הפרדת נכסים

MayFebruar

New member
מכאן נמחקה הודעה, מצטערת חברים

אבל אסור לגולשים חסומים לכתוב בפורום תחת ניקים חדשים.

אני שוב מפספסת את כל האקשיין

ןאת כל המידע שעובר מאחורי הקלעים ? ?
ככה אני ממש לא אצליח לשפר את המעמד החברתי שלי ואת ההכנסה

MayFebruar

New member
לא פיספת כלום

shemesh7079

New member
אני לא חושבת שאני מכירה זוג עם הסכם.

אבל אולי אנשים מסתירים את המידע הלא רומנטי הזה?
לנו אין. אם נפרד אז אני רוצה רק את האופנוע שלו, שיסבול. סתתתתתם:)

אף פעם לא הבנתי מה "לא רומנטי" בזה.

גם להשיג תעודת לידה ותעודת רווקות עם אפוסטיל ותרגום נוטריוני זה לא רומנטי. גם ללכת לעירייה ולחתום על ערימת מסמכים זה לא רומנטי.
הכי רומנטי זה לגור ביחד בלי נישואים, אם אפשר באוהל בים עם גלבייה וגיטרה וג'וינטים.
אבל אם מתחתנים, אז הסדרת יחסי הממון זה עוד פרוצדורה מתבקשת, בדיוק כמו שאר הסידורים הלא רומנטיים שאנשים עושים לקראת החתונה.

יעלי9

New member
אני חשובת שההכללה שלך על ישראל לא נכונה

כרגע לא עולה על דעתי אף זוג שאני מכירה באופן אישי. מעבר לכך, מהתמכרותי רבת השנים לפורום חתונות (ממנה נגמלתי רק עם המעבר לארץ חדשה) אני יכולה להעיד שגם בקבוצת היחוס הזאת, הסכם ממון אינו נפוץ כלל.

een ogenblik

New member
האמנם רוב רובם של האנשים חושבים כמוך?

האם קיים בידיך מידע סטטיסטי המראה שרוב החתונות נערכות לאחר/במקביל לעריכת הסכם ממון?

זוגות צעירים לרוב אינם בעלי רכוש ששוה להזכירו לפני הנישואים.
מה שיתקבל בירושה לא יחולק בין השניים (אלא אם היורש ימיר את ירושתו בנכס משותף, ואז גם הסכם לא ישנה את השיתוף).
במקרה שילדים יוולדו - שום הסכם מקדים לא יהיה תקף לגביהם.
יוצא, שלרוב הזוגות הצעירים, אין שום סיבה לערוך הסכם ממון לפני החתונה. במילא רוב רובו של הרכוש במקרה של גירושים יהיה רכוש משותף החייב בחלוקה, והסכם ממון מראש הוא הרבה מהומה על לא מאומה.

אה, ועצת סבתא מפורסמת בצעירותי הייתה שכדאי להתחתן עם מי שאפשר יהיה להתגרש ממנו בצורה יפה. לזה, עדין, אין תחליף. מי שירצה להלחם בצורה מכוערת במהלך הגירושים, שום הסכם ממון לא ימנע זאת ממנו. מי שירצה לסיים זאת יפה, יסתדר גם ללא הסכם ממון מראש.

לא, אין לי סטטיסטיקות אבל רוב מוחלט של מכריי

הישראלים חושבים ממש כמוני
אני עצמי ידעתי ממי להתגרש, ואת צודקת בכך ששום הסכם ממון לא יכול להבטיח אותך בפני 100 אחוז מהאפשרויות של דברים שעלולים לקרות.

shemesh7079

New member
אז זהו, שזה כנראה לא מדגם מייצג

כי רוב מוחלט של מכריי לא חושבים כמוך. אז עד שמישהו כאן יביא נתונים אמיתיים, כנראה שזה ישאר בגדר השערה בלבד.
ואני לא רואה את הקשר בין לסדר מסמכים הכרחיים להליך הנישואין ובין עריכת הסכם ממון. אפשר להתחתן בלי הסכם ממון, אי אפשר להתחתן בלי להסדיר את הטפסולוגיה שהזכרת.

לא טענתי שזה מדגם מייצג. זה לא עבודת דוקטורט

ואכן אפשר להתחתן בלי הסכם ממון, כמו שאפשר גם לנסוע באוטו בלי חגורת בטיחות. אפשרי בהחלט

shemesh7079

New member
שוב אני לא מבינה את הקשר, זה לא חוקי

לנסוע באוטו בלי חגורת בטיחות, וגם מסכן חיים, אבל בואי נסכים שלא להסכים.

een ogenblik

New member
זו לא עבודת דוקטורט

אבל העלאת טענה שנסיונם האישי של אחרים מראה מסקנה הפוכה, לכן אנשים מעירים על אותה טענה. אז או שתראי שנסיונך האישי הוא זה המעלה מסקנה תקפה לחברה הישראלית, או שתסכימי שנסיונך אינו משקף בהכרח את החברה הישראלית. כי למרות שלא כתבת זהו מדגם מייצג, טענת שזו הכללה משקפת את החברה הישראלית.

כתבתי ש*לדעתי* רוב הישראלים חושבים כמוני.

לא כתבתי "רוב הישראלים חושבים כמוני, נקודה".
מה את רוצה לא הבנתי

למעלה