הפרטת בתי הסוהר-

a e q u i t a s

New member
גרוע מאוד, אפילו נורא ואיום

הפרטת ביתי הסוהר יהפוך את המקום למין מקום מסחרי כזה, אינטרסים של החברה הישראלית, בדבר שיקום אסירים כנראה ויבטולו בגלל שיקולים כספיים, תנאיי המחיה שלהם ירדו בצורה משמעותית. כך לפחות זה קורה בכמה מדינות באהר"ב.

Vrock

New member
איום ונורא.

הטיפול באסירים הוא עניינו של העם, לא של עסקן.

snea

New member
השאלה היא מה המצב עכשיו

כרגע - לא נראה לי שיכול להיות יותר גרוע.

iknow

New member
לא שמעתי על הסוגייה

אבל לא נראה לי שמדובר על כך שבעל עסק כלשהו יהיה מנהל בית הסוהר (אני לא מצליח לחשוב על רווח כספי בעניין זה), אלא שמדובר דווקא על העסקת חברה יעודית (עם מכרז כמובן - כך שככה"נ העסק יהיה זול מהמצב הנוכחי) כאשר הבעלות נשארת אצל המדינה (והיא כמובן תיהיה גם המפקחת). אשמח אם מישהו יפרט עוד על הסוגיה.

FuxPavel

New member
ואני מצליח לחשוב על רווח כספי

לדוגמא להקים מפעל בתוך הכלא, יותר זול ממפעל בסין. יש כל כך הרבה אפשרויות להרוויח כסף. זה הריי כוח עבודה לא מנוצל וברובו עם הרבה כוח ובריאות טובה.

iknow

New member
אכן, סוגיה שלא חשבתי עליה.

קשה לי להאמין שבתי הכלא יופרטו ברמה כזו (יהיה זה, כמובן, טיפשי). איני יודע את מידת היעילות הכלכלית המתקיימת כיום בבתי הסוהר, אך מהיכירותי עם מערכות ממשלתיות (בעיקר הצבא) מדובר בדרך כלל בגוף מאוד מנופח, וסביר יהיה להניח שהגוף האחראי על בתי הסוהר לא שונה בהרבה. אם נציע מכרז לחברה יעודית, אשר תנהל את הכלא כאשר המדינה מתווה ואוכפת (בעזרת מספר מועט מאוד של מומחים) את הכללים מטעמה, ניתן יהיה להגיע, אני מאמין, למידת מה של חיסכון בכספי משלם המיסים. זאת כמובן במובן התיאורתי ביותר של העניין. יש צורך בנתונים מסויימים.

iknow

New member
בהחלט יכול להיות. אבל זה דורש

מנציגי המדינה לחשוב על כל סעיף וסעיף ומהי המשכורת שיקבל כל עובד ועובד וכד'. יותר פשוט להציע מכרז (בסכום הרצוי) וזהו.

לא צריך להפריט בשביל זה

הקמת מסגרת עבודה שתממן את בתי הכלא עצמם יכולה לקום בידי הממשלה עצמה. מסירת בתי הכלא לידיים פרטיות לא הוכח כלל כמשתלם במדינות בהן נוסה בארה"ב, למעשה הוא הפך לבעיה משום שלא השקיע בשיקום אסירים. בעל עסק פרטי שישטלת על הכלא יחפש איך להפוך אותו למקור הכנסה על ידי מינימום הוצאות- קיצוץ בשכר הסוהרים(דבר שיוביל לחאפרים), קיצוץ בהוצאות על תנאי האסירים או הסיווג לפיו יכלאו וכמובן צמצום דרסטי במאמץ שיקום האסירים(עולה כסף וגם מעלה את את הסיכוי שה'קליינט' יחזור פנימה אחרי שישוחרר). אם הממשלה רוצה לחסוך כסף בהחזקת האסירים שתבצע ייעול בתוך השב"ס- אלוהים יודע שזה עזר במערכת דומה שנקראת צה"ל. אם הממשלה רוצה לאפשר שיקום אסירים עליה להרוס את בתי הסוהר הישנים ולבנות כאלו חדשים ומודרניים עם תנאי שיקום מתקבלים על הדעת. נרקומן לא ייגמל בכלא בתוך חדר קטן עם עוד 9 אנשים כשחבר שלו מבריח 'זרגים' פנימה ומסתיר אותם בתוך כל הצפיפות המטורפת... בתי הסוהר בישראל דווקא מראים שיש הישגים בשיטה הקיימת אך היא זקוקה לתנאים יותר נורמליים לאסירים ויותר השגחה.

meitush123

New member
זהו שאתה טועה

הלואי והיית צודק. אבל המודל הוא המודל האמריקאי והקיצוני שאומר בדיוק מה שאמרת. זה בהחלט מזעזע.

למה לא?

אם חברה פרטית "עבודי סורגים" תוכל לנהל את בתי הכלא ביתר יעילות מהחברה הממשלתית(שלמעשה היא לא באמת חברה) למה לא?

a e q u i t a s

New member
כי המדינה אחראית על אזרחיה

זה רע כי ביתי הסוהר הם לא מתקן שרק מחזיקים פושעים, אלא מתקן שנועד לשקם אותם להחזיר אותם לחברה. ברגע שחברות פרטיות יכנסו לשוק, כמו שקרה באמריקה, זכויותיהם של אסירים שיש להם, יפגעו, מאמצים שיקום יהיו בכלל שיקול של עלות מול תועלת כספית, התנאים יורעו ובסופו של דבר מי שיפגע זה החברה הישראלית. זה בומרג!!!!!!!!

FuxPavel

New member
דווקא את בתי הכלא רוצים להפריט ?

יש כל כך הרבה דברים טובים בהרבה וחשובים בהרבה להפריט, אז דווקא את זה? זה יפגע בבטחון מדינת ישראל וזה יורע את התנאים של האסירים.

Vendetta

New member
אני נוטה להיות בעד.

לא ברור לי למה אנשים מיד מסיקים שהפרטה של בתי סוהר תשלול מהאסירים את כל הזכויות שלהם. עסק פרטי עדיין כפוף לחוקי המדינה. וכפי שיש זכויות לעובדים בכל עסק שהוא, גם כאן המדינה יכולה להציב תנאים מינימליים שהמעבידים יהיו חייבים לקיים. אם אפשר יהיה לפטור את המדינה מהנטל הכלכלי הזה, אני חושב שזה צעד חיובי. לגבי שיקום של אסירים, אני מבין מעט מאוד בקרימינולוגיה, אז אני באמת לא יודע מה האפקטיביות של תהליך כזה, אף-על-פי שאני נוטה לפקפק ביעילות שלו. אבל כך או כך, מה שבטוח זה ששיקום של אסירים הוא לא המטרה של בתי סוהר. בתי סוהר נועדו כדי להרחיק עבריינים מהחברה.

a e q u i t a s

New member
תסכל מה קורה באמריקה ובאירופה

תסכל מה קורה באמריקה ובאירופה על הפרטת ביתי סוהר. זה רע שם, זה גם יהיה רע פה. הכל פה עניין של תקציב והמדינה רוצה לזרוק אחריות על שיקום אסירים על ידיים פרטיות, יוק!

Vendetta

New member
אני לא יודע מה קורה שם

אני אשמח אם תפרט מעבר ל"זה רע שם".

meitush123

New member
המדינה לא אוכפת חוקים

בענייני עבודה. ויש כל כך המון דרכים לשלול מהאסירים את זכויותיהם בלי ממש לעבור על החוק. (סיווגים למיניהם) בדיוק כמו וויסקונסין

למעלה