הפרעות למידה

הפרעות למידה

חרשתי קצת את הספרות וההגדרות היבשות גורסות כי כמעט כל הלוקים בתסמונת סובלים גם ממגוון של הפרעות התנהגותיות/לימודיות - האם ישנם מקרים בהם התסמינים הם פיזיים בלבד - אומר - טיקים וגמרנו או שהעסק יותר מורכב ובגיל מסויים תופעות מסוג זה מגיעות? שוב.........מכיוון שתשובות אקדמיות יש לי בשפע אני מנסה לדלות מידע שימושי מניסיונכם אז השאלות קצת ממוקדות ובוטות מידי (-:

הלנה

New member
קשיי למידה

אם עד עכשיו, בגיל 10, לא התגלו אצל ילדך קשיי למידה, והוא תלמיד מצטיין כפי שכתבת, קשה לי להאמין שהן פתאום יצוצו (אם כי יש ילדים מאד חכמים שמצליחים להתגבר על קשיי הלמידה בגיל קטן ורק בחטיסה או בתיכון כשהחומר יותר מסובך מתגלות אצלם קשיי למידה). מצד שני, לחלק גדול מהטורטניקים יש הפרעה טורדנית כפייתית (מחשבות טורדניות וצורך לבצע טקסים כדי להתגבר עליהם)שבהחלט יכולה להפריע ללמידה. מצד שלישי, יש טורטניקים שסובלים מטיקים נטו או כמו שציינת מתסמינים פיזיים בלבד.

השגיא

New member
שאלה חשובה ומענינת.

תראה, הבן שלי קיבל את הטוראט בגיל 8, 9. חד משמעית אני אומרת לך שהיה לי ילד עם אופי מסוים עד גיל 8, ומאז שהגיע הטוראט דברים השתנו. לפני כן הוא היה תלמיד מצטיין, ספורטאי מעולה. מקובל מאוד חברתית. היום, הדבר המרכזי שאני יכולה לאמר שנעלם, (וזה באמת מוזר איך דבר כזה נעלם), זו הכריזמה שלו. זה ילד שלכל מקום שהיה מגיע היה פשוט מגנט לילדים ומבוגרים. אנשים הלכו אחריו ונדבקו אליו. היום הוא בהחלט תלמיד טוב, אבל לא מצטיין. בהחלט התפתחה איזה סוג של הפרעת קשב, (עשינו איבחון), שלא היתה שם קודם. לשמחתי הוא עדיין אהוב ולא דחוי חברתית. אבל, הוא הפך להיות ילד מאוד מופנם שלא יוזם קשרים חברתיים וגם כשקוראים לו הוא ממש מעדיף להיות בבית. לא מתוך מצוקה. פשוט האופי שלו השתנה והוא אוהב לקרוא בשקט בבית. בטוראט העסק תמיד מורכב יותר מטיקים. אבל לא בהכרח יש בעיות התנהגות ולא בהכרח אלו ילדים שלא אוהבים. אצלינו כמעט כל יום באים חברים לבן שלי. (היום הוא עולה ל-ח' כך שזה לא פעילות שאני יוזמת, הם באים כי הם אוהבים אותו) אחת הבעיות הבולטות שנוצרה היא בעית התארגנות שמאוד משפיעה על כל התחומים.

בנבר

New member
הפרעות למידה

בצורה לקונית אומר לך שהפרעות הלמידה הן חלק ממאפייני תסמונת טורט,ואכן הרבה בעלי תסמונת מדווחים על ליקויי למידה. מנסיוננו הפרטי משני הטורטניקים שלנו עד כיתה ד' היו תלמידים טובים מאד,עם החמרת תסמיני הטורט התגלו גם בעיות למידה .בעזרת טיפול וליווי מתאים שניהם סימו את לימודי התיכון . ובצורה פחות לקונית תמיד צריך לזכור שללוקים בתסמונת טורט קווים משותפים,אך לא זהים והתסמונת משפיעה אחרת על כל אדם ואדם. בתקופה שהטיקים חלשים עד לא מורגשים הילד יותר פנוי ללמידה מאשר בתקופות קשות בהן יש החמרה בטיקים ומן הסתם הילד פחות פנוי ללמידה . כמו כן אני מניחה שיש מקרים בהם אין בעיות למידה. לדעתי הכי חשוב לשמור על שמחת החיים של הילד וללמוד יחד איתו לחיות בשלום עם התסמונת. במידה ויצוצו קשיים ,אין לי ספק שתמצאו את הדרכים להתמודד איתם .אין למה להתכונן . צביה

ליקויי למידה

אני קוראת את מה שכמה מההורים כתבו אני ממש מקנא,בני לקויי למידה ומאובחן מגיל 7 כיום בן 10 עדין לא רחש את הקריאה בצורה מושלמת. כיום הטוראט שלו בשיא הוא משמיע קולות,קופץ וגם כול היום עסוק ב"מלחמות עם העולם".אז לכול ההורים שמתמודדים עם ילדיי טוראט "בלבד" תסתכלו על החצי הכוס המלאה... ישנם משפחות שהמצב יותר קשה... ולא קל..|נחמה

מירב1965

New member
למרות שאני גם באותה סירה (ילד מורכב)

אני יכולה לומר לך שלכולם קשה בסופו של דבר .... האם בנך מקבל הוראה מתקנת בביה"ס או אחה"צ, מנסיון זה עוזר מאוד והאם הוא גם מקבל טיפול תרופתי להפרעת קשב או לטיקים?

טוראט היא תסמונת רבגונית וכל האפשרויות

פתוחות. לבת שלי היו טיקים "נטו" עד גיל 17-16 לערך ואז ("בעידודה") מרביתם נעלמו והפכו ל-OCD לא קל , שבכל אופן הוא הגוון של הטוראט המועדף עליה והיא מרגישה עם ה-OCD נוח יותר.

למעלה