"הפרטנר" לשלום

FuxPavel

New member
"הפרטנר" לשלום

"אנחנו אומרים לעולם כולו - היום עזה ומחר המדינה הפלסטינית העצמאית שבירתה ירושלים" "לא נקים מדינה עם גדר הפרדה גזענית, לא תהיה מדינה עם התנחלויות תוקפניות ולא תקום מדינה מבלי להשיג את כל זכויות עמנו הפלסטיני ואת זכות השיבה". "הישראלים כבר השתמשו בכל שיטות ההרג, ההרס, והענישה הקולקטיבית, ולא השאירו נשק אחד שלא השתמשו בו". דברים אלו ואחרים אמר אבו מאזן בהגיעו לרצועת עזה, האם נראה לכם שהוא פרטנר מתאים לשלום ? או מצד שאני אם הוא עכשיו יוותר על זכות השיבה אחר כך לא יהיה לו על מה לוותר ?

תמיר1991

New member
כן, הוא פרטנר מתאים לשלום.

בהשוואה לערפאת הוא נץ, והחשיבה שלו לא קיצונית. נוכל להגיע איתו להסכמים, אני מאמין בזה. תמיר.

תמיר1991

New member
אסף...

נץ זה ימני, יונה זה שמאלני. בלי עורב וציפורים אחרים, אלו הכינויים. תמיר.

אני חולק על דברייך!!

תוכיח לי למה ומאיפה המקור לכך וכל הדבירם לקח שחובה דווקא שכל מי שימני הוא ניצי וכל מי ששמולני הוא יוני אז אתה יודע מה תמיר כל מי שהוא מרכזניק הוא תוכי!

ביאטה

New member
ההגדרה המילונית של נץ...

היא לאו דווקא ימני אלא פעיל פוליטי קיצוני. זו ההגדרה העברית הנכונה.

tapr

New member
לאו דווקא

יוניים - יותר פייסניים. נציים - יותר "ביטחוניסטים".

FuxPavel

New member
הרבה בעיות

למשל העובדה שהוא דורש שכל האנשים שגרים במחנות הפליטים כגון ג'נין יחזרו לישראל ויהיו אזרחים. הוא אומר שעזה זאת רק ההתחלה ושהוא רוצה את ירושלים כבירת פלסטין זה אומר בוודאי גם את מסגדי אל אקצה וזה אומר שהחפירות היהודיות העתיקות יהיו בידיהם וגם הכותל ולא רק זה, מערת המכפלה שבה קרובים אברהם יצחק ויעקב שנמצאת בחברון תהיה בידיהם, אני יכול להמשיך עוד הרבה.

אבו מאזן יכול לבקש מהיום ועד מחר

שכל האנשים שבמחנות הפליטים יגורו בשטחיי הקו הירוק! זה לא אומר שאנחנו נסכים למה שהוא אומר!! ככה שזה בכלל לא רלוונטי! מה הבעיה עם זה שירושליים תיהיה בירת פלסטין?!! ואינ אומר לך שהיא באמת תהיה בירת פלסטין?!! זה ידוע כבר לפניי כמה שנים טובות! מה אני צריך את מסגד את אלאקצה!! אני רוצה את בית המקדש! הכותל יהיה תמיד בשליטת ישראל במערת המכפלה לא בטוח שקבורים אברהם יצחק ויעקב! יכול להיות שסתם קבורים שמה כמה שחים מוסלמים או כמה חמורים... חוץ מזה שמצידי שהמכפלות האלו ייהו גם בשליטת פלסטין.. איזה בעיה יש אם זה?!!!

מה אכפת לך שאל אקצה תהיה חלק

מהמדינה הפלשתינית? גם ככה לפי ההלכה היהודית אסור ליהודים לעלות לשם כי האדמה קדושה מדי, עד ביאת המשיח.אתה עד כדי כך אוהב את רבע מליון הפלשתיניים שגרים במערב ירושלים שחיים מהביטוח הלאומי שישראל מספקת להם? בקשר לפליטים...... שימשיך לדבר.הוא מנסה לשכנע את עצמו (וחייב מבחינה פוליטית את העם שלו )שזה יקרה.גם אין לי שום בעיה שיהודים יוכלו לבקר בחופשיות במערת המכפלה בחברון כתיירים.מה אכפת לי שלשומרים יהיה כתוב "משטרה" או "POLICE" על החולצה שלהם.

asafz8

New member
אם ניתן את אזור הר הבית- קרע בעם

החרדים, הדתיים נגד השלטון. ההתנתקות- אימון קטן לפני (מדובר בעוצמת העצבים שלהם) כמו כן, יש להתחשב בכל המגזרים של תושבי ישראל, ולכן נתינת המקומות הקדושים ליהדות תהווה התפרעות גדולה בארץ, והאמת- שימוש באלימות במקרה כזה מצד החרדים אולי נכון.

איזה שטויות לא יהיה ממש קרע בעם

לפניי 67 לא היה בידי ישראל הר הבית ולא ראיתי שהיה קרע בעם

skywalker 8

New member
כי אז הוא לא היה בידי ישראל.

אז למה שיהיה קרע? עכשיו הוא כן בידי ישראל ואם ימסרו אותו תהיה התנגדות ואז יהיה קרע.

skywalker 8

New member
נו ועל מה דיברתי???

דיברתי על קרע בעם לא במדינה. מה הקשר בכלל לקרע במדינה?? עזוב....

רונן זה לא נכון!!! יש הלכות ויש

הלכות!! יש רבנים שמתירים לעלות להר הבית ויש שלא!! וחוץ מזה שאנחנו חילונים!!! ואנחנו לא חיים לפי ההלכה יותר נכון או משטרה או שורטה!

למעלה