הפריה...... אמא!!!!!!!!!

tapuzuser

New member
הפריה...... אמא!!!!!!!!!

האם מישהו שנמצא בתהליך הפריה או שעבר את זה יכול לעזור? יש לי בעית פריון. החלטנו לעשות הפריה. מה הפרוצדורה? יש 2 סוגי הפריה, נכון? מה התהליך עם הזרקיות לאישתי? מה זו הוועדה לאישור הפריות? בקיצור, אני לא מבין כלום בתהליך. אנא עזרו לי.

אולה *

New member
ברוך הבא!

כמובן בפורום פוריות יש הרבה בנות שעוברות הפריות. יש IUI - הזרעה תוך רחמית ו-IVF - הפריה חוץ גופית. באיזה שלב אתם נמצאים? האם מומחה לפריון מטפל בכם? האם הוחלט כבר על סוג הטיפול/פרוטוקול? יש לקבל אישור מהועדה בקופת חולים. בהצלחה! ואל תהסס לשאול שאלות.

tapuzuser

New member
תודה, אני מקווה שאומרים תודה...

עשינו התיעצות עם רופא מומחה מחיפה, בכל זאת החלטנו להמשיך לנסות אבל זהו נעבור להפריה. מה זה בדיוק פרוטוקול? מה זו הוועדה הזו ואיך מגיעים אליה? כמה זמן לוקח לקבל אישור? נניח והכל אושר, מה בדיוק יקרה? ההשתלה כואבת? עושים משהו לזרע לפני ההשתלה? האם האשה צריכה לקבל זריקות? אני צמא למידע! תודה.

אולה *

New member
אני מניחה שעברתם בדיקות ובירורים

מדובר בבדיקות הורמונליות, בדיקות זרע. מה הבעיה? האם מצאו משהו? אם מחליטים להפנות אתכם ל-IUI תקבלו פרוטוקול (תכנית) של טיפול מתאים. לפני זה תפנו לקופת חולים לקבלת אישור לטיפולי פוריות. בד"כ מתחילים עם כדורים, ורק אם לא הולך פונים לזריקות. האשה עוברת מעקב זקיקים ב-US ובדיקות דם לאיתור הביוץ. בסמוך לביוץ מבצעים הזרעה - הזרע עובר השבחה במעבדה ומוזרק לתוך הרחם. בד"כ הפעולה ממש לא כואבת.

tapuzuser

New member
באמת פורום לעניין !!!!

עשינו בדיקות הורמונליות, יש בעיה מבחינת הזרע, כמות מאוד נמוכה... לפי מה מחליטים אם זה IUI או IVF? מה מטרת הטיפול בכדורים לאשה? להגדיל את יכולת קליטת הזרע בביצית? כמה זמן צריך להיות/לנסות עם כדורים אלה? תודה

אולה *

New member
בבעיות זרע אני מומחית ../images/Emo3.gif

לפני מה מחליטים? זה תלוי עד כמה הבעיה חמורה. אם יש מספיק זרע - מנסים קודם עם IUI. אם מוציאים רק זרעונים בודדים - ממליצים ישר ללכת ל-IVF. מטרת הכדורים/הזריקות - להגביר את כמות הביציות אצל האשה ע"מ להגדיל את סיכויי הטיפול. אם הולכים ישר על IVF מדלגים על כדורים ומתחילים עם הזריקות. בראש העמוד יש קישורים למאמרים שונים בנושאי הפוריות - כדאי לכם לקרוא.

tapuzuser

New member
אם ידוע שהבעיה היא של הגבר...

אם ידוע שהבעיה היא של הגבר...האם בכל זאת עושים טיפול לביציות (זריקות/כדורים)? למה? תודה.

tapuzuser ברוכים הבאים אתה ואשתך..

מצאת את הפורום הנכון... כאן תוכל לשאול..ותמיד להתעודד... לי אמנם עדיין אין תשובות כי גם אני לקראת ה- IVF הראשון... אבל רוצה לאחל לכם המון
בהפרייה..

tapuzuser

New member
תודה, ברוכים הנמצאים...

באיזה שלב של הטיפול את? תודה.

נוג

New member
ברוך הבא../images/Emo140.gif שיהיה ב../images/Emo50.gif

שלום, הגעת למקום הנכון נשמח לעזור לגבי הפריות אכן יש שני סוגים: 1.IUI - שהם הזרעות כלומר יש הזרקה של הזרע לתוך הרחם. תהליך שלא נדרש לעבור ועדה. IVF .2 - הפריית מבחנה כלומר שאיבת הביציות מהשחלה ואחר הפריה שנעשת במעבדה ואחרי יום או יותר החזרה של העוברים לרחם. לתהליך זה נדרשים לעבור ועדה. לגבי הטיפול: אחרי ברור ראשוני שכולל בדיקת זרע פרופיל הורמונלי ועוד בדיקות כמו אולטרסנד או צילום רחם מבררים מה בדיוק הבעיה ואז מחליטים על טיפול. בד"כ מתחילים עם התערבות תרופתית + IUI . במקרים כמו של בעית זרע קשה או חסימה קשה של החצוצרות אז ישר מחליטים על IFV שיהיה בהצלחה נוג

מיכל25אב

New member
../images/Emo39.gifברוך הבא....

דבר ראשון הרבה פה בהפריות... הועדה לאישור-היא של הקופה ..בעקרון לא אמורה להיות בעיה שיאשרו לכם הפריות אם זה ילד ראשון. יש הפריה טבעית והפריה לאחר שניתנים לאישה הורמונים ליצור זקיקים נוספים שיהיו יותר ביציות להגדיל את הסיכויים.. בקיצור תהליך ההפריה מורכב משלב ההכנה שבו ניתנות לאישה זריקות הורמונים השלב של בדיקות הדם ואולטרא סאונדלבדוק מתי הכי מתאים מבחינת עובי רירית הרחם וגודל הזקיקים לעשות טיפול השלב הבא הוא השאיבה -לא כואב!!! היא נעשית בהרדמה מלאה ובה שואבים את הזקיקים למבחנה ומפרים אותם בזרע ומחכים שיתפתחו- השלב הבא הוא ההחזרה- גם היא לא כואבת בכלל ואפילו די מרגשת- לראות את העובר ביומו הראשון(אני חושבת שפה אנחנו מרוויחות ..) עכשיו בא השלב הכי קשה- ההמתנה לבדיקת הריון.....פה אני נתקעתי... א6ני מאחלת לכם הצלחה ולכל שאלה ו...אנחנו פה.

tapuzuser

New member
תודה תודה תודה!!!!

הבעיה היא כנראה אצלי. מתוך 3 בדיקות זרע, 2 היו לא תקינות.האם זה מקרה נפוץ? האמת - פשוט תענוג לקרוא את תשובותיכם. תודה.

מיכל25אב

New member
על לא דבר

אני מקווה שלא הצפתי אותך במידע...אצל בעלי המצב מאוד דומה וכנראה זה לא נפוץ בכלל-אתה לא כזה מיוחד ואל תרגיש אשם או דפוק בגלל זה.. זה שכיח ויותר מזה זה פתיר!!! זה רק ענין של זמן והתמדה..בהצלחה מיכ

tapuzuser

New member
למה אין טיפול לצד של הגבר?

נראה לי שאין שום טיפול לצד של הגבר, אני טועה? אני מרגיש די מאוכזב, אין איזה פתרון או ניסיון כלשהו? אני לא יודע, משהו כמו - לאכול סחוג ???

yala85

New member
אהבתי את הסחוג- קצת באיחור

גם לבעלי התגלה דרגה ב´ של וריקצולה והיו לו הרבה מאוד תאי זרע לא טובים אז הוחלט על ניתוח וריקוצלה תודה לאל יש שיפור של 28 אחוז תקינים אבל עדין אין הריון. שיהיה הרבה בהצלחה. שבת שלום.

נוג

New member
היי, זאת בעיה ידועה מוכרת ונפוצה

אתה לא צריך לדאוג זאת בעיה שנתנת לפיתרון,אני מכירה הרבה זוגות שכיום חובקים תינוקות.והיתה להם בעיה משולבת גם לבעל וגם לאישה. יכול להיות שבהתחלה תתחילו עם IUI ועם זה לא ילך יעבירו אותכם ל IVF שם יש עושים מקרומניפולציות שונות שמאפשרות כמו ביקוע הקרום של הביצית להקלה על חדירת הזרע או אפשרות לבחור זרע ספציפי שיעשה את המלאכה. שיהיה בהצלחה נוג

tapuzuser

New member
נוג את נשמעת ממש מדעית....

האם מקובל בפורום להעביר מידע על רופאים מומלצים? שאני אדע אם בחרתי נכון? אני מחיפה. תודה.

למעלה