הפרדת רשויות

gipirum

New member
הפרדת רשויות

שלום, אנחנו בונים בית בנגב, בגילאי 30 וטיפה, עם תינוקת אחת ותכנון להרחבת המשפחה עד 4 ילדים.
אנחנו עם תוכניות מוכנות והיתר בניה ביד (לפני תחילת עבודה).
גודל המגרש הוא 480 מ"ר. כדי להשאיר שטח חצר אפקטיבי אנחנו בונים שתי קומות, כאשר החלוקה ביניהם היא כזו:
קומת קרקע - מטבח, פינת אוכל, סלון, מחסן, יחידת הורים (משיקולי נגישות בעתיד), שירותי אורחים עם מקלחון וממ"ד.
הממ"ד ישמש בשנים הקרובות כחדר לתינוק/ות (סמוך ליחידת ההורים) ובעתיד הוא ישמש אותנו כחדר עבודה וחדר אורחים.
קומה א' - 3 חדרי שינה, חדר אמבטיה, חדר שירות ופינת משפחה.

זו התוכנית, היא לא הולכת להשתנות.

השאלה שלי היא מה ניתן לעשות כדי למנוע מצב בו אנחנו, ההורים, נהיה מנותקים לגמרי ממה שקורה בקומה העליונה, בה יהיה הילדים?
ברור שזה גם (או בעיקר) עניין של תרבות שיוצרים בבית, בה מרכז הבית הוא קומת הקרקע, ולחדרים מגיעים עבור צורך ספציפי ולא כברירת מחדל של מקום השהייה בבית. אבל ברמה העיצובית והאדריכלית, מה ניתן לעשות כדי למנוע או להקטין עד כמה שאפשר את "הפרדת הרשויות"?

תודה.

גלמיש1

New member
מבחינה לא אדריכלית - אפשר להתקין מערכת אינטרקום שתקשר

בין החדרים ובין הקומות. כמובן שאפשר גם מצלמות, אבל מניחה שלא לזה כוונתכם.
&nbsp
מבחינה אדריכלית - היה נכון לחשוב על זה מראש. למשל ע"י יצירת חלל דו קומתי שיאפשר שיחה/מבט/קשר בין הקומות. אולי ניצול המדרגות לטובת מרחב פתוח כזה בין הקומות. זה כמובן תלוי במבנה הבית והמיקומים של החללים.
אבל - אם תעלה תכנית אולי נוכל לדעת במה מדובר, ואולי יהיה אפילו רעיון שניתן ליישום במצב הנוכחי.
&nbsp
&nbsp

gipirum

New member
תודה

האדריכלית שלי (משיקולי זכויות יוצרים) מעדיפה שלא נעלה את התוכניות לפורום, אבל אם את (או מישהו אחר) מוכן שנשלח לו את התוכניות באופן פרטי כדי לנסות לחשוב על הנקודה שהעליתי, אשמח מאוד לעשות זאת.

Sanchez

Member
זכויות יוצרים ?
ואני תמיד חשבתי שהתכניות שייכות ליזם (בתנאי ששילם על העבודה, כמובן).

לדעתי

הרבה יותר הגיוני שלמשפחה צעירה עם פעוטות, בקומה שבה רוב חדרי השינה, יהיה גם חדר השינה של ההורים. כך ההורים מחוברים לא רק להכי צעיר, אלא לרובם.
ילד יותר מבוגר יכול לישון בקומה נפרדת.
לכן, את אחד החדרים בקומה השניה גם תכננו כחדר זוגי להורים.
(ובקרקע השאירו חדר זוגי נגיש, השיקול הזה נכון מאד ואל תוותרו עליו! )
&nbsp
כשהילדים יתבגרו, אתם תוכלו לרדת למטה, והילדים ישנו בקומה נפרדת מכם.
&nbsp
בית כזה, שבו יש חדר שינה זוגי בכל קומה, יכול לשמש גם לטווח ארוך של 20-30 שנה.
&nbsp

gipirum

New member
תודה

בקומה העליונה יש לנו חדר יחסית גדול, בהחלט נשקול לישון שם בהתחלה. זה רעיון טוב.
למרות שעדיין, לטווח הארוך, זה לא פותר את הבעיה שאנחנו, ההורים, כמעט לא נהיה נוכחים פיזית בסביבת השינה של הילדים.

למה הורים צריכים להיות נוכחים בסביבת השינה של מתבגר?

לי אין שום בעיה שהמתבגר שלי ישן בקומה אחרת, כל עוד שאני יודעת שהוא בבית.

&nbsp
זה נראה לכם רחוק, אבל אם אתם מתכננים 4 ילדים, אז ב -10 שנים הקרובות לפחות יהיו לכם ילדים בגיל שצריך לישון איתם באותה קומה ולכן תשארו בקומה העליונה. לכן, לא מספיק חדר שמספיק גדול כדי לדחוף לתוכו מיטה זוגית, אלא צריך גם שהוא יהיה מצויד באמבטיה נפרדת. כמו חדר הורים לכל דבר.
&nbsp
החל מגיל ההתבגרות, 12+, ממש לא נורא שהילדים ישנים בקומה אחרת. להיפך, יש בזה הרבה דברים טובים, מניסיון אישי עם 3 בגיל הזה.
&nbsp
&nbsp

גלמיש1

New member
מיכל - גיל 12 זה קצת מוקדם, בדרך כלל.

לך יש בנים, ואולי זה שונה. אבל מהנסיון שלי גם בת ה 13 שלי לא היתה רוצה לישון בקומה נפרדת. וככה גם החברות שלה, והבנות של החברים או של הלקוחות שלי...
בד"כ הרצון להתנתק, גם בלילה, מגיע בגיל מבוגר יותר.

ברור שגיל הבשלות זה אינדבדואלי

הבנים שלי מגיל 10 היו בשלים לגמרי לישון בקומה נפרדת. הצעיר גם מגיל 7.
למעשה, כתבתי 12 כשניסיתי להגזים
מסתבר שלא הגזמתי מספיק.
&nbsp
מה שכתבת אפילו מחזק את הרעיון שרצוי שהורים וילדים ישנו באותה קומה.
&nbsp
אני חושבת שצריך לתכנן בית שיהיה גמיש לשינויים עתידיים, אבל לדעתי נכון לתכנן היום מה שיתאים ל15 שנה הקרובות, במקום לתכנן עד האופק, ולסבול 15 שנה כדי שלא נצטרך לשנות עד אז.

LCX

New member
חיבור בין חלקי הבית

הפתרון הנכון היה ליצור חלל כפול באזור מסויים אליו גם פונה המסדרון של הקומה העליונה וכך ליצור חיבור- כמו שאמרה גלמיש.
בפועל, אם קיים לכם כבר היתר, אז כנראה שאין פתרון אדריכלי שניתן ליישם מבלי לבקש שינויים בתוכנית האדריכלית.
במקרים של מגרש כזה, ונתוני משפחה כזו- היה מתבקש לתכנן את חדר ההורים למעלה לשנים הקרובות, ובעתיד לעבור לממ"ד למטה אליו צמודה מקלחת, או לתכנן שתי יחידות הורים- אחת למעלה ואחת למטה.
חשוב לציין שלפי המידע שקראתי- מאוד לא בריא לישון (בכלל, ובפרט לילדים קטנים) בחדר ממ"ד בשנים הראשונות שאחרי הבניה בכלל גז שנפלט לחדר מהבטון ובדר"כ חדר כזה יהיה פחות מאוורר. אבל זה נושא ששווה לבדוק.
אל תשכחו שלפקח על הילדים זה לא עד גיל שנתיים-שלוש... זה עוד הרבה שנים אחרי, כך שלתת הפרדה לילדים יהיה רלוונטי בגיל 13-14 (?) ומעלה.

בשביל לנסות לראות האם קיימת איזושהי אופציה לפתרון, לפחות תשלחו בפרטי את הסקיצה.

גלמיש1

New member
מסכימה עם כל מי שאמר שהפרדה של קומה בין הורים לילדים

אינה דבר טוב. בטח לא כשהילדים קטנים. בגיל ההתבגרות ומעלה (לדעתי ברוב המקרים מדובר על גילאי 15-16 ומעלה שמוכנים ורוצים להיות רחוקים מההורים) זה הופך ליתרון.
זה גם הגיל שבו חשוב יותר לתת לכל ילד חדר/מרחב משלו. כלומר עד אז אני לא רואה מניעה שיהיו שניים בחדר (בד"כ רצוי שניים מאותו ג'נדר).
כלומר - כשהילדים צעירים הדגש (לדעתי) צריך להיות קודם כל על מגורי הורים וילדים באותה קומה. נושא המרחב הפרטי פחות לחוץ. במקרים רבים ילדים מעדיפים לא להיות לבד בחדר.
כשהילדים מתבגרים - יש יותר חשיבות למרחב הפרטי שלהם, ואז גם המרחק מההורים פחות קריטי.
עד שהם מתבגרים גדולים שאז המרחק מההורים הופך ליתרון.

שולחת לך בפרטי.

למעלה