הפרעות בשינה

• פותח הנושא orden
  • פורסם בתאריך

orden

New member
הפרעות בשינה

בני בן העשר המקבל ריטלין SR לא מצליח להירדם. הוא לוקח אותו בשבע וחצי בבוקר אבל הוא לא מצליח להרדם לפני 12 בלילה ואז צריך לקום ב- 7 לבית ספר. האם עוד מישהו נתקל בבעיה מסוג זה? בלילה הוא הופך אנרגטי מאוד וקשה לו "להוריד טורים" ולהכנס למצב של רגיעה ומנוחה. כמובן שבחופשות ובשבתות הוא ישן נפלא. אז מה עושים ? בתודה מראש. אמא של....

חגית35

New member
מוזר... כי הוא מתפוגג הרבה קודם

אחרי 7-8 שעות. אבל ידוע שיש איתו ריבאונד לא נעים לדעתי- שווה לעבור לריטלין LA-20 עולם אחר...

05 מיכל

New member
כמה זמן הוא כבר מקבל SR?

האם ייתכן שהוא בשלבי הסתגלות? אם כן - הייתי ממתינה עוד קצת. זה שההפרעה לשינה נמשכת יותר שעות מאשר העזרה לריכוז, זה מוכר. אבל אם זה נמשך זמן רב - אי אפשר להתעלם מזה, וצריכים למצוא פתרון (אולי באמת כמו שחגית אמרה, לנסות LA).

zivadina

New member
יש ילדים בגיל 10 ש"חזרו" ל"רגיל"

בדיוק מן הסיבה של השפעה ממושכת מדי, אני מכירה ילדים בגיל 10 שלוקחים "רגיל". מציעה לך לנסות אותו לפני שאת עוברת ל-LA. בנוסף, נראה לי שמנה של 1SR (שהיא מנה של 8 מ"ג למשך 8 שעות) היא קטנה מדי לילד בגיל הזה, וכדאי להגדיל לו מעט את גודל המנה, אבל לא את משך ההשפעה. כדאי מאוד לחזור לרופא המטפל ולחפש ביחד את האפשרות שמתאימה לילד. כמו כן, בסוף השבוע תייעץ כאן ד"ר איריס מנור. את מוזמנת לכתוב את שאלתך בשרשור השאלות אליה שייפתח ביום ה' בערב בראש הפורום. תקפידי לכתוב את גיל הילד, משקלו, והמינון המדויק שהוא מקבל. כמו כן, תפרטי את השפעת הכדור ב-8 השעות הראשונות ללקיחה, ואת ההשפעה לאחר מכן, עד לשינה.

לקוי קשב מופרעי שינה

שלום לך, נתקלי בתופעה בשיחות עם לקויי קשב שגם מופרעי שינה במסגרת מחקרים שאני עושה, ומצאתי שמשותף להם שדווקא בלילה שהכל נרגע הם במחשבות על היום ועל המחר צפות ועולות. אולי הצירוף מקרים של מתח מהמחר מהתמודדות נוספת עם אירועים וחוויות מעוררי מתח ומחוללי מתח מביא לבעית השינה. ייתכן שהיעדר ישנות התופעה בשבות היא פחות לחץ מירועי המחר ולא רק השימוש בתרופה. האם הדבר קרה בטיפול בריטלין רגיל ?? אני הייתי בודק חרדות ומתחים בשיחה, או במשחק ולאו קווקא עם איש מקצוע, למרות שלאיש מקצוע יש את הכלים לבחון זאת בצורה יסודית יותר. איני אומר שאין קשר, אבל לעיתים מה שנראה זה לא בדיוק זה. ואני תמיד נותן בהקשר זה דוגמה, למחקר שמראה את הקשר בין גודל הנעל למידת ה IQ . וסביר להניח שייצא קשר, כי ההנלה שככל שהילד גודל גם מידת הנעל גודל וגם ה IQ. אז .... אולי גם זה שווה בדיקה גיל

למעלה