הפרעות אכילה ואונס

הפרעות אכילה ואונס

שלום רציתי לדעת איזה טיפולים הכי מתאימים למצבים אלו? והאם המטפל יכול לראות את המצב גם מבלי שאומר לו מה מצבי ומה יש לי?

בנוסף

האם טיפולים ברפואה משלימה יכולים גם לעזור למי שפוגע בעצמו? והאם מישהי שעברה או עוברת מצבים כאלו של אונס והפרעות אכילה יכולה לטפל בזה גם בצורה טובה? גם אם היא לא התמודדה בחוויה שלה?

שלום לך

בהחלט ישנם טיפולים ברפואה אלטרנטיבית שיכולים לטפל ולפתור בעיות כמו אלה שתארת. כמובן, שהמטופל כחלק מהטיפול צריך לקחת חלק בטיפול. ישנם סוגי טיפולים בהם מטפל יכול לראות מה יש למטופל. העניין שאותו את מתארת לגבי אי התמודדות עם החוויה הוא גם סוג של התמודדות וגם אם ישנה הדחקה או חוסר התמודדות ניתן לעבוד על הבעיה ולטפל בה. הלית וייל הילינג, IPEC, דמיון מודרך

freearth10

New member
שאלת שאלות לא קלות

שאין עליהם תשובה חד משמעית. ברפואה ההוליסטית רואים דברים בדרכים שונות. בדרך בה אנו הולכים, נושמים,נעים בחיינו, בשפה בה אנו משתמשים, בשפת הגוף,בצליל הקול, בצבע בו אנו בוחרים, במוזיקה אותה אנו אוהבים... מי שעבר חוויה דומה חש את האחר ולכן יכול להיות המטפל הכי מתאים לאותו המטופל. כמובן שתלוי גם מיהו המטפל? כמה הוא קשוב לאחר? והאם הוא בשל לגעת במקום שעדיין כואב לו. אני אישית מאמינה שאם הגעת למטפל מסויים. זה המטפל שלך. אולי לא לתקופה ארוכה, אבל כרגע, זה האדם הכי מתאים לך.
מאיה

נועיק

New member
לא

אין ריפוי פלא שעובד בלי שיתוף פעולה שלך. חוץ ממחיקת זכרון אולי... את צריכה להלחם על השפיות שלך, אף אחד לא יכול לעשות את זה בשבילך. מצטערת...

0 אור 0

New member
רפלקסולוגיה?

האמת שבבעיות כאלה חשוב יותר המטפל, האישיות שלו, האמפתיה והרגישות שלו מאשר השיטה. יחד עם זה, יש יתרון גדול לרפלקסולוגיה מכמה היבטים: א. המגע הבטוח - מצד אחד יש מגע שחשוב מאד לבעיות מסוג זה, מצד שני זהו מגע שרחוק מאד מהמקומות המאיימים ולכן לפעמים נכון יותר לנפגעות. ב. השיטה הינה שיטת עומק שמאבחנת ועובדת על הרמות השונות - הן פיזית והן נפשית - גם אם הדברים לא נאמרים ברמה המילולית. בקשר לשיתוף של המטפל: התיאוריה שלנו אכן אומרת שנכון יותר כשיש ישתוף בין המטפל למטופל גם ברמה המילולית, אבל הרבה פעמים המטפל מאבחן שיש קושי בתחום הזה, ויכול לטפל בחיזוק ותמיכה גם כאשר המטופל אינו מספר, ולפעמים אפילו כאשר מדובר בבעיה שהמטופל לא היה מודע לה בכלל. מאחר שמדובר בסדרה של טיפולים, אזי ניתן לבנות את האמון, ואת המוכנות לריפוי בהדרגה. ולמרות מה שאמרתי קודם, ולמרות שאינ משוכנעת באפשרות להצליח, צריך להיות מוכנים לכך שבעיות עמוקות של הפרעות אכילה ושל טראומה שעדיין לא עובדה, לא יעלמו להם במטה קסם - הטיפול רק יכול לעזור, לחזק ולתת את הפתח להחלמה כאשר המטופל מוכן לכך.

harduf9

New member
מאוד אינדבדואלי

הייתה אצלי מטופלת שחוותה אונס במשפחה ולא סיפרה לי על זה. כאשר הגעתי בטיפול לאזור הבטן, הבטן התקשתה בבת אחת ונהייתה כמו אבן וזאת ללא שום תזוזה נוספת מצד המטופלת. בתחושה שלי הרגשתי שיש טראומה שקשורה למגע, שאלתי אותה לגבי זה והתשובה שלה השאירה אותי המום, היא אמרה: "לא יותר מכל אחת אחרת". אחרי כן היא סיפרה לי את הפרטים. ישנם מטופלים שיתכן ועברו חוויות דומות וזה לא יצא בטיפול. הכל שאלה של מוכנות של המטופל. לגבי סוג הטיפול. חלק מהמטופלים יעדיפו טיפול ללא מגע ואז אפשר לפנות לפרחי באך, הומאופתיה וכו'. חלק יעדיפו את המגע הבטוח כגון הרפלקסולוגיה וחלק יעדיפו לעבור חוויה מתקנת וללכת לעיסוי גוף מלא. בכל מקרה ממליץ לבא עם אדם נוסף לטיפול בייחוד לטיפולי גוף והכי חשוב ללכת למישהו שב100% ניתן לבטוח בו. אני חושב שכן חשוב לעדכן את המטפל/ת בכדי שיתאימו את היחס וידעו כיצד לחזק את המטופל/ת. בריאות שלמה גיא הרדוף

אדומה2

New member
קחי איתך משנה זהירות

צר לי על החוויות הקשות שעברת, ואני מעריכה שיש לך כוחות גדולים כדי לחפש את המזור למצבך. קבלי על כך ציון לשבח גדול מאוד- זה לא דבר של מה בכך! על מנת לקבל את העזרה הנכונה את צריכה לזכור לברור את המטפלים בך בקפידה. זכרי שמרבית העוסקים ברפואה משלימה לא עברו השתלמויות/התמחויות כאלו או אחרות בתחום, ובכך איני שוללת את יעילות הרפואה המשלימה במצבים אלו, אלא מציינת את העובדה שמרבית המטפלים אינם מכירים ברמה כזו או אחרת את המצבים, את ההשלכות, את הטיפולים הקיימים, את עומק הפגיעה ועוד ועוד. ומה עם הרפואה המערבית? גם הרבה מאוד גינקולוגים (ואפילו גינקולוגיות, לא להאמין) לא מכירים את הדברים ברמה מספקת, ויש גם פסיכולוגים שאיך לומר- לא ממש ניחנו בעדינות ובמקצועיות הנדרשת. אז מה עושים? ראשית לא מוותרים, ונראה לי שאת לא מוותרת וזה מצוין. לדעתי האישית השילוב הוא מצוין- טיפול פסיכולוגי עם טיפול ברפואה סינית (שאותה אני מכירה), מתוך הבנה שאין פתרונות קסם, ושיש להשקיע בתהליך ההחלמה זמן ועבודה. למה צריך את השניים? טיפול פסיכולוגי יוצר את המרחב הבטוח שהוא דבר חיוני לכל אדם שעבר טראומה מינית. ברפואה סינית גם אפשר ליצור את המרחב הבטוח, אבל הוא שונה במהותו. לעתים המגע עצמו יכול להוות טריגר, וצריכה להיות מערכת תמיכה מקצועית שתוכל לעזור לך במידה ויהיו טריגרים. דיקור יכול להעלות הרבה מאוד דברים וגם במקרים כאלו צריכה להיות מערכת תמיכה מקצועית. לכן- קחי איתך משנה זהירות. מטפלים שאת מגיעה אליהם- כבר בטלפון תראייני אותם- מה הניסיון, כמה למדו, במה התמחו, איפה למדו- גם פסיכולוגים וגם מטפלים ברפואה סינית או משלימה. אל תתפשרי על הטיפול שלך, גם אם קיבלת המלצה מדהימה מהאדם שאת הכי סומכת עליו בעולם. אם תרצי עוד מידע, אשמח לעבור לשיחה במסרים.

ella bella1

New member
נושא קרוב שאני ממעטת לדבר עליו

אבל אשתף בכל זאת מתוך נסיון... אני חושבת שהטיפול בו תבחרי תלוי מאוד במה שאת רוצה להשיג באמצעות הטיפול ומהי הרמה שאליה את רוצה להגיע מבחינת ההתמודדות שלך. אני חושבת שאת צריכה להחליט קודם כל עם עצמך עד כמה את רוצה להציף את עצמך בטריגרים, עד כמה את מוכנה ובשלה לדבר על הנושא, לספר ולשתף. על עצמי אני יודעת שאני רק מחפשת להוציא את זה החוצה. והייתי בטוחה שבאמצעות המגע הכל יעלה. ובאמת, היו כמה טיפולים מאוד חזקים שהציפו אותי בלי דיבורים בכלל. ובכל זאת, הרגשתי שהדברים שעולים לא עוברים איזשהו תהליך של עיבוד אלא נשארים באויר ולכן פניתי לתחום אחר שהוא ללא מגע בכלל. (ואני מוכרחה להודות שאני מתחילה להרגיש הרבה יותר טוב עכשיו) חשוב לציין שהטיפול שאני נמצאת בו עכשיו הרבה יותר קשה מבחינת ההתמודדות שלי והדברים שעולים בו אבל באותה המידה הוא גם הרבה יותר מתאים עבורי. בקיצור, אני חושבת שאת צריכה לבחור את הדרך שבה את רוצה להתמודד- אם באמצעות שיחות ודיבורים על מה שעברת ואם באמצעות מגע. שתי הדרכים עושות את העבודה. את רק צריכה לבחור. זה עניין של מה שמתאים לך... אני מקווה שלא יצאה תשובה מבולבלת מדי, בכל מקרה, את מוזמנת להמשיך להתכתב איתי במסרים כדי ללמוד יותר על ההתמודדות... בינתיים, שולחת לך המון אור ואהבה וכמובן, מחזקת אותך! אלה.

למעלה