הפרעה דו קוטבית

CrazySheep111

New member
הפרעה דו קוטבית

לא אין לי כזאת
אבל רציתי לדעת על אחיותיה של המחלה. סבא שלי ז"ל היה ידוע כחולה מאניה דיפרסיה, לא הכרתי אותו אבל שמעתי על זה מאימא שלי. שהייתי בתקופת הבית ספר אני זוכרת שבא מרצה (זה היה שיעור אוניברסיטאי) וסיפר על כל מיני הפרעות נפשיות, ושהוא הגיע למאניה דיפרסיה הוא סיפר שיש כמה הפרעות "אחיות" מאוד דומות לה, אבל ברמה קלה יותר, ויש גם לבני נוער משהו ספציפי שהם לוקים בו. אשמח לקבל תשובות

יתכן והכוונה לציקלוטימיה

שהיא הפרעת מצב רוח בה המשרע צר יותר מאשר בהפרעה בי פולרית, ויש הפרעה סכיזואפקטיבית בה מדובר בשילוב של הפרעת מצב רוח עם מאפיינים של פסיכוזה.

CrazySheep111

New member
תודה, אתה יודע אולי

אם הגן של המאניה דיפרסיה יכול לעבור בצורה כזו לבנאדם אחר במשפחה? ז"א בצורה קלה יותר? והאם זה יכול להתפתח למאניה המסוכנת יותר?

שלום לך,

רגע לפני התשובה - אני חושבת שיש בעיה באופן ניסוח השאלה... דברים רבים יתכנו, אבל זה שדבר מסוים יתכן, אינו אומר דבר על סבירותו ואינו אומר דבר על האם אכן כך קרה/יקרה. מה שכן הייתי ממליצה להמנע מגורמי לחץ חריף , מהעדר שינה ומשימוש בחומרים פסיכואקטיבים (סמים "קלים", סמים, כמות גדולה של אלכוהול) שיכולים לתרום להתפרצות אם יש מועדות.

sharpantie

New member
כל הנושא של תורשה במחלות נפש

הוא מאוד מורכב. כשמנסים להגדיר מעבר תורשה של מחלת נפש מדברים על אחוזי סיכוי. תלוי גם מה מידת הקירבה לאדם החולה. האם זה הורה? דוד? אח? אם למשל האבא או האמא חולים יש סיכוי של 10 אחוז שזה יעבור לבן/בת. אבל כידוע, מסטטיסטיקה בנושאים כאלה אי אפשר ללמוד הרבה כי אם המחלה עוברת למישהו אז היא עוברת ב100% . ככל שהקרבה הגנטית לאדם החולה רחוקה יותר, הסיכוי לחלות נמוך יותר.

CrazySheep111

New member
תורשה

קודם- רשמתי שמדובר בסבא... דבר שני, מהתעניינות בנושא ראיתי תוכניות על המחלה וקראתי עליה לא מעט, והבנתי שהמאניה דיפרסיה בד"כ מדלגת דור אחד, ככה שבמקרה הזה הסבירות שאנ חלה במחלה ולא אימא שלי היא גדולה יותר...זה מה שאני הבנתי לפחות. בכל אופן, שאלתי האם המחלה יכולה להתאפיין באופן קל יותר אם היא באמת עברה, ולא על האחוזים אם היא עברה או לא.

למעלה