך. לגבי לקות למידה - אכן אבחון בשיטת ניצ"ן יכול לאתר אותה בצורה מדויקת יותר, אם את מתקשרת אליהם אל תשכחי לבקש מאבחן המתמחה בלקויות למידה. שיהיה בהצלחה. אפרת
 

בלארט

New member
פסיכומטרי

חשוב לזכור שהפסיכומטרי הוא בסך הכל אמצעי על מנת להתקבל לאוניברסיטה. כל חוג מגדיר לעצמו מה סף הקבלה אליו ומה היחס בין משקל הבגרות למשקל הפסיכומטרי. לעיתים יש גם תנאים אחרים כמו ראיון וכו´. תמיד נחמד לקבל ציון גבוה בפסיכומטרי, אבל לא צריך נקודה אחת מעבר לסף אותו דורש החוג אליו את רוצה להתקבל (בשקלול עם ציוני הבגרות). מצד שני, אם לא יודעים מה רוצים ללמוד, צריך להשיג ציון מקסימלי. האם את יודעת מה את רוצה ללמוד ? האם חשוב לך היכן ? תשובות לשאלות האלו יעזרו לך לדעת כמה בערך את צריכה להוציא בפסיכומטרי, ויתכן שזה ציון שאפשר להגיע אליו בלי התאמות. כמו כן, כדאי לבדוק אם אפשר להתקבל לחוג "על תנאי" כלומר לפי ציוני הבחינות בסמסטר א´, שאותם כבר תעשי עם ההתאמות.
 
למעלה