הפרויקט של הפורום...

הפרויקט של הפורום...

ב"ה א. אני חדש, חסר רקע בסיסי.. חשבתי על TTD <טרנספורט טייקון דלוקס> או ליתר דיוק על הממשך שלו, שמפותח בקוד פתוח Open TTd. חשבתי לבנות משהו תלת מימדי שלו. דבר אחר שחשבתי, הוא משחק קוד פתוח לפי החיים- כלומר עיר (מדינה, יותר נכון) תלת מימדית לגמרי, עם קוד פתוח ואיזהשהו מנהל שמיועד לסנן את הדברים, ומוסיף אותם לעיר. בסיס הקוד יכול להיות סגור, ואפשר גם להוסיף פרסומות לכיסוי. בתור גרפיקאי אני מוכן לסייע ככל שידרש, וגם קצת ללמוד רקע תכני... מה אתם ממליצים לי (אני מעוניין לתכנת - איתכם או עם אחי - את אחת מהאפשרויות).

כמו"כ אפשר לעשות שיטוף פעולה עם עוד

ב"ה פורמים, למשל, לגבי סמלים אפשר לעשות שת"פ עם פורום תקשורת חזותית וכו'.

someboddy

New member
קודם צריך שיתוף פעולה

עם הפורום הזה LOL הפרוייקט לא זז כבר שבועות...

De-Panther

New member
../images/Emo6.gifמי יתן והקיץ וכל|זבנג|../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

הבנות בבגדים הקצרים שבאות יחד איתו - יביאו לנו מוזה איפה אורן שאחראי על הפרוייקט?? לפי 2 הסקרים זה עדיין משחקי קופסה... יש למישהו רעיון למשחק קופסה שיהיה מגניב להעביר למחשב??

מונפול תלת מימדי, יותר כמו מונפלי

ב"ה טייקון. (אגב, המשחק הזה הוא קל - כל טקסטורת שם זה אותם טקסטורת, ואם אתה בוני בית בלילה ויש לך אחד כמוהו - האורות דולקים בו זמנית באותם קומות...)

De-Panther

New member
נשמע מעניין תרחיב..|זבנג|../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

קצת יותר על המשחק לא שמעתי עליו...

Ultra Spidey

New member
הבסיס

זה משחק RPG/אסטרטגיה מחברה ישראלית- Hexagon Games. לא ניתן למצוא הרבה פרטים על המשחק ברשת (הוא די אנדרדוג) מטרת המשחק: להגיע לRelics, או להרוג את כל הדמויות האחרות (תלוי במשחק) מחלקים לכל שחקן מספר נקודות קבוע ושווה כל שחקן מרכיב לעצמו, בתחילת המשחק, גזע(ים) שונים, כשכל גזע בסיס מיוצג כקלף שאפשר להוסיף עליו קלפי Ability (לדוגמה: Regeneration, Extra Hand ועוד), קלפי Equipment (הדברים הרגילים: Shield, Armor, Swords, Axes) וקלפי Spell (אם הגזע יכול להשתמש בקסמים) לכל קלף יש מחיר - כש'קונים' דמויות, מחיר כל דמות הוא סכום המחירים של כל הקלפים המרכיבים את הגזע שלו. בשלב הזה יש הרבה גיוון: מצד אחד, אפשר ליצור גזע חלש יחסית, בלי הרבה קלפי הרחבה, אבל אז יהיה אפשר ליצור הרבה דמויות מאותו גזע, ואפשר ליצור גזע סופר-חזק, אבל רק יחידה אחת או שתיים ממנו. עם הנקודות שנשארו אפשר לקנות קלפי Divine Intervention. קלפים אלה הם קלפי קסם שכל שחקן ("אל") יכול להפעיל (כל קלף רק פעם אחת) על הלוח ממוקמים, לפי עיצוב השחקנים או בסדר רנדומלי, הרים, בורות ומקורות מים. המשחק הוא בתורות: כל שחקן יכול להזיז את הדמויות שלו, ולבצע פעולה איתן, לדוגמה לטפס על הר, לרדת לבור, להתקיף דמות אחרת, לבצע קסם וכו' המשחק עצמו הוא די פשוט, וכתבתי לו מעין 'הרחבה' שרציתי ליישם, אבל ויתרתי בגלל שזה יותר מדיי עבודה לאדם אחד (Hint, hint)

Reilak

New member
משחקי קופסא...

טוב יש המון אופציות שאני יכול להציע... Arkham Horror משחק קואופרטיבי, כדאי מאוד לעשות על המחשב כי תפעול המשחק עמוס בפרטים, כך שמשחק מחשב די דרוש... המשחק עמוס בקלפים ובתמונות כך שזה חיסרון. Antiks משחק אסטרטגיה קליל מאוד ולא קשה לעשות לו אימפלמנטציה מבחינת תמונות וגם מבחינת משחקיות. אני יכול להביא עוד רעיונות השאלה מה הכיוון?

De-Panther

New member
אני חשבתי על משהו..|זבנג|../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

בכיוון של משחק לוח כלשהו עם קלפים מונופול זו דוגמה למשחק כזה אבל לא דוגמה טובה כי זה אחד המשחקים הכי חרושים ואין מה לחדש בו אבל נניח רמז(Clue) למשל זו דוגמה מצוינת - ולפי מה שאני זוכר גם עליו עשו כבר משחק מחשב כלשהו אני לא רואה חיסרון במשחק שיש בו הרבה תמונות וקלפים הכל תלוי איך משלבים את הדברים כמובן שנרצה לעשות את הכל מקורי שלנו(כמה שאפשר)... ככה שנצתרך מישהו שבאמת יתעסק עם כל העניין של התמונות ויכין תמונות חדשות ככה שהמשחקים שהבאת בתור דוגמה נראה לי יכולים להתאים צריך רק לראות מה קורה בהם תאכלס(כי אני פשוט לא מכיר אותם) וכמובן שאפשר גם להמציא משחק חדש משלנו... אבל גם כאן - צריך לחשוב על רעיון

someboddy

New member
אם אתם עושים משהו עם קלפים

אני מציע למצוא דרך לשלב שפת סקריפטים, שתוכלו לכתוב סקריפט לכל קלף ולא לשים אותו בתור חלק מובנה מהקוד.

De-Panther

New member
למה?? אם נרצה לשלוט|זבנג|../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

בכל קלף ממקור חיצוני יהיה יותר פשוט ליצור איזשהו קובץ(INI למשל) שיהיו בו הגדרות הקלף איזה סוג קלף הוא מה הוא מוסיף מה הוא מוריד על מי הוא משפיע תמונה של הקלף כיתוב של הקלף ועוד דברים תלוי במשחק סקריפט נפרד לכל קלף נראה לי יהיה מסורבל

someboddy

New member
זה טוב לקלפים סטנדרטים

אם תרצו לעשות קלפים מיוחדים תצטרכו לכתוב את כל הקוד שלהם בCORE של המשחק...

De-Panther

New member
אבל אם נעשה שהגדרות|זבנג|../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

הקלפים יהיו בקובץ נפרד אנשים יוכלו לערוך אותו או אם נניח נשלב שפת סקריפט בקבצים האלה

למעלה