הפרה בוטה.

הפרה בוטה.

אני מפר בזאת את כל הנגזר מיחסי להודעות בנֻסח "איזה חארות החרדים!!!!!". כי המובא להלן הצליח להלהיט לי את הנִּדח שבפיוזים. אמא שלי היא רופאה פסיכיאטרית. לאחרונה יש לה טור ב"השבוע" בשאלות הקשורות למקצועהּ. היא כותבת את המאמרים ואת התשובות לשאלות הקוראים בכתב יד ואני עורך אותם לשונית, מקליד ושולח בדֹאר אלקטרוני לעורך. לפניכם שאלה אותהּ אֻנָּה לידי להקליד: 2. שאלה: ילדתי לפני שלושה חֳדשים. לאחר שאני עסוקה כל היום עם התינוק אינני מסוגלת לישון בלילה. לעתים אני מרגישה שהחיים הם קשים עד כדי כך שאני יושבת ובוכה. מדוע אני מרגישה כך? האם אינני אמורה לשמוח על כך שילדתי את התינוק החדש? נוֹ, כמו שאומרים, קוֹמֶנטְס.

ברוריה2

New member
ילדים זה שמחה

זה לארבעה בנים שדיברה התורה איפה הבעל של הילדה, לעזאזל!

יכול להיות,

אם זה נמשך כחֹדש אחרי הלידה. אתה רוצה שאביא את המענה? ולעצם הענין- לא העֱנות של האשה לבדהּ עצבנה אותי, אלא התהיה שלהּ על כך שאיננה ששה ועולצת.

לא, המענה הוא לא הענין

הענין הוא שאין לזה קשר להיותה חרדית, ואדרבה, יש סיכוי שבקהילה החונקת שהיא נמצאת בה, היא לא תיפול לגמרי.... וזה קיים גם קיים, חודש ואפילו שנה אחרי לידה.

ליאונת

New member
אני מכירה

אשה חרדית שאחרי לידת תאומים (הילדים החמישי והשישי שלה) ביום השחרור מבית החולים עלתה על גג ביה"ח וקפצה למטה (ובקיצור, התאבדה). באיזה מקרה עוונה חמור יותר? האם במקרה שנהגה כמו בסיפור הנ"ל , או במקרה שהיתה לוקחת גלולות ונמנעת מההריון הלא רצוי הזה?

Le Fay

New member
אי אפשר לפטור הכל בדיכאון-אחרי-לידה

זה לא מסביר כלום, ובטח לא עוזר. גם בלי דיכאון-אחרי-לידה יש נפילות הורמונים דראסטיות כשבוע אחרי הלידה ובמרווחים קבועים אחרי כן, כולן בוכות, כולן מרגישות אשמות. ויש לא מעט נשים שפשוט לא מתאים להן לגדל ילדים, למרות שהן פנטסטיות בהמון דברים אחרים. היה נחמד לו יכלו להשאיר את זה לאחרות.

R a c h e

New member
תיקון קטן-גדול:

דיכאון אחרי לידה זה לא "נפילת הורמונים דראסטית". מה שאת מכוונת אליו נקרא "postpartum blues", זה מצב נורמאלי שכן קשור לנפילת הורמונים, מתחיל ביום השלישי לאחר הלידה ונמשך יומיים עד שבועיים. את ה"בלוז" הזה חוות 75-80% מהנשים לאחר לידה: הן בוכות יותר, מרגישות בודדות, הן מבולבלות, לא-שקטות, יש להן קשיים בשינה ועוד.... סיפור של שלשה חדשים זה לא מה שחווה כל אישה! זה בהחלט פתולוגי ובהחלט חמור ודורש התייחסות רצינית. זה כן מה שנקרא דיכאון אחרי לידה וזה מסתובב סביב 5-25% מהיולדות. המצב החמור ביותר זה "postpartum psychosis" שזאת מחלה שדורשת אישפוז פסיכיאטרי, הדיכאון הזה קשה מאוד לטיפול וזה המצב שבו היולדת לא מתפקדת, מזניחה את הילד, יכולה להיות מסוכנת עבורו וחשופה לסכנת התאבדות. זה ברור שזה לא מאפיין את החרדים, אולי העובדה שנשים שם מרבות ללדת חושפת אותן יותר לסיכון, לא מצאתי על זה בספר ממנו הוצאתי את הנתונים, מה שעוד נראה לי מסוכן, זה שאם כן חוותה דיכאון, לא "בלוז", בלידה הקודמת, לא ימנעו ממנה את ההריון הבא ולא יתנו לה להתאושש נפשית, מה שיכול להחמיר את מצבה הנפשי, לדעתי.... שלא נדע..... רחל

Le Fay

New member
כן, ברור לי שנפילות הורמונים הן כ"ק

(כסף קטן) לעומת דיכאון-אחרי-לידה, גם מבחינת משך התחולה. המשותף לשתי התופעות, שהציפיה לחוש אושר עילאי ואמהיות-אינסטנט היא ממש לא פתרון, אלא נטל נוסף על היולדת. זה קיים גם אצל חילונים, כי כשמשווקים אִמָהוּת שוכחים לספר מה באמת רוב הנשים מרגישות אחרי לידה. הציפיות להיות מאושרת יותר גרועות אצל חרדים, או ששם יש רשת-תומכת של בנות משפחה קשובות ומבינות?

נראה לי אישי ולא קבוצתי

או בעברית פשוטה, יש ויש. אחרי הלידה הראשונה של בת דודתי, כשלנו כבר היו 2 או 3 ילדים, ביקרה אותה אשתי בבית החולים, ואמרה לה בזה הלשון (בערך): "תראי, בטח את חושבת שמיד תרגישי רגש אמהי מדהים, ואולי גם סיפרו לך אחרות על עוצמת החוויה המרגשת וכל זה, אז שתדעי לך שלא! זאת אומרת, לא כולן, ולא מיד, וזה יכול לקחת כמה וכמה שבועות או חודשים". היא לא הגיבה אז, אבל כחצי שנה אחרי, באה ואמרה לזוגתי שתחיה, שהיא מרגישה שהיא ממש הצילה אותה אז, כי באמת היא חשבה שהיא לא בסדר שהיא לא בעננים....

Le Fay

New member
../images/Emo45.gifתבוא הברכה על זוגתך ../images/Emo13.gif

כשלעצמי מניחה שעצם ההשקעה ברך הנולד עושה אותו מאד יקר לנו.

Le Fay

New member
אז זהו, שלא. יש נשים שלא תתפקדנה

כאמהות כי הן לא נוטות לזה מטבען, וצריך לקבל ולאפשר גם את זה.

אחר

New member
ילמדנו מר

מה הקפיץ אותו עד כדי הפרת מנהג קודשו? זה באמת לא נראה לי משהו שאופייני רק לחרדים. גם לאם חילוניה יכול להיות דיכאון לאחר לידה, וזה יכול לכלול גם את ההרגשה שהיא הייתה אמורה לשמוח עם הילדים.

למעלה