הפרדה עכשיו!

אלי.

New member
ספר לי מהי היתממות ../images/Emo13.gif

מתי נפל אהוד ברק, אלוני כבר ענה לך: כשברק הגיע אל התהליך המדיני, נשארו איתו רק 25% מחברי הבית. צא ולמד קודם את העובדות - חבל להתווכח על משהו שאתה לא יודע. בעניין העם אתה טועה כתמיד - היחידים שיפצו פה ויצייצו בעת החזרת השטחים הם אותם קיצוני הימין - 4 מנדטים (בשאיפה - "כך" התפוררה אחרי רצח כהנא). כל היתר ימשיכו לדאוג לביתם - ממילא הם לא חולמים להכנס אישית לשטחים, לשום מטרה. גם בעניין ה"עיסקה" אתה מפספס, כרגיל - אני לא עושה עסקים - אני בסה"כ נוטש את שטחי המולדת של הסהרורים באופן חד-צדדי. איפה ועם מי אתה רואה פה "עסקים" ? בעניין המועדונים - אני מודה לך
על שאתה מקבל אותי למועדון שאליו אינך מוכן להשתייך
. לי אין הזיות לנטוש, אבל לך אני ממליץ מכל לב לנטוש את הזיות "השלום האמיתי" שלך (שמתחיל בגירוש אתני, סטייל היידר ואבותיו הרוחניים
), ולהצטרף למועדון זה. ולבסוף - המצעים של המפלגות. גם כאן אני מחזק את ידיך על שאחרי 53 שנה של מצעים מדיניים ובטחוניים נטו, אתה מקווה שהפעם המפלגות ישכילו סוף סוף להזכיר במצעם את הנושא המדיני-בטחוני. משום מה
יש לי הרגשה מאד חזקה שתתאכזב
.

resh0

New member
אני צריך ללמוד?

ברק הלך אל תהליך הכניעה בגלל ולמרות שנשאר בלי תמיכה!!! לא תמיכה מהח"כים ולא תמיכה מהציבור. תהליך מדיני תמיד היה, תהליך הכניעה זה מה שהביא לנפילותו הסופית. מי מדבר על "החזרת" שטחים??? מזמן לא שמעתי מישהו שמדבר... שמעתי על ויתורים כואבים, אבל רק בתמורה לשלום אמיתי!!! אתה רואה את השלום האמיתי??? אז אל תראה גם "החזרת שטחים". טוב שאתה מבין שאין מה לדבר על עסקים עם הטרוריסט. רק שדבר אחד אני מתקשה להבין? באיזו מפלגה תתמוך בבחירות הקרובות?? אין שום מפלגה המצדדת ב"החזרת" כל השטחים ללא ביצעה של עיסקה עם הטרוריסט... מעניין, אפילו לא 4 מנדטים מסכנים... אתה יכול לנטוש את שטחי המולדת שלנו מתי שרק תרצה. אבל אל תפריע לנו לבנות את מדינתו על מה שרוב הציבור רואה כאדמתנו. אם אתה סבור שפיתוח מדינתו מהווה נטל בטחוני, אז ישנן דרכים רבות לפתור בעיות בטחוניות. נכון שאחת מהן היא לסגת, אבל כרגע אין אופציה זאת זאת המועדפת. כנראה שנוח לך לחיות במדינה בה מנהיגים "שמים קצוץ" על ציבור הבוחרים ויכולים לעשות ככל העולה על רוחם. מתאים לך לחיות בעיראק!!! או בסוריה. אולי בראשות הפלשתינית... לי לא מתאימה העובדה הזאת וכל עוד אני יכול לעשות משהו בנדון, אני אעשה! לדעתי יש שינוי מגמה... את נתניהו העיף הימין ואת ברק העיף כל הציבור!!! זאת מכיוון ששניהם לא נהגו עפ"י המצופה מהם בתחום המדיני. שרון בהרכב הכנסת הנוכחית, הוא סתם ממשלת מעבר. נראה לי שהחל מהנבחר הבא, תסתיים לה תקופת ה"פלופלורים"... אני אופטימי!!!! אני קורא גם לך שלא להשלים עם התופעה הבזויה. הממשלה הזאת לא תאכזב אותי בכלום מכיוון שאיננה יכולה לחרוג מתחום הכלום. להתאכזב אוכל אך ורק אם נתניהו, מחליפו של שרון, לא ינהג עפ"י מדיניות הימין המסורתית! התישבות ותקיפות כנגד טרור. עד הניצחון.

אלי.

New member
כן, ובשלב ראשון - הסקת מסקנות נכונה

לאן הגענו, שאני צריך לעזור לך להוציא מסקנות ממה שאתה כותב: "ברק הלך אל תהליך הכניעה בגלל ולמרות שנשאר בלי תמיכה". מסקנה: ברק היה ללא תמיכה כבר לפני התהליך. גם עם טרמינולוגיה אין לי בעיה: אנחנו מדברים על "ויתורים כואבים" של שטחים שכבשנו ב-1967. אף אחד חוץ ממך לא מפנטז על שלום אמיתי, וגם אתה "מפנטז" עליו רק בכדי לשלול כל פתרון בהיעדרו (ובמילים אחרות - לשלול כל פתרון). בעניין המפלגה שבה אתמוך, הייתי בטוח שכבר הבנת מהודעותי - "שינוי" קיבלה בעבר, וגם תקבל את קולי, והאמן לי - עד עכשיו אין לי מושג מהו המצע שלה בענייני שטחים כבושים (אם יש בכלל התייחסות לנושא). הסר דאגה מלבך - את שטחי המולדת שלך אני ורוב העם משאירים לך, כמו גם את הפנטזיות על כמות המתנחלים שנעים בהם עם שכפ"צים קרמיים. קצת מוזר לי שאתה מתפשר על איכות חיים סטנדרטית (פלוס ?) באשדוד, כשיש לך אפשרות "להתברך" באיכות חיים גבוהה בשטחי המולדת הללו, אבל ניחא
ומה נוח לי ? שאלה טובה: צריך שניים לטנגו, ומנהיג ש"שם קצוץ" על בוחריו, וזוכה בגין זאת לתמיכה הולכת וגדלה - כנראה ש"שם קצוץ" רק על פלג קטן ולא-נחשב מבוחריו. תחשוב על זה, ובהצלחה בנסיונותיך "לעשות משהו בנדון". את המשפט שלך, "הממשלה הזאת לא תאכזב אותי בכלום" צריך לחקוק בסלע: לאף אחד כאן לא היה ספק שמעולם לא התאכזבת מהממשלה הזו, אתה לא מאוכזב ממנה עכשיו, ובודאי לא תתאכזב ממנה בעתיד ... איזו אידיליה
ד"ש לביבי

resh0

New member
כנראה שלא הבנת

השותפות של חברי הקואליציה עם ברק היתה מתוך נוחות ולא מתוך אידיאולוגיה. מנעמי השלטון בהחלט נוחים. כפי שציינת בהודעותיך, גם בלי התהליך המדיני היו לרואליציה הזאת לא מעט בעיות... ברק ניסה להזיז משהו באמצעות התהליך המדיני, אולי לשנות את רוע הגזרה, בעצם לתת לציבור סיבה מדוע לבחור בו שוב. הוא התחיל ב 50% וסיים ב 100% !!!! לא בגלל שהוא מאמין בזה, אלא בגלל היותו כזה שכסאו חשוב לו מעתיד מולדתו. הוא לא כל הזמן היה כזה, פשוט האדם השתנה. אם לא מדובר ב"שלום אמיתי", מכך שמדובר ב"שלום עם חורים". כבר ראינו בעבר דוגמה להסכם שלום עם חורים וראינו עד כמה הפלשתינים מומחים בלחדור כל חור, אז בשביל מה? גם אני הצבעתי בעד שינוי, אבל לנוכח שינוי השיטה בחזרה, חשוב לתמוך במפלכה שממה יגיע ראש הממשלה בנימין נתניהו. גם אשדוד היתה פעם מקום קשה למחיה, כך יהיה גם בכל הישובים שיזכו לתנופה מחודשת. מה הבעיה? תהיה אופטימי! עפ"י המגמה החדשה שאותה ציינתי, אני בדיעה כי מהבחירות הבאות, כל מועמד שהתכחש לסיבה שבגללה הוא נבחר, יופל!!! יופל אפילו בידי חברי מפלגתו. זאת דעתי וכך הייתי רוצה שתתנהל הפוליטיקה והדמוקרטיה בישראל. אם לא נעשה משהו בעניין, אכן נגיע להיות "דמוקרטיה" כמו הראשות הפלשתינית... הממשלה הנוכחית היא ממשלת כלום שלא יכולה לחרוג מתחום הכלום. להתאכזב אפשר רק על הזמן המבוזבז, אבל בהעדר תוכן אין סיבה להיות מאוכזב מדי. ואכן נחכה לביבי!!! בעצם, ביבי כבר כאן כי אנו מצויים היום בדיוק באותו המצב המדיני בו היינו ערב עזיבתו של ביבי את השלטון. אפילו דו"ח מיצ´ל והסכם טאנט בנויים על עקרון: "יתנו - יקבלו". עסקים כרגיל.

אלי.

New member
הבנתי, הבנתי ... ../images/Emo13.gif

מנעמי השלטון בהחלט נוחים - לפני ברק, ואחרי ברק. בכ"ז, כ-60%-70% נטשו אותו לפני התהליך - שיעור ללא תקדים. עם 30 ח"כים בקואליציה מול 90 באופוזיציה אף אחד עוד לא הצליח לשרוד - עם תהליך מדיני, ובלי תהליך מדיני. אני לא מדבר על "שלום אמיתי", לא על "שלום עם חורים", וגם לא על "שלום". אני מדבר על נסיגה חד-צדדית, ממש כמו בלבנון. אני לא מחפש את מי שמולי, הוא לא מעניין אותי, ומצידי שיצטרף אליו מרצון כל מי שחושב שהאדמה הזו חשובה לו. בעניין המפלגה שתבחר, לא ברורה התזה שלך - מה כ"כ חשוב לבחור בליכוד ? אם אתה חושב ששינוי תומכת בעמדותיך - בחר בה, ואם לא - חפש מפלגה אחרת. במה זה קשור למי שירכיב את הממשלה ? גם אני בדעה שמועמד שמתכחש לסיבה שבגללה נבחר - יופל. בדיוק בגלל זה שרון אינו מופל - הוא לא מתכחש למה שלא הבטיח. מצד שני, הוא התחיל במהלכים ברוכים של תמיכה במדינה פלשתינאית, שגם אם אני אישית לא תומך (ולא מתנגד) לה - היא בהכרח תעזור לקדם את מה שאני תומך בו - הנסיגה לקווי 1967. כפי שאתה רואה, אתה אפילו לא צריך להסכים ב-100% למדיניות, בכדי שהאפקטיביות שלה תהיה גבוהה, מבחינתך. וכפי שאמרתי קודם - בהצלחה לביבי, ולך. בינתיים, אם תחזיותיך (כולן) יתממשו, אזי יש לשרון כשנה ושמונה חודשים בכדי לכבוש את אבו-סנינה, כדי שלביבי יהיו רזרבות של "שטחי מולדת" פנויים למסירה לאויב
אתה אמרת - עסקים כרגיל.

resh0

New member
עסקים ריקניים כרגיל...

כיאה לממשלת כלום. כל עוד יימשך מצב ממשלת כלום, תמשיך ממשלת המנעמים מרובת השרים להמשיך ולהתקדם, להתקדם סביב תחום הכלום. שרון תומך בהקמתה של מדינה פלשתינית בדיוק כפי שאני תומך ברכישת מרצדס חדשה... הכל עניין של תנאים ועדיין אנו רחוקים מאוד מלדון בתנאים. אם אתה סבור כי יש לסגת אל קווי 67 מוטב שתסביר מדוע. תמכתי בשינוי כי היתה לי אז האפשרות לבחור ראש ממשלה בנפרד. בבחירות הבאות לא תהיה לי האפשרות הזאת. אז נסכם זאת כך: שרון לא יופל כל עוד לא יחרוג מתחום הכלום. נתניהו ייבחר ולדעתך צפוי הוא לסגת אל קווי 67 . אז בוא נסכם: נחכה עד לבחירות הבאות, נתמוך שנינו בנתניהו ונראה מי מבין שנינו יתאכזב. מקובל? ובנתיים: העסקים כרגיל, כלומר ממשלת כלום נהנתנית.

אלי.

New member
אכן מזמן לא נפתחה איזו מנהרה ../images/Emo13.gif

ומזה שנים שלא הופקדה אף פיסת "שטחי מולדת" בידיו של טרוריסט, "באופן זמני". ריקנות לשמה - ממש שיממון
מתגעגע לזמנים ההם, עם ה"אקשן"
אכן שיממון - ראש ממשלת ישראל מצהיר בפומבי שהוא תומך במדינה פלשתינאית. שר החוץ שלו מצהיר זאת מעל בימת האו"מ, בפני כל העולם. הימין שומע, חושק שיניים - ולא מעז לפרוש מהממשלה. ו-resh0 ? "ממשלת כלום" ... "שום דבר לא קרה מאז ימי נתניהו" ... "גם אני רוצה מרצדס חדשה ונוצצת" ... אפשר לחשוב שאם יפרשו 4 חברי הכנסת של הימין הקיצוני מהקואליציה, החלטת הנסיגה (כל נסיגה) לא תעבור בכנסת
הרי זה ברור מאליו ששריד יצביע נגד נסיגה - כל נסיגה. כמובן שעל טיבי אין מה לדבר - הוא בטוח יצביע נגד
לא הסברתי למה צריך לסגת לקווי 67 ? חשבתי שכן. בכל אופן אבהיר: קווי 1967 הם הגבול הבינלאומי, ומשמעותו של זה שחוץ מ-3% מאזרחי מדינת ישראל - שאר העולם מכיר בו. ולמה לסגת ? כי מאז 1987, מדינת ישראל רק ניזוקה מהחזקת השטחים הללו. נדמה לי ש-14 שנה, רובן תחת שלטון ימין, הם זמן מספיק בכדי להוכיח זאת. עדין לא ברור למה אתה לא יכול לבחור בשינוי, ולסמוך על טומי לפיד שיחליט בשבילך את ההחלטות הנכונות באשר למפלגה אליה יצטרף לקואליציה. נסה להסביר שוב מה לא נראה לך בשיקול דעתו של טומי לפיד. אז נסכם כך: עד הבחירות הבאות נשארו כשנה ושמונה חודשים - המון זמן בכל קריטריון. לא כדאי להתנבא. בינתיים, מעמדה של הממשלה איתן בכל קונסטלציה, גם אם תחליט על נסיגה מלאה. ובבחירות הבאות אין לי שום כוונה לחרוג ממנהגי שלא לבחור בנתניהו. אם לא עשיתי זאת קודם, לפני שעשה את השטויות שלו, בודאי לא אעשה זאת אחרי שהוכיח לנו מה הוא שווה.

resh0

New member
זה עניין של זמן.

אלא שה"מנהרה" החדשה שתפתח, תפתח לאחר הכנה מדוקדקת יותר. ממשיכים לבצע!!! אבל מבצעים תוך למידת לקחים. מדובר בממשלת כלום במישור המעשי!!! במישור הדיבורים הממשלה הזאת מצטיינת, בדיוק כמו קודמתה. אם יהיה נסיון לבצע במישור המעשי, אז גורלה של הממשלה הנוכחית יהיה זהה לזה של קודמתה!!! אותה הכנסת, רק ימנית יותר יחסית. גם בממשלה הקודמת לא פרשו כמה מפלגות כל עוד היו דיבורים... ברק ניסה לעבור למעשים - בום! הלכה הקואליציה. אם באיזה ארוע משפחתי תדבר על אפשרות לרכוש איזו מרצדס ובמקרה גם מנהל הבנק שלך בין המוזמנים וישמע זאת, הוא ישתוק. אבל אם תרכוש את המרצדס והצ´ק יגיע לאישורו של המנהל... בעצם אם ברור לך שאין לך היכולת הכלכלית לרכוש את המרצדס, אתה תסתפק רק בדיבורים. מעמדה של הממשלה איתן זה נכון. עד שתנסה באופן מעשי לחרוג מתחום הכלום. אין כמו המציאות הנוכחית כדי להראות עד כמה שנתניהו "שווה". "יתנו - יקבלו". זהו במדוייק המצב היום, כך מהמשתמע מדו"ח מיצל והסכמות טאנט. כמה טרור, כמה דיבורים, כמה פגישות, כמה אולטימטומים, כמה בחירות... כל זה כדי להבין את מה שנתניהו הבין ויישם מזמן: "יתנו - יקבלו, לא יתנו - לא יקבלו". המצב המדיני זהה, אך המצב הבטחוני התדרדר!!! ומדוע הוא התדרדר??? כי הפסקנו להיות התקפיים, כי הפסקנו להראות לעראפת כי הזמן פועל לרעתו! הפסקנו את ההתישבות המאסיבית והפסקנו את "פתיחת המנהרות". ההגיון פשוט: כאשר נחדש את תנופת ההתישבות, יבינו הפלשתינים כי הזמן פועל לרעתם מכאן שכדאי להם לשוב במהרה למו"ם המדיני. אבל... כדי להגיע למו"ם המדיני יצטרך עראפת להפסיק את הטרור. אתה רואה: התישבות = הפסקת טרור. התרפסות = הגברת טרור. זה מה שיש.

אלי.

New member
אהה ...../images/Emo13.gif

ומה משמעותה האופרטיבית של "פתיחת מנהרה" ? את "ממשלת הכלום" נסכם לפי תפיסתך, כפי שאנחנו מכירים אותה: - ראש ממשלת ישראל החליט שצריך שתקום מדינה פלשתינאית - אבל עדיין לא לבש את הסרבל, בכדי לצקת את היסודות למשכנו של נשיא פלשתין. - שר החוץ של ישראל החליט שצריך שתקום מדינה פלשתינאית - אבל עדיין לא עטה עליו את בגדי העבודה, בכדי לצקת את היסודות לבניין הפרלמנט של פלשתין. מסקנה: ממשלת כלום, לפחות עד שיתחילו לערבל את הבטון
תזכורת: ברק נפל על דיבורים - קמפ דייויד. הוא הלך לדבר, ונכשל בשלב הדיבור. לא זכור לי שהוא התכוון לעשות משהו אופרטיבי אחרי הדיבורים הללו - תקן אותי אם אני טועה. במילים אחרות - ברק נפל בדיוק בשלב שבו נמצאת היום הממשלה: גם הוא וגם הם מדברים על כוונות. ברק נפל. הממשלה הנוכחית מתחזקת. מסקנה - לא זה מה שהפיל את ברק. מצד שני, מה חדש ? הרי למסקנה הזו כבר הגענו קודם, אבל לא רצית לקבל אותה. ואת המשפט "גם בממשלה הקודמת לא פרשו כמה מפלגות כל עוד היו דיבורים ..." אני במקומך הייתי גונז. תחשוב שוב. גם בעניין המצב הבטחוני שהתדרדר אני מסכים אתך לגמרי: אין ספק שב-1986 המצב הבטחוני בשטחים היה טוב יותר מזה שבעידן נתניהו. זה בודאי לא מדרבן אותי לבחור בו. ולגבי "תנופת ההתיישבות" - אפשר גם להשקיע, ולבנות על החרמון בתים משלג, להגדלת האטרקציה, אבל תסכים אתי שאין טעם להשקיע אגורה אחת בבית שיימס אחרי שבועיים. נ.ב - אני עדיין מחכה להסבר מנומק למה אתה לא סומך על טומי לפיד.

resh0

New member
המשמעות די פשוטה

ביצוען של עוד ועוד פעולות שימחישו לצד השני כמה שהוא מפסיד בכל יום שבו לא מתחיל מו"ם. אין ספק שצריך שיפור בביצוע ואני מאמין שיהיה שיפור. ראש הממשלה לא החליט שצריך שתקום מדינה פלשתינית, אלא שאינו פוסל הקמתה של מדינה פלשתינית בתנאים מיוחדים. בדיוק כך החלטתי שאני צריך לקנות לי גראנד צ´ירוקי חדש, אבל מתי ואיך ובאילו תנאים, זה עוד לא החלטתי. אבל אוכל רק להגיד לך שאם אחליט עכשיו בתנאים דהיום ובמצבי הכלכלי דהיום, אז מנהל הבנק שלי יטרפד את העיסקה כאשר אבקש אישור... בגלל שאני יודע שזהו המצב, אז אסתפק בדיבורים ולא במעשים. שלב המעשה אכן יגיע, אבל יגיע כאשר תהיה לי הבנה והסכמה של מנהל הבנק. ברק לא הלך אך ורק כדי לדבר... במעמד שאליו הלך ברק ניתן היה לחתום בראשי תיבות!!! אבל הוא בדק אפשרויות ואז התברר לו ש"מנהל הבנק" לא מוכן שיבצע את העיסקה אפילו ב"תנאים הנוחים" שהשיג מ"הסוחר"... אבל ברק לא התיאש, הוא פנה לממונה על מנהל הבנק... וזה זרק אותו מכל המדרגות!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אתה טוען שנתניהו "יחזיר" שטחים, אז מדוע שלא תתמוך בו? במיוחד לנוכח העובדה שאנו מצויים מבחינה מדינית בדיוק באותו המקום בו היינו ערב עזיבתו של נתניהו: "יתנו - יקבלו , לא יתנו - לא יקבלו". כך בדיוק בנוי דו"ח מיצ´ל והבנות טאנט. דעתך היא שתנופת ההתישבות "תימס"... לגיטימי. אבל לגיטימי לא פחות להיות סבור שכפי שגדלה עד היום ושרדה למרות מאמצי השמאל, כך תמשיך בטח תחת שלטון ימין. התישבות מאסיבית + תקיפות תביא את עראפת להבין שהזמן פועל לרעתו. זה ורק זה יביא אותו חזרה למו"ם לאחר הפסקת האלימות. כל עוד עראפת יבין כי הזמן פועל לטובתו, ימשיך לקטוש אותנו במלחמת חפירות. העובדות מדברות בעד עצמן: תקיפות והתישבות = הפסקת הטרור ומו"ם התרפסות = המשך הטרור והמשך ה"דיבורים". אריאל שרון הפסיק את שלב ההתרפסות, אך עדיין לא עבר לשלב התקיפות. אם הוא לא יעבור, מחליפו יעבור!!! אני אופטימי. לעניין לפיד: אם לפיד יצהיר כי יצטרף לכל ראש ממשלה שירכיב קואליציה וייקבל את דרכו המדינית ובתנאי שלא יהיו בקואליציה הזאת חרדים, אתמוך בלפיד שוב. ברור?

ג.אמא

New member
המשמעות הרצויה או המשמעות המצויה ?

את הרצויה הבנתי. בפועל (המצויה) היתה הקזת דם חיילים ישראליים, ללא שום תועלת. וזה בעצם מתמצת את דרך פעילותו של ביבי - רוח וצילצולים, על חשבון דמם וחלבם של אחרים. זו גם תשובתי לך בעניין בחירתו - כל אחד אחר יעשה את העבודה (נסיגה לקווי 1967) בפחות נזקים. ראש הממשלה לא "מחליט" על הקמת מדינה פלשתינאית, כל מה שהוא יכול לעשות זה לתמוך בהקמתה. נדמה לי שאחרי נסיון של 53 שנה, הגיע הזמן שנדע במדויק מי מחליט ומי נגרר. את ה"מרצדס" שלו ערפאת יקבל במימון אירופאי ואמריקאי, ובמקביל ישראל תמכור את השברולט 67 המפלצתית והמקרטעת שלה, זאת שזוללת דלק וכספים בלי הכרה, לטובת מיצובישי קומפקטית (נדמה לי שזו של גולדפרב כבר התפנתה
). יודע מה ? ברק הלך לקמפ-דייויד בכדי לאכול סושי. שורה תחתונה - הוא לא עשה שום צעד אופרטיבי ("כלום", כהגדרתך). בכל זאת הוא נפל. המסקנה שלי נשארה אותה מסקנה - שרון מתחזק במקום שברק לדעתך נפל, ולכן אתה טועה (מה חדש
). את דעתי על "תנופת ההתיישבות" כבר אמרתי בעבר - היא לא קיימת. יש בניה פה ושם, אבל האנשים שיכולים להרשות לעצמם אחזקה כפולה - גרים עכשיו בדירות שכורות בחולון. המגזר היחיד בשטחים שהתחזק (במאות אחוזים !) היה המגזר החרדי (אלעד, עמנואל ודומיהם) - ואת זה אני יכול רק לברך, להוקיר ולייחל לעוד. בכל יתר המגזרים חלה ירידה. בכל מקרה, כשאמרתי "תימס" התכוונתי לנסיגה - אין טעם להשקיע כספים במשהו שאו-טו-טו לא אצלנו. ובעניין לפיד עדיין לא הסברת - למה אתה דורש ממנו להצהיר את מה שהוא לא פוסק לרגע מלהצהיר ? תן לי לעזור לך את הגמגום: אולי אתה מתכוון שטומי לפיד יצהיר במפורש שהוא לא נכנס לממשלת שמאל, בשום מקרה ?

resh0

New member
מה שאתה עושה קרוי הסתה.

באותו הסיגנון יכול אחר להגיד: "איזו תועלת הביא עלינו הסכם אוסלו חוץ מהקזתם דם"? שנה את הסגנון! ואם כבר בדם מדובר, תשתדל שלא להאשים אנשים באופן ישיר כי אז אתה בעצם הופך למסית. אילו רצה שרון לסגת אל קווי 67 ואילו גם יכול היה טכנית, היה עושה זאת מזמן! מדוע הוא מתעכב??? כנראה שאתה מודע להלך מחשבותיו של שרון טוב ממני למרות שאתה משתייך למחנה האחר. מכאן שלך צריכה להיות התשובה. ואן אין לך את התשובה, אז אתן לך את התשובה עד כמה שידועה לי: שרון אפילו לא חולם לסגת אל קווי 67 ... אבל... הכל זאת נאפשר לך לענות ואני אמתין. על כל מקרה צריך להבין את ההגיון: אם "שרון מתחזק" אז מדוע אין הוא הולך על מהלך שחורג מתחום הכלום? ואם שרון לא הולך על מהלך שחורג מתחום הכלום, אז כנראה שהוא לא מספיק חזק או שפשוט אינו רוצה. את ההגיון הזה אתה צריך להסביר בתשובתך ואל תשכח!!! הוא לא צריך "ללמוד את החומר", הרי יש לו נסיון גדול מאוד... כל נהג משאית היה רוצה שתהיה לו מכונית קומפקטית שלא תזלול דלק. אבל מה לעשות? הוא רוצה והוא צריך משאית!!! הוא גם אוהב את המשאית... אבל בתנאים מיוחדים (כמו זכיה בטוטו), יהיה מוכן להחליף את המשאית במכונית קומפקטית... לא שמעתי על תושבי יש"ע שמתגוררים בחולון בדירות שכורות ואם ישנם כמה, הם יחזרו אל ביתם ביש"ע במהרה, לאחר שנבצע את הצעדים הבטחוניים הדרושים. תהיה אופטימי! זה יקרה. לגבי ההשקעה : אכן אין טעם להשקיע במשהו שאו-טו-טו לא אצלנו!!! מכאן שאין טעם להשקיע בערים/כפרים של פלשתינאי ישראל. לגבי לפיד: לא שמעתי אותו כך מצהיר, אבל אם יצהיר, אתמוך בו כפי שתמכתי בבחירות הקודמות. גם אם תיכון ממשלת שמאל ואתה יודע למה? כי להבדיל ממך, אני יודע להשלים עם החלטתו הדמוקרטית של רוב הציבור. אם הציבור בחר במועמד השמאל, יש ללכת בדרך שאותה הציע לציבור בוחריו ערב הבחרו. אותו הדבר לגבי מצב בו העם בוחר במועמד מהימין.

אלי.

New member
אל תגרר אחרי השמאל ../images/Emo13.gif

הסתה היא קריאה לרצח - ואני בסה"כ מצביע על אופי של אדם, שאצלו המטרה מקדשת את האמצעים. גם המשפט שאותו הבאת כדוגמא הפוכה אין בו משום הסתה - בסה"כ הצגת עובדות, כפי שאתה רואה אותן. ואם כבר: לדעתי למופז יש אשמה גדולה במותו של מדחת יוסוף - לפי כל קריטריון הומני וקוד אתי, הוא היה צריך להכניס כוחות ולחלץ אותו. האם אני מסית ? שרון לא רוצה ולא חולם לסגת לקווי 1967, כמו שבגין לא רצה ולא חלם לסגת לקווי 1967. האחד נסוג, השני יעשה זאת, ואם לא הוא - הבא אחריו. זה עונה לך על כל שאר השגותיך - למה הוא לא עושה. אתה בטוח שלא שמעת על תושבי יש"ע שמתגוררים בדירות שכורות ? בסדר ... על בתים נטושים שמעת ? על ישובים שלמים שנשארו בהם כמה משפחות גם לא שמעת ? מעניין
אני קראתי על זה כתבות סופשבוע בעיתון כבר כמה וכמה (וכמה) פעמים במהלך אינתיפאדת אל-אקצה. אגב, מה עם בקעת הירדן ? גם היא פורחת ? ובעניין ערביי ישראל וההשקעות בבתיהם, לא הבנתי מה ניסית להגיד - מישהו (אולי אתה) מתכוון לפנות חלקים מהקו הירוק ? נכון, אני מודה - פיספסתי ת´חדשות של 14:00 - אבל עד כדי כך
בעניין לפיד, ואחרי כל התפתלויותיך (לא הצהיר, כן שמעתי, לא יגיד), בוא נסכם את זה כך: אתה תתמוך בליכוד בכל מצב (וכמו שהצהרת מלכתחילה), אפילו אם יצא יום שלישי
. ובעניין שלי: אני דווקא משלים עם בחירות דמוקרטיות - אני את שלי בחרתי, וקיבלתי (או לפחות אקבל). נדמה לי שדווקא אתה ייחסת לשרון דברים שלא אמר, בחרת בו בעקבות אותן הלוצינציות - ועכשיו אתה מחפש להחליף אותו ב"פותחן מנהרות"

resh0

New member
לא רק קריאה לרצח.

ואם הסתה היא רק קריאה לרצח, אז תועים אלו הטוענים כי הימין בישראל היה שותף להסתה. אף אחד לא דיבר במפורש תוך קריאה לרצוח את ראש הממשלה. אתה כל הזמן חוזר וטוען כי שרון יסוג אל קווי 67 ... קודם כל הוא צריך לרצות אח"כ צריך להשיג רוב בממשלה ובכנסת... האופציה היחידה על-פיה יתכן כי דווקא שרון יסוג אל קווי 67 יכולה להתקיים אם שרון ינצח את נתניהו בבחירות בליכוד, כאשר הוא קורא לנסיגה לקווי 67 . אם ייקבל רוב, בבקשה! אם לא ייקבל רוב, אז לא הוא יהיה זה שיסוג. אל תתעלם מהעיקר!!!! אם שרון לא נסוג עד היום, אז כנראה שאין הוא רוצה ו/או אין הוא יכול להוביל מהלך שיביא לאלו התוצאות. ושוב אשאל את השאלה: בתור אחד שיודע לקרוא את מוחו של שרון, מדוע שרון מתעכב בנסיגה??? לדעתי צריך לקרות אצלך התהליך ההפוך!!! אם שרון לא נסוג, יתכן שעליך לבדוק את רמת הבנתך את מוחו של שרון... עצם העובדה שאינך מסוגל לענות, רק מחזקת את הדעה כי אין לך מושג על כוונותיו של שרון!!! לנוכח תנאים אלו, יהיה חכם מצדך שלא להתיימר ולהציג עמדה בוטחת כי שרון הוא זה שיסוג לקווי 67 . אין ולו סימן אחד שזה המהלך שמתכוון שרון להוליך!!! ברור???? כל ישוב שהיום לא פורח, יפרח!!! זה עניין של זמן. גם אופקים, גם נתיבות וגם כך כל הישובים שכרגע כושלים. גם ביש"ע, גם בנגב, גם בגליל, גם בבקעה, גם בגולן, גם במרכז. אני אופטימי!!! כך בונים מדינה. כוונתי היתה שיפונו פלשתינאי ישראל אל תחום הרשות הפלשתינית!!!! הערים/כפרים יהרסו ובמקומם תצמחנה ערים/כפרים של ישראלים, לא פלשתינים. אם מתכוונים לפנות ולהרוס, אז למה להשקיע? בעניין תמיכתי הפוליטית: יש לי עניין בתחום המדיני ויש לי עניין במלחמה כנגד הכפיה הדתית. 2 הנושאים חשובים מאוד לליבי ואכן לפיד הוכיח דבקות במטרה. הוא אכן זכאי לאמון מחודש מבוחריו בבחירות האחרונות וגם ממצטרפים חדשים. אבל מצד שני אסור להתעלם מהנושא המדיני. נראה מה יצהיר נתניהו בתחום הכפיה הדתית, נראה מה יגיד לפיד בעניין המדיני ולפני הבחירות אחליט!

MARKU

New member
נכון שאני אמרתי זאת כבר הרבה פעמים.

אבל אני אחזור ואומר זאת עד שזה יחדור לראש הסתום שלכם : *** ט ר נ ס פ ר *** *** ט ר נ ס פ ר *** *** ט ר נ ס פ ר *** להעביר את כל הערבים לצד השני של הירדן, דבר ראשון מחר בבוקר ואז נוכל להיות בשקט.

תמשיך להגיד זה לא יעזור

הייתי שמח אם ניתן היה לעשות כן. אין "קליינטים" לנושא - לא בקרב המועמדים לטרינספור ולא בקרב המועמדים לקליטה. מוטב שתחדל מרעיון תעתועים זה ותתחיל לחשוב על פתרונות ראליים.

אין אני

New member
אפשר לעשות הרבה דברים...

אפשר לפנות מספר היתנחלויות מבודדות,לספח את הגושים הגדולים לישראל,לתת בתמורה את הכפרים והערים הערביות בצפון לבנות חומה וגדר וכך לפתור גם את הבעייה הגיאוגרפית וגם את הבעיה הדמוגרפית. מה שיכשיל את כל הקטע הזה הם נושא ירושלים ונושא השיבה שהפלשתינים לא מוכנים לרדת מהם ואני לא מבין למה. הרי ברור להם שאין שמץ של סיכוי שנקבל את זכות השיבה שלהם כי אז נפסיק להתקיים כמדינת ישראל והעם היהודי. לגבי ירושלים - הרי אף אחד לא מונע מהם להתפלל שם ולקיים את הפולחן שלהם וגם ככה יש להם שליטה בפועל (לצערי) על הר הבית. אז אל להם לבוא בדרישות. לדעתי כל מי שמצדיק את הדרישות הנ"ל של הפלשתינאים מביא על עצמו ועלינו את חורבן מדינת ישראל.

למעלה