הפרדה

bandit28

New member
הפרדה

לדעתי ולדעת רוקדים רבים צריך להפריד בין רקודי נוסטלגיה לרקודים החדשים באותה הרקדה מאחר וזה פוגע ברצף ומהווה ממש מטרד להכניס בפתאומיות מספר רקודים שלא נרקדו שנים ואים כבר מכניסים רקודי נוסטלגיה אז שיהיו קבועים אתה מזמין בת זוג כאשר אתה יודע שבכל החדשים אתה שולט ובמפתיע דוחפים לך מספר רקודי נוסטלגיה בטח הרבה מכירים את מפח הנפש הזה

../images/Emo31.gif ממש לא מסכימה

הרקדה צריכה להיות מגוונת ולכלול את כל מגוון הריקודים הקיים. אם ריקודים ישנים לא יושמעו ולא יירקדו בהרקדות רגילות - הם יעלמו לחלוטין מהנוף הריקודים - וחבל
, כי מדובר בריקודים שהם מ"נכסי צאן הברזל" של ריקודי העם ומהווים את הבסיס המוצק לריקוד. באותו הקשר, אזכיר את השירשור שהיה כאן רק לפני ימים ספורים לגבי כינויי צעדים שממש נקראים ע"ש הריקודים שבהם הופיעו לראשונה. איך תוכלי לדעת מה זה "ארץ ארץ" אם לא תכירי את הריקוד

Eternal soul

New member
פרפר צהוב - כל מילה נכונה לגבי

ריקודי הנוסטלגיה. אסור לנו לאבד את הבסיס לריקודי העם.

Eternal soul

New member
סליחה על הציטוט בסוף העמוד- נכנסתי

בשם בני הצעיר. להגיב לפרפר צהוב

מבינה את התחושה

שאתה שולט בכל ריקודי הזוגות החדשים ,ופתאום בסבב הזוגות שמים לך ריקודים שכלל אינך מכיר כן זו הרגשה מתסכלת . ביחוד שברקודי זוגות ממש ממש לא קל להעתיק אם שני בני הזוג לא מכירים ריקוד. ולכן אולי כדאי לבקש מהמרקיד לעשות חזרה קצרה עבור אלו שלא לימדו אותם אף פעם את הרקודים הללו .

בשביל זה, בדיוק, קיימים החוגים

למתחילים ולבינוניים. שם אמורים ללמד את הריקודים הישנים, על מנת להעניק את הבסיס של ריקודי העם לכל הרוקדים. ולאו דווקא ריקודים החדשים בלבד. בחוגי המתקדמים, רוב הרוקדים כבר מכירים את הריקודים הישנים ולכן מספיק עבורם ללמוד רק חדשים שמקרוב זה חוברו.

rak dan

New member
"הפרדה" גדר נשים גברים, או ריקודים

כמו כל דבר שמגזימים בו נוצרת בעיה. שמעון מרדכי אחד המרקידים ברשימת ה-FAVORITES שלי, מלמד ומרקיד בסבב הראשון את כל ה-"ענתיקות", סתאאאאם תנו חיוך, הבעיה שכולם ברצף, זה מעייף, כי אתה משקיע יותר מאמץ מחשבתי. עד עכשיו אם הסתלבטתי למול כל הגאותנים בפורום, אז גם אני ברמה לא פחות טובה מאחרים , עם שמעון אפשר לדבר, ובקשתי ממנו שיתן באמצע כמה ריקודים חדשים יותר על מנת שאפשר יהיה לקחת אויר ולחזור לישנים. ואמנם כך הוא משתדל לעשות. הבעיה כשנותנים ברצף 6 ריקודים משנת תרפפ"ו, בסבב של מתקדמים, מילא אחד שניים אבל למה לבאס את הרב בכדי לתת ליחידי סגולה להפגין נוכחות. או.קי. אנחנו כבר יודעים מי הם הזוגות הללו המיוחדים, לא חיבים להזכיר לנו כל שבוע. קדימה כל "הגדולים" תרדו עלי.

חבוב, אצל שמעון מרדכי אתה המיעוט

ועכשיו אני מבין מי מבלבל לשמעון מרדכי את המוח שיתן את הריקודים החדשים האלה: "שלך", "אוהב אותך", "פרח שלי" ועוד כל מיני יצירות מפוקפקות שמציפות את חוגי הריקודים. עצתי לך, תגיע מוקדם בערב ותלמד את ה"ענתיקות" האלה משנת תרפפ"ו, וכשתדע אותן גם אתה לא תרצה את הריקודים החדשים. את עצותי הקודמות אתה זוכר נכון? שלך סש"י. הבינוניות הזאת הורגת אותי.

היי היי היי ../images/Emo46.gif

"שלך" ו"אוהב אותך" ו"פרח שלי" ממש, אבל ממש, אינם "...יצירות מפוקפקות...". אלו ריקודים יפים מאוד, בנויים היטב ויושבים מצויין על המנגינה. העובדה שהם נוצרו בתקופה האחרונה עדיין אין בה כדי לפסול אותם

ZEEVS1970

New member
אבל יש הרבה רוקדים שרוצים להרחיב

את רפרטואר הריקודים שהם יודעים ולא רק שהם מקבלים בהבנה כששמים ריקודים ישנים אלא הם גם נשארים במעגל ומנסים ללמוד את הריקודים מהעתקה. ככה הם מגלים עולם עשיר ונפלא של ריקודים ישנים,ואחרי זמן קצר הם כבר לא צריכים להעתיק כי הם כבר יודעים לרקוד את הריקודים לבד. אני חושב שאם אתה נמנה על אלה שכששמים ריקוד ישן ישר פורש מהמעגל ועומד בצד אתה עושה טעות שהיא גרועה יותר מאשר הטעויות שהיית עושה תוך כדי לימוד הריקוד מהעתקה כי אתה שולל מעצמך את האפשרות להחשף לעולם שלם של ריקודים ישנים יפים ובדרך כלל גם קלים הרבה יותר מהריקודים החדשים. מרקידים שמשלבים ריקודים ישנים בהרקדות כנראה סבורים שאין להם מספיק זמן ללמד את אותם ריקודים ישנים מרוב שיש כמות אדירה של ריקודים חדשים ללמד אז כדי להרגיע מעט את המצפון הם לפחות משמיעים אותם ובהרקדת מתקדמים הם מצפים(במידה רבה של צדק) שאנשים פשוט יעתיקו וישתלבו עם הזוגות שכן מכירים את הריקודים. המלצתי לך היא להישאר במעגל וללמוד את כל אותם ריקודים ישנים אך ההחלטה היא שלך ואם העולם הזה לא מדבר אליך ואם המוזיקה לא לטעמך דברי ממילא לא יועילו. בכל מקרה נסה קודם לפני שתגבש דעה סופית בנושא.

No name for now

New member
יהיה לך משעמם

למה צריך ריקודי "נוסטלגיה" קבועים בכל הרקדה? הריקודים האלה הם גיוון כמו בכל בחירה של ריקודים (חדשים או ישנים), אם תרקוד כל שבוע את אותם הריקודים תשתעמם. חוץ מזה, אתה צריך לזכור שיש רוקדים שחושבים שונה ממך והמרקידים רוצים שגם הם יהנו בהרקדה. גם אין טעם להתמקד רק בריקודים חדשים כיוון שהם מתחלפים כל הזמן, אפשר להשתגע מזה
דרך אגב, בן זוג שיודע ריקודים ישנים משאיר עליי יותר רושם מכזה שיודע ריקודים חדשים (אותם לא כ"כ קשה לדעת כי 10 הגדולים מתחלפים בתדירות גבוהה).

bandit28

New member
אין לי בעיה עים ישן

כל עוד הישן נרקד מדי שבוע כנכס צאן ברזל של אותה הרקדה רוב הרוקדים נאמנים להרקדה אחת או 2 ,"להפגת השעמום יש רקודים חדשים ואז אין ברדק בהרקדה לך תחפש מימי להעתיק" הם יודעים את זה אבל את זה לא " הבעיה כניסה פתאומית של מספר רקודים שלא נרקדו שנים בדרך כלל נוסטלגיים רק בגלל שאיזה יוצר חשוב או רוקד ניג"ס ביקש זה סתם תופס מקום בזכרון על חשבון רקוד אחר במילא לא ירקדו אותו שבוע הבא ואים בת הזוג שלך קצרת רוח היא לא תבוא שבוע הבא להרקדה לסרט כן להרקדה בזמן האחרון סתם מעצבן לבוא

"...כל עוד הישן נרקד מדי שבוע..."

אתה יודע כמה ריקדים ישנים יש שהם גם יפים וגם מ"נכסי צא הברזל"? מה שאתה מציע זה לקחת כמות קטנה מאוד של ריקודים ישנים ו"לחדש" אותם. עדיין תשאר במצב של אי הכרת מרבית הריקודים הישנים. אם אתה רוצה להכיר את החלק הארי של הריקודים הישנים, לא כולם, לא יספיקו לך כל השבועות בשנה!!!

bandit28

New member
הפרפרים לדעתי הם הבעיה בהרקדות

אני ועוד 300 רוקדים לערך מגיעים מדי שבוע בקביעות ובנאמנות להרקדה מסוימת בשבילנו החוג הוא כמו בן זוג שנותן לך בטחוןותחושה של בית חם מדי שבוע פוקדים את החוג פרפרים מזדמנים שכל שבוע רוקדים בהרקדה אחרת אין לי בעיה עים זה נהפוך הוא כן ירבו אבל לבוא ולבקש מהמרקיד רקוד נוסטלגי ולערער את הבטחון בבת זוגתך ההרקדה שאתה כלכך מכיר ומלא ביטחון בגילוי הלב שלה הרי רקוד חדש שלא נלמד בהרקדה המרקיד לא ישים אבל נוסטלגיה הוא חייב לשים ופה הבעיה עים הפרפרים כל פעם פרפר אחר מפריע לרצף גורם לחפש מימי להעתיק והברדק חוגג והפרידה בלתי נמנעתאולי נמצא חוג שלא נגוע בפרפרי הנוסטלגיה

שטויות !

בעוד 10 או 20 שנה, כשבאמת תדע כמה ריקודים וכבר לא יחשיבו אותך כ"רקדן מילניום" (אחד שהתחיל לרקוד במילניום הנוכחי). תלך להרקדה ותבקש ריקוד שאהוב עליך... ומיד יקפוץ איזה זב-חוטם ויצווח.. "מה אתה מביא לנו ריקודים משנת תרפפ"ו ? תאמר שחשבת שזו הרקדה למתקדמים... אבל הינוקא ירעים בקולו ויאמר לך "לך מכאן סבא"... אנחנו רוקדים פה רק את הריקודים החדשים המתאימים לזימזום הנפיחה של מוישה זוכמיר. אנחנו רגילים רק למיקצב טירטור האופנוע. אנחנו לא אוהבים מנגינות ישנות... במקומך הייתי מתבייש להכריז קבל עם ועדה שאתה "רקדן-מתקדם" ועם זאת אינך מכיר אף ריקוד שגילו יותר מעשר שנים... לך ללמוד !!!

bandit28

New member
זקנמון תודה שאתה

מאריך לי תחיים ב10 עד 20 שנה רק חבל שאתה מגזים מקצין ואומר דברים שלא אמרתי עדיף שלא הייתי מגיב אבל יש לי כבוד למבוגרים ממני וגם לך מגיע תגובה לילה טוב ולהתראות בהרקדה

אתה כותב דברים קשים

ומאד מאד מקוממים את מי שריקודי העם חשובים לו קצת יותר מתופעה בידורית חולפת. יחד עם זאת אתה כותב זאת בעדינות ובתרבותיות ביחס לאחרים שכתבו כאן לעיתים בצורה דומה, אך בהררבה יותר תקיפות כאילו דברי השכינה יוצאים מגרונם. נכון, זקנמוךקרח ענה לך קצת בבוטות יתר, אך כדאי לשים לב למסר שלו כי זו, לדעתי, האמת. לא אפרט הסברים רק אתן כאן קישור להודאה של באני4, בעמוד זה, הנותן לך הסבר מדוייק מדוע אתה טועה.

למעלה