הפרדת רשתות

• פותח הנושא dgad
  • פורסם בתאריך

dgad

New member
הפרדת רשתות

בחברה שאני עובד מפתחים ציוד תקשרות, כחלק מבדיקות המעבדה שאנשי הפיתוח מבצעים הם גורמים להפרעות רשת בסביבת המחשוב, brodacst , "הפצצת" הרשת ועוד ... כיצד אני יכול לבצע חלוקה של הרשת, כך שישהיה לי רשת למעבדות ורשת לשאר עובדי החברה, ושתתאפשר גישה מלאה בין שני הרשתות ("שקוף" למשתמש)? הפתרון שחשבתי היא חלוקה של הרשתות לשני VLAN - וחיבור ביניהם עם ראטור. האם זה פתרון אידאלי? האם ברשת המעבדה אני צריך לשים שרת DHCP חדש? האם צריך לשנות את כתובת ה IP ברשת המעבדה לטווח שונה?

ezaton

New member
בנסיבות שתיארת

ועם הפיתרון שתיארת, כן וכן. מצד שני, אם הם מפציצים לך את הרשת, הם עלולים להעמיס מתגים, ואז השימוש ב- VLAN לא יפתור דבר. במקרה כזה, ההצעה הכי טובה שלי היא להפריד תשתית לחלוטין (מתגים נפרדים), ולחבר את הרשתות כפי שהצעת.

TheJoCKeR

New member
ועוד משהו

לדעתי, הוספת DHCP תלויה בכמות המחשבים במעבדה וכמה שינויים יבוצעו בהגדרות IP חוץ מכתובות... ואם אני זוכר נכון, Broadcast יעצר גם ע"י Layer 3 Switch.

ronAdmin

New member
לפי דעתי תתקין על אחד השרתים

Firewall הכי פשוט והכי טוב יחסום לך את ping ופי דעתי אתה צריך רק למצוא את הרכזת הנכונה ושם לבצע את החסימה של הping דרך התקנת Firewall על השרת. לפי דעתי זה יכול לעזור לך מאוד. רון

ezaton

New member
לא הבנתי. תוכל להרחיב בבקשה?

איזו רכזת היא הרכזת הנכונה, ואיפה בתרשים רשת היררכי אתה שם את חומת האש?

ronAdmin

New member
אני רשמתי את הרעיון באופן כללי!!

אני לא מכיר את הרשתות של החברה שלכם, אבל ממה שאני הבנתי ממכה, שיש לכם רשת אחת גדולה וזא הבעיה שלך כרגע. על כן אתה צריך לחלק "כאילו שני רשתות" אבל זה הדין אותה רשת, וחלוקה זאת צריכה להיות דרך שרת בעל "שני רגלים לרשת" שאחד מהם מחובר לרכזת סויץ פלוס Firewall וזאת הבעיה שלך. אני כרגע כתבתי לך את "הפתרון בגדול" עליך מותלת העבודת התיכון הרשת בצורה נכונה בגלל שאני לא מכיר את הרשת מקווא שעזרתי בהסבר זה. להסבר יותר מפורט תוכל לשלוח לי מסר בפרטי אשמח להסביר לך יותר בנושא. תודה מראש רון

בעז 21

New member
אבל..

ezaton אמר משהו נכון, שיכול להיות שאותם Broadcasts מציפים את המתג ובכך גורמים לעיבוד גבוה של המתג ולכן מה שהוא טוען שאם זה המצב אז כדי מאד לחשוב על קניית מתג נוסף למעבדה.

Ido Molihi

New member
דרך נוספת

לפי דעתי הדרך שתפתור לך את הבעיה הי פשוט לנתק אותם פיסית ולשים בינהם נתב. VLAN במקרה הזה לא יועיל לך לפי דעתי אלה אתה צריך פתרון פיסי ולא לוגי. כל פתרון לוגי לא יהווה פתרון שלם , מכיוון שעדיין יהיה לך עומס במתג.

antidot

New member
רון רון רון...

בעיית העומס היא בשכבה שניה. FW עובד בשכבה שלישית ומעלה. אנחנו משתדלים להיות פורום שנותן תשובות מקצועיות ולכן "כאילו שתי רשתות" זאת לא תשובה. אין כאן כאילו. יש בעיה מוגדרת היטב ואין צורך להכיר את מבנה הרשת על מנת להבין את מיקום צוואר הבקבוק. כפי שכבר רמזו לך, פתרון בשכבה שלישית לא יעיל ואינו משיג את המטרה. הפתרון צריך להיות בשכבות נמוכות יותר - או חלוקה ל-VLAN-ים או הפרדת הסגמנטים למתגים פיסיים שונים.

dgad

New member
האם יש לכם המלצה ל ROUTER

האם יש לכם המלצה לראוטר שאני אוכל להשתמש בו לצורך הפרדת הרשתות (מלבד CISCO)

CiscoFreak

New member
storm-control

אם המתגים של הם של CISCO תגדיר בבקשה STORM-CONTROL תחת ה-INT CCIP CCNP MCSE

antidot

New member
לפני שאתה רץ

יש לך ניתוח עומסים על המתג ? איזה MRTG ? משהו ? זה יכול לעזור לך המון בהחלטה של בחירת פתרון מתאים.

dgad

New member
Layer 3 switches

האם במקום router אני יכול להתשמש ב Layer 3 switches האם Layer 3 switches חוסם broadcast ? האם ב Layer 3 switches ניתן להגדיר טבלאות ניתוב?

למעלה