הפריה...... אמא!!!!!!!!!

נוג

New member
אני ממליצה בחום על ד"ר קלדרון

כיום הוא בלין אבל בסוף החודש הוא עובר לנהל את מחלקת IVF בבני ציון ( רוטשילד). עם תהיה מעונין בטלפון תשלוח לי מסר. נוג

ziziub

New member
ד"ר קלדרון - נוג שלחתי לך מסר

נוג שלום, אשמח לקבל פרטים על ד"ר קלדרון, האם הוא ימשיך בלין(שם אני מטופלת) והאם אפשר לקבל את מס´ הטלפון שלו. תודה - סיגלי

מ ו ח

New member
ברוך בא

היי וברוך הבא, נקווה שתישאר פה כמה שפחות. בעניין הזרע- תלוי מה היתה הספירה. ומה התנועתיות. הבעיה לא נדירה, אני יכולה לומר לך שגם אצלנו הבעיה היא כמות הזרע. כרגע אנחנו בהזרעות. כאשר אני מקבלת הורמונים על מנת שיצאו יותר ביציות ואז אולי יתרחש המפגש המיוחל וההריון. בכל מקרה שיהיה בהצלחה. מוח

רומי 007

New member
האם יש לכם רופא טוב?

בשלב בו אתם נמצאים נדמה לי שזה מה שחשוב: מישהו שידע לבדוק כל מה שצריך ולכוון אתכם ולחתום לכם. שיהיה בהצלחה

tapuzuser

New member
זאת שאלה באמת טובה....קשה לדעת

איך אני יכול לדעת? עברתי על הרשימה בלוחות ולא ראיתי את שמו. הוא נתן יחס טוב אבל כבר בפגישה הראשונה דיבר על IVF. לא ידעתי שיש עוד אופציות...טוב שיש פורום ... כמה שהבנתי, זה פרופסור די ידוע מחיפה. נראה לי שפה העניין הכספי נכנס לתמונה לא? פרטי/ לא פרטי וכו´.

רינתילה

New member
היי תפוז וברוך הבא - רופא מומלץ

בחיפה - אני מציעה לכם לפנות לד"ר נתן לויט. הוא מנהל את המחלקה בבית חולים אלישע. רופא טוב ואדם מקסים (ובעל חוש הומור - מה שמאוד חשוב במצבינו...). הוא מקבל פרטי בבית - ואפשר לפנות אליו במסגרת יעוץ (אם יש לכם ביטוח משלים), ומקבלים 80% מהכסף בחזרה (אז זה יוצא רק 80 ש"ח ליעוץ). לדעתי זה שווה את ההרגשה הטובה, לפחות בשביל לעבור את ההתחלה המבלבלת. הוא גם יכול להגיש אתכם לועדת IVF ולפתוח לכם תיק באלישע. זהו, מקווה שעזרתי קצת. העיקר - שיהיה בהצלחה!!! (ולא לפחד מהזריקות, אליהן מתרגלים. הבאסה זה תופעות הלוואי, אבל יש גם כאלה שנמלטים מהן) רינת.

tapuzuser

New member
רינתילה היקרה

רינת, תודה וברוכה הנמצאת. איך ידעת לבחור דווקא בנתן לויט? עשית מחקר כלשהו על קלדרון, איצקוביץ´ וכו´? מהן תופעות הלוואי? באיזה שלב את נמצאת? תודה.

אנחנו זוג עם בעיית זרע, ועברנו את

כל הטיפולים מהקל אל הכבד: כדורים (כשעוד לא ידענו שיש בעיית זרע) זריקות + הזרעות ובסוף הפריות. הפריה שניה הניבה את ביתנו המקסימה. המלצה: אם הציעו לך ישר הפריות (כלומר IVF), לכו על זה. עם בעיית זרע (אלא אם כן היא קלה מאד, אבל אז לא היו מציעים לך ישר הפריות) חבל לבזבז זמן בטיפולים אחרים. אנחנו בזבזנו שנה על כל הטיפולים האחרים, ומהרגע שהתחלנו עם הפריות חיינו השתנו. סוף סוף הרגשנו שאנחנו בכוון הנכון. הטיפול עצמו לא נוראי. החלק הקשה הוא יותר החלק הנפשי, אבל בזה לא צריך להסביר, כי אתם כבר שם. שאלת קודם למה צריך לעשות דברים לאישה, אם הבעיה אצל הגבר. אז התשובה היא, שעל מנת להוציא את הביציות משחלות האישה, צריך שיהיו הרבה ביציות בשלות (בסביבות 10 נחשב מעולה), כי אחרת פעולת השאיבה לא כדאית (כי זו פעולה עם הרדמה מלאה). ע"מ להשיג את זה צריך לקבל זריקות. אם תהיה בעל מעורב (ואתה עושה רושם של כזה) תלווה את אישתך פיזית ונפשית בטיפולים. תלמד להזריק לה, תתמוך בה, תסבול אותה כשהיא מדוכאת או עם שינויי מצב רוח בגלל ההורמונים וביחד תצליחו. רחל

נועם@בת

New member
ברוך הבא לסירה שלנו ../images/Emo45.gif

כבר קיבלת פה שלל עצות והסברים, ותוך כמה ימים כבר תשכח שפעם לא ידעת מי נגד מי. אני רק מקוה שתוך כמה שבועות תשכח שהיתה לך בעית זרע, כי אשתך כבר תהיה בהריון
העלית כאן כמה נקודות. למרבה הצער בעיות זרע מטופלות אף הן בגוף האשה. מאחר ולא אמרת מה בדיוק הבעיה קשה לענות. אם מדובר בוריקוצלה (דליות האשך) אפשר לעשות ניתוח קשירה או צינתור באשכים ולקוות שזה יפתור את הבעיה. בעיה של תנועה איטית או מיעוט תאי זרע ניתן לנסות לפתור בשלב ראשון על ידי הזרעה. תהליך בו הזרע נשטף, מנוקה מתאים מתים, ומוזרק ישירות לחלל הרחם. אם זאת בעיה של מורפולוגיה, כלומר רק אחוזים בודדים מתאי הזרע תקינים- לפעמים אין מנוס מIVF. אם יש לכם סבלנות ואמונה- אתם יכולים לפנות לרפואה אלטרנטיבית. יש סיפורים על הצלחות של דיקור סיני כטיפול לבעיות זרע. אני מתארת לעצמי שהייתם אצל הפרופסור בחיפה. אישית אני ממליצה לפנות קודם כל לרפואה הציבורית. בחיפה יש מספר גדול של בתי חולים שעובדים עם קופות החולים, והרופאים נותנים את המקסימום. נכון שרופא פרטי מוכן לתת לך תשומת לב (לרוב, יש כאלה #@#$@#$ שלא
), אבל האם אתה מוכן להוציא הרבה כסף על תשומת לב, במקום לשמור אותו ולבזבז אותו בשיל"ב? ד"ר קלדרון רופא נהדר ואיש מקסים. כרגע מקבל בלין- מטופלים של הכללית. בסוף החודש עובר לנהל את מחלקת IVF בבני ציון. ד"ר נתי לוויט, מנהל מחלקת IVF באלישע. מומלץ מכל הלב. וכמובן הרופא שלי - דר´ יגודה מקרית מוצקין למטופלים של מכבי, לאומית ומאוחדת. בהצלחה נועם

tapuzuser

New member
נועם....

הי נועם, תשמעי...הפורום הזה פשוט פצצה... לגבי בעית הזרע שלי...אני לוקח תרופה, שפוגעת ביכולת תאים להתחלק... אם הייתי יכול להפסיק את התרופה הכל היה חוזר להיות תקין אבל לא היה מי שייצר את הזרע...
כך שאלטרניטבי,קונבנציונאלי או קונסרבטיבי לא יעזרו.... את יודעת איך זה...הולכים לפרטי כי מקווים שזה הטוב ביותר, מה שלא תמיד נכון. איך מגיעים לרפואה הציבורית(אני בכללית)? הולכים לרופא נשים ומבקשים הפניה? לרופא פרטי זה קל...טלפון אחד ו-650 ש"ח.

נועם@בת

New member
לרופא ציבורי עוד יותר קל

פותחים את ספר הקופה, מחפשים רופא נשים מומחה לפוריות וקובעים תור. אפשר גם לשאול כאן בפורום- אם תגיד מאיזה איזור אתה, תקבל המלצות. יש גם המלצות בלוחות (סרגל אפור למעלה). שיהיה בהצלחה נועם

ברוך הבא ../images/Emo45.gif

על מרבית השאלות בנוגע ל-IVF כבר ענו לך כפי שראיתי. בגדול ניתן לחלק את התהליך לכמה שלבים : שלב ראשון - זריקות לדיכוי ההורמונים הטבעיים של האישה בשילוב עם זריקות לגירוי השחלות ליצירת מס´ רב של זקיקים(המכילים את הביציות). מינון הזריקות ותקופת ההזרקה משתנה מאישה לאישה בהתאם לפרוטוקול שנקבע. שלב שני - שאיבת ביציות תחת הרדמה מלאה שהתאריך שלה נקבע לאחר מעקב באולטרסאונד ובבדיקות דם אחרי צמיחת הזקיקים , כשרואים שהם הגיעו לגודל המתאים. שלב שלישי- הביציות שנשאבו והזרע שמביא הבעל נלקחים למעבדה , הזרע עובר השבחה ולאחר מכן מתבצעת ההפריה , או רגילה (טפטוף הזרע על הביציות) או איקסי - הזרקת זרעון בודד לתוך ביצית. שלב רביעי - החזרת העוברים שנוצרו לאחר 2-3 ימים לרחם , פרוצדורה קלה ואינה כואבת. לאחר מכן תקבל האישה איזה שהוא סוג של תמיכת פרוגסטרון עד לבדיקת הדם (כ-14-12 יום אחרי ההחזרה)להריון. זה לגבי הפריה עכשיו לענין הזרע - גם לבעלי בעית זרע , אנחנו הופננו על ידי רופא הפוריות של הקופה ישר ל-IVF בשל מצב הזרע , הוא מילא לנו את הטפסים לועדה , באיזה קופה אתה ? מה התוצאות של בדיקות הזרע (כדי לדעת אם תצטרכו הפריה או הזרעה) ? ,בקיצור לקח לועדה בערך חודש (מורט עצבים) לאשר , ואז קבענו תור לבי"ח, זה בענין שאלתך לגבי הועדה. לגבי טיפול לגבר , אני ממליצה לך לפנות למומחה לפריון הגבר במקביל , באזור חיפה המליצו פה בפורום על דר´ רן לין , יש לו גם פורום באתר דוקטורס, הוא עובד ברמבם. טיפולים לגבר יש במקרה של וריקוצלה ישנו ניתוח שאפשר לעבור או צנטור . חוץ מזה לבעלי הומלץ על טיפול לאיקקלומין לשיפור הזרע , כנראה שננסה את זה. לגבי "תרופות סבתא" לשיפור הזרע : אני ממליצה על מיץ גזר בתוספת כף אחת של שמן זית , אכילת שקדים טבעיים ואכילת שום ! בהצלחה רבה

למעלה