הפרעות התנהגותיות

הפרעות התנהגותיות

בני בן השש וחצי אובחן בהפרעות התנהגותיות לדוגמא הצקה לילדים שמתבטא בעיקר במשיכת אוזניים בליטוף ראשם של הילדים דבר שמפריע לילדים וגורם להם להתרחק ממנו יצויין כי הוא ילד מאוד חביב וחם ונותן אהבה בשפע זה מתבטא בכך שאת כל האוכל שהוא מביא לגן מסוגל לתת לחברים בגן הוא מטופל תרופתית אבל זה ממש לא עוזר על אף שהגננת מציינת שהוא מבחינה לימודים בסדר אך בהתיעצות כל הגורמים בחטיבה הצעירה המליצו על טיפול עבורו בריפוי בעיסוק יצויין כי הנני חברת קופת חולים מכבי ואני מתגוררת בשרון הייתי מבקשת המלצות על מרפאה או מרפאים טובים המטפלים בנושא גם אם זה באופן פרטי.
 
סילבי שלום

ראשית, שמות של קליניקות ומטפלים אפשר למצוא באתר העמותה הישראלית לריפוי בעיסוק. הקישור אליה נמצא למעלה בעמוד הפורום הנ"ל. שנית, מקריאה של ההודעה שלך אני שואלת את עצמי (ואותך), האם מי שאיבחן יכול להפנות אותך? האם פנית ליחידה להתפחות הילד של הקופה שלך? למי את מתכוונת כשאת אומרת גורמים בחטיבה הצעירה? האם מדובר בגן בתוך בי"ס? במקרה כזה אולי ניתן לטפל בתוך ביה"ס?
 

leprecon1

New member
לא בטוחה אבל...

הייתי מבררת אם הבעיה היא רק התנהגותי או אולי קשורה גם לליקוי תחושתי ילדים עם ליקוי (אפילו קל)בתחושת מגע או תחושות אחרות, מבטאים פעמים רבות בעיות התנהגותיות לכן ילד שעיקר בעייתו היא תחושתית, יכונה "מציק" או מופרע", בעוד שהפיתרון לבעייתו אינו טיפול התנהגותי. מרפאה בעיסוק תוכל לאבחן אם יש קושי תחושתי המשפיע על ההתנהגות ומצטייר לא נכונה, באמצעות שאלון וצפייה בילד. לכן הייתי ממליצה לפנות למישהי שעובדת גם על פיתאוריות של אינטרציה סנסורית (מישהי שמאמינה ב"קטע התחושתי") לצערי, איני מכירה מישהי באיזורך בהצלחה
 
למעלה