הפרד ומשול

Latent

New member
הפרד ומשול

אני יודע שזה קצת באיחור, אבל יש לי שתי שאלות לגבי השיר: 1. מי הפיק את השיר? 2. למה סאב מתכוון כשהוא אומר בפזמון: "הפרד ומשול ביחד נשרוד לחוד ניפול"? הפרד ומשול זה איזה מבצע של היטלר לא? אם מישהו יודע על זה משהו, אני אעריך אם הוא יאיר את עיניי.

TkTk

New member
הפרד ומשול

בקשר לשאלה הראשונה אין לי מושג, וגם בקשר לשניה אני לא בטוחה,אבל.. אני חושבת שאני יודעת. את "הפרד ומשול" שמעתי לראשונה בשיוער תנ"ך,כיתה ו´. למדנו על איזה מלך נוכרי שרצה להשתלט על ישראל, ועלה על שיטה דיי גאונית: הרי אז היינו מחולקםי לפי 12 השבטים. אז הוא יצא הפרדה בין כל שבטי ישראל,כך שכל השבטים היו מנותקים, וכך - בהחלט היה לו הרבה יותר קל לכבוש אותנו, מאשר אם היינו ביחד,שאז סביר להניח שלא היה לו סיכוי. שיטה זו נקראת:הפרד ומשול,ודיי ברור למה. הפרד ומשול - ביחד נשרוד,לחוד ניפול...

EmGee

New member
ואם מדברים על הפרד ומשול

בטח שמתם לב לשור: יושב בסלון מגרד תביצים בזמן שאח שלי טוחן אבנים בשטחים. אם לא תפסתם האח הזה שיואב מדבר עליו זה אני

asdfgh

New member
לא הבנתי...

אם אתה אח של ה(ר)צל ואתה טוחן אבנים בשטחים, אז איך אתה כותב לנו כאן בפורום כמעט כל יום??? יכולות להיות שתי אפשרויות: א. אתה טוחן אבנים בבוקר ואחה"צ כל יום אתה חוזר הביתה בשביל לכתוב בפורום... (אז גם יואב מוציא את היד מהמכנסיים...) ב. אתה יושב בשטחים וטוחן אבנים עם לאפ-טופ מחובר לאינטרנט... תסביר...

EmGee

New member
אם לא הבנת

אני מתנחל (ואם גם את זה לא הבנת זה אומר שאני גר בשטחים) וכל הקטע של טוחן אבנים זה מטפאורה של כאילו שאנחנו (המתנחלים) סובלים כאן בזמן שאתם (הבורגנים) נהנים מהחיים. אפילו שאני אישית לא כל כך סובל כאן

yahhh

New member
מעולה!

אף אחד לא סובל פה בשטחים אני גר שם ולא קרה לי שום דבר פעם אאחת היה פיגוע ומאז ששקט הארץ בסוף תהיה שלנו

da^Lord

New member
../images/Emo58.gifזאת בכלל לא מטאפורה

אח שלו באמת טוחן אבנים לאבק, זאת העבודה שלו,במחצבה.. והיא נמצאת אי שם בשומרון. הלבהלבהלבהלבהלבה....

DJ$upreme

New member
התשובות הן כדלקמן (לדעתי האישית)

1. מפיק בשם פיני אייב שמפיק לסאב חצי מהאלבום. מה דעתך על ההפקה? 2. הפרד ומשול = Divide and conquer, זו היתה הטקטיקה של הרומאים, כמדומני טבע את הפראזה הזו יוליוס קיסר או אולי אוגוסטוס? הכוונה היא שכדי למשול בעמים שאתה כובש ורוצה להכניע, אתה צריך ליצור בתוכם פילוג - ככה, הם יהיו עסוקים בלריב עם עצמם ולא יתפנו להתנגד לכובש. כלומר, הפרד - ואז תוכל למשול. סאב מן הסתם מתכוון לאויבינו (שמלפניו ומאחוריו ומצדדיו) שנעזרים בויכוח הפנימי בעם שלנו כדי להחליש אותנו כך שיוכלו למשול בנו. כמובן, הפרד ומשול היא שיטה שישראל מנסה ללא הצלחה (ואף, יש לאמר, באופן מביך משהו) בשטחי הרשות הפלסטינית, לאחרונה אף בעידוד ארה"ב. הקמפיין נגד עראפאת והנסיונות להעמיד איזושהיא אלטרנטיבה פרו ישראלית הוא בדיוק נסיון להפריד ולמשול. אריק שרון עשה הפרד ומשול בלבנון, רק שזה התפוצץ לנו בפנים, פשוטו כמשמעו. ההתערבות בענינים פנימיים של עם אחר היא מתכון בדוק לאסון; תשאלו את ה - CIA ובכלל את האמריקאים, יש להם יופי של נסיון בעניינים האלה. גם המסקנה של "ביחד נשרוד לחוד ניפול", שהיא למעשה השורה התחתונה של השיר, נתפסת לכאורה כרעיון חיובי - נשמור על אחדות וננצח את אויבינו. אך למעשה, יש בפראזה הזו לטעמי האישי - ואני כבר אמרתי את זה בעבר - אלמנטים פאשיסטיים, במובן הקלאסי של המילה פאשיזם (אגודת הזרדים של מוסולני, שכשהיא מהודקת יחד, לא ניתן לשבור אותה, אך כשכל זרד בנפרד, קל מאוד לנתץ אותו). הקריאה לכולם לעמוד כאיש אחד ולדבר בקול אחד היא לא בדיוק מאושיות הדמוקרטיה, והצעד הבא הוא כמובן השתקת קולות אחרים, כמו למשל הקול שלי, שטוען שיש דרך אחרת. ה"ביחד" הוא בעצם הנכסה והלאמה של הקונצנזוס, ודווקא חוזקה של ישראל לדעתי הוא היותה הדמוקרטיה היחידה באזור ולכן גם המדינה היחידה באיזור שעוד איכשהוא אני יכול לחיות בה. לא בגלל שהיא "מדינה יהודית", אלא דווקא כי היא מדינה דמוקרטית. השיר לא עושה הנחות ומביא את כל הסמלים הקלאסיים של המדינה היהודית הציונית, כולל מגן דויד, דגל, וחיילים בשדה הקרב. גם עקיצה ברורה לתקשורת (בטלוויזיה רק שטויות) שהיא "כלב השמירה של הדמוקרטיה" (לא כל כך נכון לאחרונה). מאידך, איך אפשר להתווכח עם הקריאה לעמוד כולם כאיש אחד, ולהתנגד ומי שבהחלט מבקשים להשמיד אותנו - ויש לא מעט כאלו? התשובה פשוטה, אי אפשר. אבל זוהי מניפולציה, מאוד מוצלחת, שהשיר עושה, כי הוא גורם לך להתבייש שאתה לא מסכים איתו. לסיכום, שיר מצויין, דמגוגי, פוליטי, ואני לגמרי לא מסכים איתו. אבל טוב מאוד שיש מישהו שעושה פוליטיקה במוזיקה בימינו.

tomoshe

New member
בלטינית "divide et impera"

divide and conquer [generally ascribed to Niccolo Machiavelli (1469-1527), but was the motto of Philip of Macedon, Louis XI of France, and of Austria. Also used by Polybius, Bossuet, and Monteesquieu.]

tomoshe

New member
חבל שלא הצליחו.

מה רע בלהיות חלק מהממלכה המאוחדת?

da^Lord

New member
מה הקשר טופאק? ../images/Emo13.gif הבלהלבהלבה..

סופרים-שתוק!
סתם סתם.. תשמע העניין הוא שמותר שיהיו וויכוחים, אבל כשעומדים במצב קריטי צריך להתלכד. בשביל זה יש תקנות לשעת חירום, שבאמת מפחיטות מהיכולת הדמוקרטית בארץ, ואנחנו באמת בשעת חירום. ומה לעשות ,אולי הוא טועה, אולי הוא פאשיסט, אבל תגיד לי אם הוא לא צודק. בהחלט שיר דמגוגי מניפולטיבי יפה. מה רע בקצת פאשיזם? מה רע באחדות בדגל באמונה אפילו? רק ככה שרדנו במשך כל ההסטוריה. ככה אלה שבאים מולנו שורדים. ולמה תמיד כשמוזכר השיר הזה מתחילים לדבר על פוליטיקה? אוף!!..

tomoshe

New member
טופאק היה זה שהשריש את הביטוי

טופאק שולט!! (הכונה למקיאוולי המקורי אם מישהו פיספס...)

או שהודעה פוליטית זו תימחק

או שאני אאלץ להגיב ואז יווצר פה שרשור מאוד ארוך של פוליטיקה... אני ידוע שהרבה פורומיסטים לא אוהבים את זה... אז אני לא אגיב, בנתיים - אבל אני מקווה שהודעה זאת תימחק.

Oleg Silver

New member
מושג Divide and conquer

הוא לא ממש נכון כי הפרוש שלו זה :"הפרד וכבוש" ולא הפרד ומשול וזה אמור להיות "DEVIDE & RULE" סתם רציתי להביא את זה לצומץ לבכם.

Latent

New member
תודה על ההסבר המלומד Supreme

בלי להיכנס לפוליטיקה, השיר הוא שיר חזק עם מסר מובהק. זה בדיוק מה שאנחנו צריכים בראפ הישראלי. לגבי ההפקה, ההפקה מצויינת. נשמע מאוד מקצועי, וגם הווקאלס שסיוון עושה משתלבים טוב. רק נראה לי שהבתים של הצל וסאב קצרים מדי, יכלו להאריך את הטקסטים.

למעלה