הפרה שמשגעת. .

חנוך617

New member
הפרה שמשגעת. .

ודאי שמעתם על הבלאגן שיש עם הפרות עם הגיבנת. למי יש מידע על זה?

מדובר על פרות

מסוג "שבו" הם יותר גבוהות ורזות מהפרות הרגילות, ואחוזי הטריפה שלהם עומדים על 6 אחוזים בלבד מה שגורם לכל סוחרי הבהמות להיות להוטים לייבא דוקא את הפרות האלו, בגלל הרווח הכספי הגבוה, להבדיל מהפרות הרגילות שאחוזי הטריפות שלהם עומדים על 22 אחוזים, הבעיה שהחזון איש התנגד לייבוא סוג פרות זה משום שלדעתו לא היתה מסורת על אכילתם, (אגרות חזון איש חלק ב` סימן פג, ), ולפי זה יוצא שהרבה אנשים שסומכים על פסיקותיו של מרן החזון איש הוכשלו בחשש טריפה, וכעת מברר הרב אלישיב את העניין לאשורו.

חנוך617

New member
מתי התעוררה הבעיה?

האם זה קשור לשחיטה של ר` מרדכי גרוס? הבשר שאצלי בבית, מה איתו?

Rצינית

New member
היכן אתה חי???

בס"ד מיום רביעי,או יותר נכון מחמישי דשים על הנושא...שחל איסור לאכול מהבשר שבביתך... אבל נו אתה עסוק בפורום איך תדע??

חנוך617

New member
אני לא מתכונן

לריב, ודאי לא על תחילת השבוע. איפה זה התפרסם האיסור?

הבעיה התעוררה

כששוחט שעובד במשחטות בדרום אמריקה שם לב לצורת הפרות עם הגיבנת והעלה את הנושא בפני הרב אלישיב. פרות אלו נמצאות רק בדרום אמריקה, הבעיה שאת רוב הבשר היום מייבאים משם. לגבי הבשר שיש לך בבית, אכן לא פשוט, תשאל רב, אנחנו שאלנו ואמרו לנו שמי שסומך על פסיקותיו של החזון איש אכן כדאי שימתין מלאוכלם עד שיתברר איזה משחטות ייבאו סוג זה של בהמות, כי אולי הבשר שיש לך בבית הוא מסוג "שבו".

חנוך617

New member
א. מתי זה התעורר?

ב. אני שמעתי שמי שעורר את הענין זה אדם שמתעסק עם עורות לצורך תפילין.

מני 23

New member
החוצפה של שארית..

שארית מפרסמים מודעה ביתד ובמקום לכתוב לנו מה אנחנו עושים אם הבשר שיש לנו בבית הם כותבים שזה לא רק הם אלא כל הבשר שבשוק. תודה לכם אז לא נקנה את הבשר של הרב גרוס אבל מה עושים אם מה שיש? זה מה שחשוב?

מני 23

New member
מה שחשוב לשארית זה..

שהרב גרוס לא יעשה על זה קופה. לא מעניין אותם שאנשים בבית לא יודעים אם לאכול את הטשולט או לא, מה שחשוב לשים מודעה שזה גם הבשר של הרב גרוס! הכל כסף תתבישו לכם שארית ישראל.

מני 23

New member
אני ליטאי.

והפרסום לא אמר כלום למעט ללכלך על השני. אתה הבנת מה מותר ומה אסור? אני לא! אני קניתי בשר של שארית ואני רוצה שיגידו לי מה עושים איתו ולא מי גם כן באותו בעיה,

Rצינית

New member
מה יותר ברור מכך..

בס"ד שמזהירים את הציבור על הבשר.משמע שאסור לאכול את הבשר שבביתינו אם חל איסור מאז ידעת הבעיה. וחוצמזה לך לרבך לשאול אם יש לך ספק. אגב.דנים כעת על כך בקול חי.

מני 23

New member
מה את רוצה..

שכל מי שיש לו בשר שילך לרב לשאול? מה עשו לך הרבנים שמגיע להם כזה מבול ועוד שאפשר לפתור את כל הבעיה במודעה אחת. ואני בתור אחד שקניתי בשר מהודר במיטב כספי מגיע לי לדעת מה הבעיה בו ומה עושים בנידון.

Rצינית

New member
אתה לא צריך לרוץ עם הבשר לרב..

בס"ד באמת זה יראה סוג של טימטום. מספיק להרים טל' ולשאול... אבל עזוב לא נתפלפל אין לי ת'זמן ואת הכח אליך.

למעלה