הפרלמנט וקטלין סטארק

tanj

New member
הפרלמנט וקטלין סטארק

בעודי קורא להנאתי את "תולדות העמים דוברי האנגלית" לווינסטו צ'רצ'יל, הזכיר צ'רצ'יל את בית לנקסטר מזמן מלחמת השושנים ובאותו משפט דיבר על היריבות בין הפרלמנט למלך ג'יימס הראשון (שאיחד בין אנגליהווילס לסקוטלנד) ואז חשבתי לעצמי מדוע בווסטרוס שלנו(שמרטין ממקם אותה היסטורית כאנגליה של מלחמת השושנים+דרקונים וכו') אין פרלמנט בkingslanding מדוע? האין זה חלק ממלחמות האצילים זה בזה במלחמת השושנים? קיומו של הפרלמנט? בסוף "סופת החרבות" אנו מגלים שת'ורוס הבישופ מ myr החייה את קטלין סטארק 3 ימים לאחר מותה. זה לא ניראה מעט מוגזם? אפשר להחיות את כל מי שבא לנו. ג'ופרי,טיווין,נד סטארק,הוסטר טאלי...ואוברין מארטל למשל. פה ניראה לי שמר מרטין "קצת" נסחף.

הלדין

New member
לגבי הפרלמנט,

מלחמת השושנים פרצה משום שראש בית יורק ראה בעצמו כבעל טענה לגיטימית יותר לשלטון מהמלכים מבית לנקסטר. המלכים לבית לנקסטר נאלצו להסתמך על הפרלמנט משום שהם חסרו את הלגיטימיות של מלכים אמיתיים. מעבר לכך, הפרלמנט כמעט ולא שימש תפקיד במלחמת השושנים. נאמר בסדרה כי במקרה שאין יורש ברור לכס הברזל, הלורדים של ווסטרוז מתכנסים במעלה מלך למועצה ובוחרים מלך מתוך המשפחה המלכותית. מעבר לנקודה הזו, אין לווסטרוז שום מסורת פרלמנטרית או כבוד למסורת כזו כמו שאפשר להבין מהבוז של טיריון לדמוקרטיה הישירה של אנשי הירח.

בתיאוריה, אפשר...

אני לא אגיד יותר מדי כדי לא להרוס כלום, אבל ככל שההחיאה מתבצעת יותר מאוחר, כך האדם הוא פחות אנושי ופחות מה שהוא היה פעם. תקרא את הספר הרביעי ואז תשאל שוב את אותה שאלה.

tanj

New member
קראתי...

אבל אני עדיין מתקומם נגד הענין הזה של החייאת המתים. זה ניראה לי קצת הסחפות

אז ודאי ראית ../images/Emo58.gif

שקייטלין היא לא ממש עצמה. אם הוא היה מנסה להחיות דמויות חשובות, הן לא היו מסוגלות לתפקד בתור עצמן. כאשר מחזירים מישהו לחיים הוא לא באמת אנושי, הוא ממשיך לעשות את הפעולה שהוא עשה לפני שהוא מת. קייטלין רק ממשיכה בנקמה, אין לה שום מטרה אחרת, וכאשר היא תסיים אני חושב שהיא תמות שוב. זה לא ממש החייאה, רק נותנים לאדם עוד זמן כדי להמשיך במה שהוא עשה. ולגבי ההיסחפות... יצורים שעשויים מקרח שאפשר להרוג אותם רק עם זכוכית דרקון. דרקונים. זאבי בלהות. ילד שמסוגל להיכנס לתוך זאב. אנשים שמסוגלים לשנות את מראם החיצוני. אש פרא. חרב ולריאנית. כל אלה לא נראים לך קצת היסחפות?

tanj

New member
../images/Emo58.gifאתה צודק

אבל בעולם פנטזיה קיים קסם מסוים,יצורים מוזרים וקטלניים,דברים מעבר לדמיון ,אבל הרגשתי התקוממות כנגד הרעיון שקייטלין קמה לתחיה. ולמה שהיא תהרוג את בת חסותה לשעבר בכלל. למה מרטין נפתר ככה סתם מבת חסותה לשעבר של קייטלין? ומה היא תעשה כשדוד שלה יופיע על סף דלתה? ולמה לורד בריק דונדריון מקריב את עצמו בשל כך? בגלל שהוא היה bunnerman של בעלה? הפרק הזה הרגיז אותי מאוד. חיבבתי את דונדריון(וגם את הhound) ככה סתם הורגים אנשים? טוב,זה הסיכון כשמתמסרים למרטין...

לדעתי

בת חסותה לא מתה... תשים לב שאף דמות לא מתה עד עכשיו בפרק שלה. ראינו מוות של דמויות רק על ידי דמויות אחרות או שפשוט שמענו על מותן.

DIDGIN

New member
היא אמנם קמה לתחייה לאחר מכן

אבל קייטלין מתה בפרק שלה. אגב, אנחנו גם לא באמת יודעים אם תיאון חי או מת, יש לנו רק את המילה של רוז בולטון לרוב בנושא, וכולנו יודעים כמה היא שווה. יכול להיות שראמזי הרג את תיאון בלי לחשוב על ההשלכות.

אבל יש את המילה של ג'ורג' מרטין...

הוא אמר לנו שדמות מן העבר תחזור שוב לספר החמישי. אני מניח שזה לא אדארד, וגם לא קייטלין (אם היא הייתה חוזרת היא הייתה חוזרת בספר הרביעי), אז נשאר לנו רק תיאון. אני לא ממש זוכר (לכן אל תתפוס אותי במילה), אבל המוות של קייטלין קרה אחרי שהפרק שלה הסתיים. נאמר לנו שהיא מתה בפרקים של סאנסה וטיריון אחרי החתונה האדומה (ובפרק של אריה שהיא הייתה בגוף של ניימריה).

Moondust

New member
היא מתה בפרק שלה

ה-POV שלה בחתונה האדומה נגמר בכך שהיא מרגישה פגיון מוצמד לצווארה.

DIDGIN

New member
המועצה הגדולה

המסורת השלטונית של ווסטרוז בתור ממלכה מאוחדת היא בת קצת פחות משלוש מאות שנה, ונתקלנו בספרים במונחים רבים שהחלו כתקדימים בימיהם של מלכים חזקים ושרדו עד היום, וככל הנראה בספרים נעשו גם מספר מעשים שבעוד מאות שנים ייתפסו כראשונים, אך לא כאחרונים מסוגם (כמו הדחת אנשים בעודם בחיים ממשמר המלך). מאורע תקדימי כזה הוא שנת המועצה הגדולה, לאחר מותו של המלך מאיקר, כאשר הייתה מחלוקת לגבי מי יירש אותו, גוף שכלל בתוכו אצילים מכל רחבי ווסטרוז (בטח כמה מאות אנשים) החליט להעביר את הירושה לאחרון בניו של מאיקאר, אאיגון החמישי. יכול להיות שזה "חוק" שאאיגון הכובש קבע כשייסד את הממלכה, אבל סביר להניח שזה היה מאורע תקדימי והדבר הקרוב ביותר לפרלמנט. אם אני לא טועה קייטלין מציעה לרנלי וסטאניס לעשות את אותו הדבר. אני חושב שגם הפרלמנט הבריטי (או לפחות בית הלורדים) החל כך.

לגוטל

New member
מרטין לא כתב את 'מלחמת השושנים'

כספר פנטזיה, הוא אכן לקח משם ומעוד מקורות דומים הרבה רעיונות.. השוואה מדוקדקת למלחמת השושנים אתה לא תראה בשיר של אש וקרח, יש ים דברים שונים. אם כבר משהו יותר דומה למלחמה הזו, ניתן למצוא במרד של Blackfyre שמסופר עליו בסיפור 'החרב המושבעת'. מלחמה על הכתר בין יורשים למלך שעשה הרבה ילדים (אם כי באנגליה מדובר באדוארד השלישי, והמלחמה פרצה 3 דורות אחריו) וזה אאגון הרביעי אאל"ט במקרה שלנו. בשני המקרים המלחמה חילקה את האצולה לשני מחנות וזה נגמר בקרב גדול. בווסטרוז זה היה הקרב ב- redgrass field ובאנגליה ב-Towton , למרות שאת מלחמת השושנים גם מייחסים לקרבות שצצו עוד פעם למרות הניצחון היורקי של אדוארד, כפי שציינו כאן שהסתיימו עם עליית בית טיודור הוולשי לשלטון.

tanj

New member
ווסטרוז מזכירה מאוד את אנגליה

ויליאם הכובש שכבש את אנגליה 300 שנה לפני מלחמת השושנים..., הערים החופשיות, של אטליה הרנסנסית...דורן שמזכירה את ווילס,בית לנקסטר נגד בית יורק....החומה שמאחוריה הסקוטים הפראיים ,די דומה. כמובן שיש גם שוני רב וגם קסם...

למעלה