הפרדה גזעית בבתי הספר

הפרדה גזעית בבתי הספר

התבשרנו על עוד התבטאות "דרמטית" של עסקן חרדי. סגן השר רביץ מציע להפריד בין ילדי נוכרים לילדי יהודים בבתי הספר כדי למנוע התבוללות. דבריו אינם מפתיעים כיוון שההפליה בין יהודים ללא יהודים היא חלק אינטגרלי מהיהדות ואנו מקבלים הוכחות על גזענותה של ההלכה חדשות לבקרים. תמיד אמרתי שהיהדות ותורת הגזע הנאצית שלובות זו בזו ורב המשותף על המפריד. צחוק הגורל שהיהודים היו קורבנותיהם של הנאצים, שהאמינו באותם עקרונות של הפרדה "ומניעת התבוללות".

Gunz N Mozes

New member
לך קיבינימט

היהדות והתורה הנאצית שלובים אחת בשניה? ביהדות מצווים להשמיד עמים אחרים בלי סיבה?

פלסטיק

New member
לא הייתי משתמש בביטוי נאצי

נראה לי לא במקום אבל אם כבר שאלת אז: "זכור את אשר עשה לך עמלק" שם מצווים להשמיד עם שלם בחנוכה אנחנו מזמרים בשמחה רבה "לעת הכין מטבח מצר המזווח" בפורים אנחנו מעלים על נס את הטבח שבוצע בעמו של המן (טוב עמלקים אז זו סיבה טובה) וכמובן מוסיפים יום על השמחה בטבח שבוצע בשושן הבירה. ואל תספר לי על סיבה כי גם הנאצים חשבו שיש להם סיבה. אז כמו שאמרתי אני לא שמח עם המונח נאצי וחושב שהוא לא במקומו אבל אם שאלת לגבי היהדות אז הנה לך התשובה.

vegi force 1980

New member
בסך הכל זה נכון

הנאצים לא רצו שארי יהיה עם מישהי שהיא לא ארית והדתים לא רוצים שיהודי יהיה עם מישהי שהיא לא יהודיה שהריי הדתיים רוצים לשמור על טוהר הגזע ממממ מזכיר לי את העניין ההוא עם היטלר..... כמו שהנאצים "הסכימו" להעביד יהודים אצלם כמשטרה שתפקח בתוך הגטאות ככה גם הדתיים מסכימים להעסיק אצלם "גויים" בשביל טובתם הם... כמו למשל פקחים שעובדים בשבת (דרוזים) כמו למשל עובדים זרים כמו למשל שאלי ישי פתאום אומר אולי הוא כן יתן לג´ובאני רוסו אזרחות.. ולמה?... כי הוא עוזר לכדורגל של המדינה............ תחשבו על זה לפניי שאתם תוקפים.... טוב אני תמיד אמרתי שיהדות=נאציזם....

אתה באמת לא רואה את ההבדלים?

או שאתה פשוט עיוור? אנחנו כולאים מיעוטים אתניים בגטאות? אנחנו רוצים להשמיד כל מי שהוא לא אנחנו? אנחנו מנצלים אנשים מעם אחר כדי שיעזרו להשמיד אותו? במקרה הזה אני מעריך מאוד את אלי ישי, שלמרות הלחץ הציבורי לא נותן לג´ובאני רוסו אזרחות. אני מתנגד לתנאים הכל כך נוקשים ומשפילים לקבלת אזרחות, אבל למרות הלחץ הציבורי אין שום סיבה שתינתן לו אזרחות ולאחרים כמוהו לא. אתה בעצמך נופל לגזענות כשאתה משווה יהדות לנאציזם... זה כמו שאני אשווה סרבנים לטרוריסטים כי שניהם "פוגעים במדינה". אתה תסכים להשוואה כזאת?

הגזמת...

עד כמה שהיהדות גזענית ושוביניסטית, היא לא נאצית. יש לזכור גם שהיהודים כתבו את ה"מצוות" האלה לפני 3000 שנה בערך, כשהיתה להם הצדקה כלשהי וב"רוח התקופה" (מלחמות בין יהודים לעמלקים למשל), הנאצים פיתחו את התיאוריה שלהם במאה ה20 המתקדמת, ויישמו אותה בצורה האכזרית ביותר שאפשר להעלות על הדעת. מה שבאמת עצוב שיש אנשים שבאמת מאמינים ש"מצוות" מלפני 3000 שנה.

vegi force 1980

New member
ועוד משהו

נאציזם בשבילי זאת צורת מחשבה ולא דווקא המפלגה הנאצית בגרמניה..... תחשוב על זה שעובדות משרד החינוך לא יכולות ללבוש חולצה בלי שרוולים בירושלים כי אז ישר משטרת הצניעות תכסה אותן בסדינים תחשוב על זה שאתה לא יכול לראות סרט במטוס של אל על תחשוב על זה שמונעים ממך לנסוע בשבת באוטובוסים תחשוב על זה שלא נותנים לך לאכול דברים מסויימים בימים מסויימים (פסח,יום כיפור) זה אצלי נקרא נאציזם.........זה ושמירה על טוהר הגזע שהדתיים כל כך מקפידים........

זאת כפייה דתית\חרדית...

נאציזם היא תורה הגורסת שגזעים מסוימים "עליונים" על השאר, וצריכים להשמיד אותם, ושיש לשמור על ה"גזע" הזה. אנשים שמקיימים את החוקים האלה הם בעיני נאצים. ההבדל בין נאציזם לגזענות הוא שגזענות קובעת שX עליון על Y בגלל שהוא מ"גזע" אחר, אבל לא שX צריך לרצוח את Y. הדתיים לא מקפידים על "טוהר הגזע"- חלקם מקפידים על "טוהר העם", כי הם מאמינים שזה יפגע באיחודו של עם ישראל ובדת, ולא יהפוך אותם ל"נחותים יותר". הרעיונות של כהנא על ה"גזע היהודי" למשל, מבחינתי הם גרועים מהרעיונות הנאציים, פשוט כי אינני מבין איך מישהו הבא מהעם היהודי יכול לומר דברים כאלה. נכון, כפייה היא רעה מיסודה, נכון, ביהדות יש "מצוות" גזעניות, אבל לא להגזים, בין יהדות לנאציזם יש תהום עמוקה מאוד, למזלנו. כמו כן, ההשוואה הזאת מזעזעת אותי באופן אישי, כי זאת בדיוק ההשוואה שעושים הגרועים באויבינו.

פלסטיק

New member
אם ככה אתה מבדיל בין 2 סוגי יהדות

יהדות "עתיקה" שהיא כן בעלת מאפיינים גזעניים עד נאצים (אני לא מסכים ל 3000 שנה - אבל נעזוב את הויכוח הזה). יהדות "עכשווית" שהתפתחה עם הזמן וממשיכה להתפתח ואיננה נאצית. אמור לי באיזו יהדות אתה מאמין ואומר לך מי אתה

vegi force 1980

New member
פלסטיק חביבי

אני לא מאמין בשום צורה של יהדות יהדות עתיקה זאת היהדות שקיימת היום אצל הדתיים/ חרדים יהדות עכשווית זאת גם יהדות שקיימת היום... אצל החילונים

ast1

New member
ישנן כמה סוגי יהדות???

מהי יהדות? בינתיים לא קיבלתי תשובה ברורה. לפי אבן שושן: יהדות- תורת היהודים תורת ישראל.(כאן הוא מביא ציטטות שונות) יהודי- עיברי, בן ישראל, בן לעם ישראל. דת-אמונה, רליגיה, חוקי האמונה ומצוותיה. אמונה-1. יושר,אמת, נאמנות. 2. הרגשת ליבו של המאמין. 3. עיקרי הדת שבני אדם מאמינים בה. תורה- 1. חוק ומשפט, צו, הנחות יסוד להתנהגות ולאמונה. 2. ספר החוקים שנתן משה לישראל. מה שמשתמע מכך: יש הבדל בין יהדות ליהודי. בכל אופן יהדות הינה תורת ישראל. מהי תורת ישראל? ספר החוקים שנתן משה לישראל. בכל אופן לפי המילון לא יכולות להיות שתי יהדות מודרנית ועתיקה ישנה יהדות אחת. או שאנחנו מקבלים את מה שכתוב במילון או שלא, אם לא אשמח אם תתן לי הגדרה אחרת ליהדות. כי אני רוצה להבין אותך יותר טוב [הדגש]אני לא בא לדון אם התורה ניתנה ע"י האל או בקיומו של האל, [סדגש]

יש לי הפתעה בשבילך- באף אחת מהן

אני נע בין דאיזם לאתאיזם באמונתי ובהשקפת עולמי. ובכל זאת אני מכבד פנים מסוימות של היהדות, כמו גם של דתות אחרות. ליהדות יש מאפיינים גזעניים ושובניסטיים אומנם, שחלק מהחרדים מקפידים עליהם (דתיים כמעט אף פעם לא), אבל גם אצלם הם "רוככו" במשך השנים. למשל "הכרתת זרע עמלק", המצווה הגזענית ביותר. המצווה הזאת היתה אקטואלית לתקופה של מלחמה בין עם ישראל לעם עמלק (זה ככל הנראה התקיים, אחרת לא היתה "מצווה" כזאת, לא נראה לי שהמצאנו עמים, אלוהים דווקא כן), וכיום השימוש ב"עמלק" הוא לתיאור אנשים העוינים את היהודים, ובעיקר את הממסד החרדי (טומי ויוסי? עמלק! ניצן חן? עמלק! אתה? עמלק! אני? עמלק! כולנו עמלקים קטנים!), ולא נראה לי שאיזה חרדי מטורף יצא "לצוד עמלקים". היחידים שמקיימים את התורה בלבד, ללא ההתפתחויות עליה, הם לא היהודים, אלא השומרונים.

ast1

New member
להזכירך

מה ששמר על העם היהודי לאורך שנות הגלות זו ההפרדה בין יהודי לגוי ומניעת התבוללות אחרת כבר מזמן היינו ניטמעים בכל אומות העולם.

oren*

New member
בואנה, את המשפט הזה אני חייב להבין

מה זאת אומרת "אחרת כבר מזמן היינו ניטמעים בכל אומות העולם"? בישראל חיים רק 30 אחוז מסך כל היהודים בעולם, האם יש עוד מדינות ישראל ביבשות אחרות בהן חיים שאר 70 אחוז היהודים? האם ברוקלין היא חלק משטחה של מדינת ישראל? בה חיים יהודים לצד שחורים וסינים, חנות תשמישי קדושה יהודית לצד חנות ספרים סינית כשבתוכה פסל של בודהה וקטורת בחלון הראווה. ההפרדה בין יהודי לגוי לא עצרה את רצח אחותה של סבתי בגיל 14, לא עצרה את המשרפות, את הרכבות העמוסות בבשר יהודי חי, את קברי האחים, את מעשיו הנוראיים של יוזף מנגלה. היא רק הקלה על הגויים למצוא את היהודים. מצורפת תמונה של חנות בברוקלין, בעל הבית הודי, השותף שלו חרדי וכל הישראלים שטסים לניו יורק עוברים אצלו כי הוא מוכר מוצרי חשמל ישראלים ולא משלם מיסים (המחירים זולים פי כמה יותר מבמרכז מנהטן).

ast1

New member
מספר הבהרות

בשום מקום בתגובה שלי לא דיברתי על א"י דיברתי על ההיסטוריה. היסטורית מה ששמר על העם היהודי כעם ואני חוזר כעם זו אי ההתבוללות בעמים שבקירבם חיו. אני לא מתייחס אם זה טוב או רע אם זה עזר לנאצים למצוא את היהודים כן או לא הרי הנאצים מצאו גם את אותם האנשים שהיו רק חצי ורבע יהודים ורצחו אותם וגם את אלו שהמרו את דתם. ולגבי החנות הספציפית הזו זו לא החנות היחידה בעולם בכל ההיסטוריה היהודים עשו עסקים עם השכנים שלהם (ערבים, פולנים, הודים או צרפתים) יש הבדל בין לעשות עסק ולבין התבוללות ז"א המרת דת, חיתון. לפי ההלכה יהודים וגויים יכולים לחיות זה בצד זה ואני מדגיש זה בצד אבל לא זה בתוך זה. וכמו שזה לא מנע מהנאצים לרצוח את אחותה של סבתא שלך זה לא מנע מהם לרצוח את כל המשפחה של סבא שלי כולל האחיין בן ה-3 ולהשאיר אותו יחיד מהמשפחה עד כדי כך שהוא היחידי בעולם שנשאר עם השם משפחה. אבל זו לא הנקודה, הנקודה היא איש איש באמונתו יחיה ואם אתה חושב שהעם היהודי צריך להתבולל בשאר העמים אז תתבולל (אני בטוח שאתה לא מחכה לאישור שלי). אבל תעזוב את הילדים שלי בשקט. אני רוצה שהם יהיו יהודים גאים. (אני לא יודע איזה סוג של הודים אבל יהודים)

begone

New member
מה רע בהיטמעות?

טוב להיטמע ולהישאר בחיים, מאשר למות בגלל היותך יהודי. חד משמעית - מעדיף להישאר בחיים כ´גוי´ מאשר למות כיהודי עכשיו. כן לחיים - לא ליהדות.

ast1

New member
אין שום דבר רע

בהטמעות אם אתה חושב שהעם היהודי הוא כמו כולם וישראל היא מדינה ככל המדינות.

begone

New member
אני רוצה לחיות

אתה רוצה למות על קידוש היהדות? אין דבר יותר חשוב מהחיים. אם צריך ´להיטמע´, אטמע. ועדיין אחיה, אגדל ילדים, אהנה מהחיים ואמות בשיבה טובה.

למעלה