פיסטוקית ירוקה
New member
הפרדת תיקים...
הפרדת תיקים...
כאם לשלושה פרודה.. רציתי לדעת מהי המשמעות של הפרדת תיקים בביטוח לאומי.
הפרדת תיקים...
????????הפרדת תיקים...
לא ברור למה הכוונה????????
לא עונים כי חסרים פרטים?
הסבר..לא ברור למה הכוונה
תשובההסבר..
אני פרודה כתשעה חודשים, אם לשלושה קטינים, הציעו לי בביטוח לאומי לעשות הפרדת תיקי ילדים, כלומר להפריד את תיק ביטוח הלאומי שלי מהאב , יש הסכם מזונות זמניים שנקבע על ידי בית משפט , אך לא אמרו לי מה המשמעות לכך ומה זה ייתן לי. רציתי לדעת אם לכם יש מושג... האם זה עשוי לסייע לי לקבל קצבת ילדים גבוהה יותר? האם אוכל לקבל עבורם תשלום עבור רכישת ציוד לבית ספר באוגוסט?
תשובה
אני לא לגמרי בטוחה, וחשוב לברר את הענין במוסד לביטוח לאומי עצמו, אך אני סבורה שאם מבוצעת הפרדת תיקים לא ניתן לקזז מסכומים שמשולמים לילדים חובות שיש לאב כלפי המוסד לביטוח לאומי.
חשוב לעשות הפרדת תיקים מכמה סיבות![]()
תודה
תודהחשוב לעשות הפרדת תיקים מכמה סיבות
1. שידעו בביטוח הלאומי שאת מתגוררת בנפרד מבעלך שכן לפי חוק ההסדרים החדש לא ניתן לתבוע מזונות מהביטוח הלאומי אם בני הזוג מתגוררים יחד ואפילו אם יש פסק דין למזונות. 2. על מנת שלא יקזזו לך מקצבת הילדים. אם למשל לבעלך יש חובות מול הביטוח הלאומי ואין הפרדת תיקים הרי שהם יכולים לקזז את הקצבה מול החובות. 3. אם חלילה תצטרכי הבטחת/השלמת הכנסה יש לכך משמעות אם רשום בביטוח הלאומי שאת עדיין יחד עם בעלך והקריטריונים לקבלת הגמלאות שונות במצב בו את רשומה אצלהם כפרודה.
אני לא בטוחה אבל לדעתי כן.תודהועוד שאלה קטנה...![]()
האם אז יש סיכוי שביטוח לאומי יעניק לי גם את המענק החד פעמי לתחילת שנת לימודים בגין ילדים?
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.