הפרעות קשב וריכוז

natalioren

New member
הפרעות קשב וריכוז

בני בן 7 בכיתה א'. הוא לא מסוגל לשבת בכיתה לזמן ממושך ומתחיל להפריע ולהתעסק בכל דבר אפשרי ורק לא במהלך השיעור. הוא מפריע למהלך השיעור בכיתה ומצד שני תלמיד מבחינת השגים ברמה גבוהה. ברצוני לדעת אם מדובר בבעיית קשב וריכוז ואם כן איזה מכון של קופת חולים מאוחדת כדאי לנו להבדק.

שווה לבדוק אם יש לו לקות קשב וריכוז

אם כי זו לא חייבת להיות הסיבה. חגבי קופ''ח, אני לא מעודכן.

zivadina

New member
אבחון דרך קופ"ח מאוחדת

לא ניתן לעשות אבחון דרך הרשת. במידה שאת חושדת שיש לו הפרעת קשב, בקשי מן הקופה שלך את רשימת המכונים שעובדים איתה לצורך אבחון רפואי של הפרעת קשב. לכי למכון כזה, ותקבלי השתתפות גדולה של הביטוח המשלים באבחון. תקפידי שהאבחון יהיה רפואי, על ידי פסיכיאטר או נוירולוג, כי רק הם רשאים לרשום תרופות אשר מועילות להפרעת קשב.

דליה.ד

New member
רגע...

מה אומר צוות בית הספר? אני בעד אבחון מערכתי כוללנו: פסיכולוגי ודידקטי - במקביל לאבחון הפרעת קשב. פנו ליועצת ולמחנכת.

nur6219

New member
מאוחדת

התחלת טיפול תרופתי ב- ADHD לא שמורה רק לפסיכיאטרים ונוירולוגים, אלא גם לרופאי ילדים התפחותיים ומומחים בעלי ותק מסוים. אחר כך כל רופא משפחה יכול לרשום מרשמי המשך. בצפון אני מכיר את ד"ר למפיט. עובד גם במכון ענבר.

zivadina

New member
רופא התפתחות הילד בודק עד גיל 6

ככלל, אנו ממליצים לעבור אבחון עד גיל 6 דרך המכון להתפתחות הילד. אבל אם אינני טועה, אחרי גיל 6 אין זכות לקבל את השרות הזה.

פרחיה2

New member
1200 ש"ח שילמתי למנהל מחלקה מסוים

בצפון, רופא התפתחותי, פרופסור, "מומחה לליקויי למידה". שתי פגישות, שעתיים כל אחת. האבחון הגיע לאחר חודש , כתוב במכונת כתיבה ישנה, עם המון טעויות דפוס. ההמלצות היו- שהילד צריך להסתגל לחברה מסביבו, ולעומת זאת, החברה גם צריכה להסתגל לילד... האבחנה- מסמתנת, כניראה, הפרעת קשב. עד היום אני כועסת, ולמרות שעברו מאז 8 שנים, אני זוכרת במדויק את המילים המפגרות האלו על הניר המצו'קמק. המסקנה: נאורולוג מומחה ב- ADD , או פסיכיאטר כזה, לטיפול תרופתי. לאבחון יותר מעמיק של כל הקשיים- אבחון פסיכו דידקטי. ולא ללכת לרופא ילדים!

nur6219

New member
נו באמת...

ןעל כמה נוירולוגים אפשר לספר אותו סיפור?

לדעתי- ההורים צריכים לעשות "שיעורי

בית" לפניי שהולכים לאיבחון (ולא משנה אצל מי הוא נעשה) לקרוא וללמוד טוב טוב את הנושא של ADHD רק אז אפשר לשאול את השאלות הנכונות, ולעמוד על טיב האבחון שניי בניי עברו אבחון אצל נוירולוג מנהל מחלקה במשך שעה באופן פרטי, שילמנו 750 ש"ח וקיבלנו החזר מהביטוח המשלים, כשהלכנו לאיבחון זה היה בשלב שלא היה לנו ספק שזה ADHD והיינו מוכנים לשלם כדיי להתחיל טיפול לפניי תחילת שנת הלימודים ולא לחכות כמה חודשים לתור של הקופה. בהצלחה.

חוטהשני

New member
לנו יש רופא ילדים התפחותי טוב, יחסי האנוש שלו קצת לוקים בחסר, אבל הוא מאבחן תמיד טוב מחלות וכו'.. וכשהבנתי שהוא רופא התפתחותי - התחלתי לסמוך עליו בתחום הפרעות הקשב, כי כאמור הוא בהחלט רופא טוב.

natalioren

New member
אבחון

אני יודעת שאי אפשר לעשות אבחון דרך הרשת ולכן אני מבקשת מידע מכיוון שקבלתי את הכתובת מאמא שיש לה ילד עם בעיות קשב וריכוז ושקבלה את כל המידע דרכם. אני מעוניינת לעשות לילדי אבחון אבל במכון טוב וחשבתי שתוכלו להמליץ לי על מכון טוב ויסודי. בעיית קשב וריכוז חדשה לי מאוד ואני רוצה להיות בטוחה שעשיתי את התהליך הטוב ביותר כדי לעזור לו כל עוד זה מוקדם. תודה רבה על העזרה

למעלה