הפרעות קשב וריכוז.

shaharc1

New member
הפרעות קשב וריכוז.

שלום, בני בן 6 וחצי, אובחן כבעל הפרעת קשב וריכוז. הרופא ההתפתחותי טוען שרק ריטלין יפתור את הבעיה. אנחנו מאוד מתנגדים להכנסת כימיקלים לגופו של הילד. הצעות? תודה לעונים

0 אור 0

New member
2 שיטות בהן שמעתי על הצלחות

רפלקסולוגיה -מכירה אישית קינסיולוגיה - שמעתי פה בפורום ויש עוד שיטות שיכולות לעזור, לפני ההחלטה על שיטת טיפול חשוב לראות מה מתאים לילד - למשל, אם זה ילד שרגיש מאד למגע או שסובל מהצורך לנח רבע שעה בזמן שנוגעים לו ברגל , אז רפלקסולוגיה לא מתאימה בשלב הראשון

freearth10

New member
קנסיולוגיה

היא תורת התנועה, תנועת הגוף, תנועת הרגש, תנועת המחשבה. הכנסי למאמרים שם כתבתי כמה מילים על קנסיולוגיה. גם בבלוג שלי כתבתי כמה מאמרים על קנסיולוגיה,מוח אחד ומשחקי מוח. אם יהיו לך עוד שאלות, אשמח לענות. מאוד מעריכה את כוונתכם לנסות הכל לפני שאתם מתחילים בתרופה. אני מכירה לא מעט ילדים שהחלו בטיפול הוליסטי ותוך תקופה קצרה יחסית לא היה עוד צורך במתן התרופה.
מאיה

shaharc1

New member
תודה

נשמע מעניין. אמא שלי היא מטפלת ברייקי וברפלקסולוגיה. אישית בדרך כלל אני לא ממש מתחברת לכל הרפואה המשלימה , אבל כשהאופציה היא ריטלין אני מוכנה לנסות הכל. השאלה תוך כמה זמן רואים תוצאות, ואיך בוחרים את הטיפול המתאים? והאם יש משהו מכל אלה שמסוגל גם להזיק?

freearth10

New member
תוצאות...

להבנתי אין שיטה אחת שטובה יותר משיטה אחרת. יותר ממה שחשובה השיטה, חשובה ההתחברות אל האדם שמיישם אותה. כל אדם אותו בחרת למען בנך - הוא האדם הנכון. לפעמים רואים תוצאות מהר מאוד, לפעמים זה לוקח זמן. זה מאוד תלוי במצב בו נתון בנך, בנכונות שלו לשחרר אותו ובקשר עם המטפל. אני מאמינה שאם עובדים מהלב אין אפשרות להזיק.
מאיה

myokwang

New member
הפרעות קשב וריכוז

הרפואה המשלימה מתייחסת לתתי קטגוריות בתוך הפרעות הקשב והריכוז, ולכן חשוב מאוד לעשות אבחנה (תשאול והתבוננות) על מנת להתאים לכל ילד את הטיפול המתאים בדיוק לסימפטומים המאפיינים את הפרעת הקשב והריכוז שלו. הנסיון שלי הוא בתחום השיאצו והגישה הנוירו-התפתחותית תפקודית. אני מבינה את הנסיון שלך להימנע מטיפול תרופתי, אבל חשוב להסתכל בכל שלב על טובתו של הילד ומה הוא צריך, לפעמים זה מפריע לילדים בצורה שאין זמן לחכות להשפעה של טיפול טבעי. בהצלחה בתיה

shaharc1

New member
את אומרת

בעצם שאני יכולה לגרום נזק לילד אם לא אתן ריטלין? איך אדע מתי "נגמר לי הזמן " לנסות? האם יתכן שלא תהיה ברירה, ואין שום טיפול חלופי שלא מסמם את הילד?

0 אור 0

New member
נזקים באי מתן טיפול

קודם כל לשאלה שלך במקום אחר בשרשור: הטיפולים ברפואה משלימה אמיתית (לא כל מיני שרלטנים שעושים הוקוס פוקוס) אינם יכולים להזיק, באשר לנזק האפשרי באי טיפול: יש אולי מקרים קשים ביותר של הפרעות קשב, בהם נדרש טיפול תרופתי בשביל לאפשר תפקוד מינימלי, אבל במרבית המקרים המערכת המעבחנת ממהרת מדי לסמם ילדים במקום לתת להם הזדמנות להירפא מהבעיה באמצעות שילוב של הטיפול הטבעי ואמצעים חינוכיים. את כאמא צריכה להכיר הכי טוב את הילד שלך ולתת לו את כל הכלים וכל ההשקעה הנדרשת כדי להגיע למצב של תפקוד טוב בכיתה יחד עם בריאות ושמחת חיים. ד"א שכחתי לציין עוד משהו שמאד מאד עוזר: אימון בקאראטה עם מדריך שמתמחה ואוהב ילדים - עושה נפלאות, יותר טוב מריטלין

shaharc1

New member
הוא אכן מתאמן ../images/Emo13.gif

אצל הטוב ביותר, וגם לאבא שלו יש עבר עשיר בנושא, כך שהמבחינה הזו אנחנו מסודרים.. מה שכתבת מעודד אותי, תודה איך אבחר את סוג הטיפול? פשוט לנסות רפלקסולוגיה נגיד, ואם לא עוזר לעבור למשהו אחר..? תוך כמה זמן צריך לראות שיפור? או בקיצור.. מה המסלול הנכון כדי לעשות את זה בצורה היעילה ביותר? שוב תודה

0 אור 0

New member
כמו שמאיה כתבה מעלי

אין שיטה אחת שיותר טובה מהשניה. חשוב למצוא מטפל טוב, ושיטה שמתאימה לילד ולשלב שהוא נמצא. שיפור לפעמים אפשר לראות מיידית ולפעמים לאחר זמן, קשה מאד לדעת. כדי להחליט אם הטיפול טוב חשוב מאד להיות קשובים לסימנים הדקים של השיפור - האם הכיוון הוא חיובי, האם התחושה טובה - לא לצפות לשינוי מהפכני מהיום למחר, אלא לתת לתהליך לעשות את שלו.

harduf9

New member
השתתפתי במחקר על טיפול בילדים עם

ADD ו ADHD במצבים קשים וקיצוניים מאוד. המחקר בדק את השפעת הרפלקסולוגיה על הילדים. אצל רב הילדים היה שיפור כבר לאחר 4 טיפולים, כלומר 4 שבועות. אחד הילדים שטיפלתי בו היה במצב כל כך קיצוני שהוא פשוט לא היה שולט על מעשיו והיה מגיע מעבר למצבים של חוסר יכולת לשבת במקום אחד בשקט ולאלימות וגם למצבים שהיה מטיח עצמו בקירות. בטיפול הראשון הוא בקושי שכב על המיטה, בשני היה מעט יותר טוב בשלישי היה טיפול כמעט שלם וברביעי הוא שכב כל זמן הטיפול בשקט. במקביל הוא הפסיק להטיח עצמו בקירות, רמת האלימות ירדה לכמעט אפס ורמת ההקשבה והריכוז ובכלל השקט עלו. הוא גם הצליח להוציא ציונים של 70+. כשקודם הוא לא היה מסוגל לשבת ולהבחן. המחקר נתן לכל ילד 8 טיפולים וזהו. השיפור היה משמעותי אצל רב הילדים. היו הורים שהמשיכו את הטיפולים באופן פרטי, אצלי היה מטופל אחד כזה. אגב, פגשתי במקרה את אותו הילד שהיה במצב קשב לאחר כ 3 שנים, הוא היה עם אימו שסיפרה שהשיפור נשאר ולא הייתה הדרדרות לאחר הפסקת הטיפול. לגבי הריטלין, בא נאמר כך, כאשר המורה של בני הבכור קראה לנו לשיחה על הילד, אני לא יכולתי ללכת, אז הנחיתי את אשתי שאם היא אומרת רטלין שתענה לה "על גופתך המתה". אני יודע שאם אני הייתי ילד היום היו נותנים לי רטלין או ליתר דיוק היו רוצים לתת, אבי שמבין מעט בביוכימיה (זו הייתה העבודה שלו) לא היה מאשר אפילו לא רק לנסיון. אני יודע שיש אחוז גבוהה של ילדים שמקבלים רטלין כי המערכת לא יודעת להתמודד איתם ולספק להם את רמת העניין והגירוי לו הם זקוקים. שימי לב שרב הילדים שמוגדרים היפר אקטיביים גם מוגדרים כאינטילגנטים מעל הממוצע. וקיימת גם האחריות שלכם, כלומר האם יש גבולות ? האם המסרים ברורים ואין כפל משמעות ? האם שני ההורים משדרים את אותו המסר ? וכו'. ADD זה atention deficency disorder איפה ה - "atention" ברטלין ? קיים גם נושא התזונה, ידוע שילדים "היפר אקטיביים" שאוכלים סוכר לבן, צבעי מאכל וכו' הסימפטומים שלהם מחמירים, לפי הגדרה זו שני ילדי היפר אקטיביים. את צריכה לראות אותם כאשר הם חוזרים מיום הולדת. הם לא מסוגלים לשבת ובוודאי לא להיות בשקט, בריכוז ובהקשבה. אני לא יודע אם ניסית פעם להעמיס על עצמך סוכר ולבדוק איך את מרגישה, בכל אופן קיימת תחושת high בגלל ייצור סרוטונין ורמת אנרגיה גבוהה וזמינה - האם לא תסתובבי כמו קפיץ מתוח. קארטה או כל תנועה אקטיבית אחרת. שימי את הילדים ברכב וצאי לנסיעה של 4 שעות תני להם 2 הפסקות אחת של 20 דקות והשנייה של 10 דקות. (יום לימודים ממוצע) אחרי הנסיעה הוציאי אותם מהרכב ותני להם לעשות מה שהם רוצים. מבטיח לך שלשבת בשקט לא תהיה בין הפעילויות שהם יעשו. ילדים צריכים תשומת לב רבה, פעילות רבה ומזון טוב. לדעתי תחליף נהדר לרטלין. גם בילדים שהם אכן היפר אקטיביים ישנם טיפולים חליפיים טבעיים שאין להם תופעות הלוואי שיש לרטלין. לפני כשנתיים היגע אלי מטופל, אז כבן 14, מוגדר ADHD שטופל ברטלין והאם החליטה שחייבים להפסיק. זה היה בסוף חודש יולי כחודש לפני תחילת הלימודים. הוא מקבל טיפול של תוספי תזונה וללא רטלין, המורה לא יודעת. הציונים שלו השתפרו עד כדי כך שהמורה שאלה אם שונה המינון של הרטלין כשהאם אמרה לה שהוא כבר 7 חודשים ללא רטלין המורה לא האמינה. בקיצור לא להרעיל את הילד עם סמים אלא לטפל במצב. בריאות שלמה גיא הרדוף

myokwang

New member
טיפול

כמו שכתבו לך, נזק יכול להיגרם במקרים מסויימים. מבחינתי נזק הוא גם בעיות חברתיות ורגשיות על רקע של חוסר יכולת להצליח. עבדתי עם ילד אחד שההורים היו נגד רטלין והילד התנגד גם הוא לקבל את התרופה, בגלל מה שההורים אמרו לו. למרות שכאשר דיברתי איתו הוא סיפר לי שהוא מצליח להעתיק מהלוח את הכל ובכתב יפה כאשר הוא לוקח את התרופה והוא מוציא ציונים יותר טובים במבחנים - ככה שמבחינתו התרופה גרמה לו להרגיש יותר טוב אבל הוא שמע כל הזמן כמה היא לא טובה. חשוב לציין שאני לא נגד טיפול תרופתי, אבל באותה המידה אני חושבת שאם מתאפשר רצוי למצות את כל האפשרויות לפני מתן טיפול תרופתי. ולשאלתך לגבי הטיפול - אפשר להתחיל בטיפול מסויים, רפלקסולוגיה או שיאצו (או כל שיטה אחרת שנראת לך) ולעבור ולאחד מהם לפי התגובה של הילד, אפשר גם לשלב בין שתיהן. בתיה

freearth10

New member
וגם כשנותנים את התרופה

לא צריך לשכוח שבלי טיפול בסיבה שהביאה את הסימפטום, במקרה הזה לקות למידה, היא תגרום להתפרצות קשה יותר במקום אחר. לכן עם/בלי ריטלין, טיפול הוליסטי הוא הדבר הנכון.
מאיה

למעלה