קחי איתך משנה זהירות
צר לי על החוויות הקשות שעברת, ואני מעריכה שיש לך כוחות גדולים כדי לחפש את המזור למצבך. קבלי על כך ציון לשבח גדול מאוד- זה לא דבר של מה בכך! על מנת לקבל את העזרה הנכונה את צריכה לזכור לברור את המטפלים בך בקפידה. זכרי שמרבית העוסקים ברפואה משלימה לא עברו השתלמויות/התמחויות כאלו או אחרות בתחום, ובכך איני שוללת את יעילות הרפואה המשלימה במצבים אלו, אלא מציינת את העובדה שמרבית המטפלים אינם מכירים ברמה כזו או אחרת את המצבים, את ההשלכות, את הטיפולים הקיימים, את עומק הפגיעה ועוד ועוד. ומה עם הרפואה המערבית? גם הרבה מאוד גינקולוגים (ואפילו גינקולוגיות, לא להאמין) לא מכירים את הדברים ברמה מספקת, ויש גם פסיכולוגים שאיך לומר- לא ממש ניחנו בעדינות ובמקצועיות הנדרשת. אז מה עושים? ראשית לא מוותרים, ונראה לי שאת לא מוותרת וזה מצוין. לדעתי האישית השילוב הוא מצוין- טיפול פסיכולוגי עם טיפול ברפואה סינית (שאותה אני מכירה), מתוך הבנה שאין פתרונות קסם, ושיש להשקיע בתהליך ההחלמה זמן ועבודה. למה צריך את השניים? טיפול פסיכולוגי יוצר את המרחב הבטוח שהוא דבר חיוני לכל אדם שעבר טראומה מינית. ברפואה סינית גם אפשר ליצור את המרחב הבטוח, אבל הוא שונה במהותו. לעתים המגע עצמו יכול להוות טריגר, וצריכה להיות מערכת תמיכה מקצועית שתוכל לעזור לך במידה ויהיו טריגרים. דיקור יכול להעלות הרבה מאוד דברים וגם במקרים כאלו צריכה להיות מערכת תמיכה מקצועית. לכן- קחי איתך משנה זהירות. מטפלים שאת מגיעה אליהם- כבר בטלפון תראייני אותם- מה הניסיון, כמה למדו, במה התמחו, איפה למדו- גם פסיכולוגים וגם מטפלים ברפואה סינית או משלימה. אל תתפשרי על הטיפול שלך, גם אם קיבלת המלצה מדהימה מהאדם שאת הכי סומכת עליו בעולם. אם תרצי עוד מידע, אשמח לעבור לשיחה במסרים.