הפרדה בגן

הפרדה בגן

התאומים בני שנה ו8 נכנסים לגן חדש (פרטי). אחד מהם הולך והשני לא מוכן ללכת מבלי שיתנו לו יד.בגלל שהוא עדיין לא הולך עצמאי הגננת אמרה שהוא יהיה בקבוצת ביניים (מגיל שנה בערך עד שנה ו8 כלומר מהרגע שמתחילים ללכת)והתאום שהולך יהיה בקבוצת של הגדולים (מגיל שנה ו8 חודשים עד גיל 3).
השאלה שלי מתי הפרדתם את התאומים שלכם? אני חוששת שההפרדה הזאת תגרום לתאום שלא הולך תסכול גדול יותר. כי בשאר הבחינות שניהם מתאימים לקבוצה של הגדולים

לדעתי לא מתאים להפריד

הוא לא הולך היום אבל זה עניין של כמה ימים או שבועות וילך ולכן אני ממש לא מסכימה עם ההחלטה של הגננת. אני מבינה שזה פחות נח לה שבגן של הולכים יש ילד זוחל אבל שתתמודד. גם אצלנו בתחילת השנה היו 4 ילדים שלא הלכו ואצלנו המנהלת של הגן ממש עודדה את ההורים שיהיה בסדר ושזה רק עניין של זמן והם ילכו גם (ד"א אחת מהקטנות דיברה כבר כשהילדים שלי שכבר ידעו לרוץ עוד רק מלמלו) ואכן תוך חודש כולם כבר הלכו. כמו שאמרת יש עוד בחינות ולא רק עניין ההליכה ולכן אם את חושבת שהם מתאימים לגדולים תתעקשי על זה.

בהצלחה!

sefia

New member
אני לא הסכמתי

קודם כל זה נורא תלוי בכם ובאמונה שלכם לגבי הפרדה כן או לא
אני אישית נגד אלא אם אשתכנע שזה ממש לא טוב להם (למשל אחד מאפיל על השני/משתלט עליו ולא נותן לו לבוא לידי ביטוי בתחום מסויים)
מכיון שזה לא המצב וגם עוזר שהם בן ובת אני נגד הפרדה עד להודעה חדשה
&nbsp
פה לא מדובר על הפרדה לשתי כיתות מקבילות אלא להפרדה גילאית ואני אישית חושבת שזה לא נכון ובטח לא בגיל כזה צעיר. למה לפתוח פער? האם הבנת מהגננת מה זה ייתן לזה שנשאר עם הקטנים יותר? האם יש לה יותר כלים לקדם אותו בכיתה של הקטנים ?
&nbsp
דווקא בכיתה של הגדולים זה "מושך " אותם להתקדם ולהתאמץ ולהשלים פערים (בהיעדר בעיה רפואית שאני לא יודעת עליה, כן?)
&nbsp
עם כל הכבוד, הליכה עם ידיים היא צעד בדרך להליכה עצמאית וכשהוא ירכוש ביטחון זה יקרה.

הגננת

הגננת אמרה שבשביל התכנים היא תעביר לקבוצה של הגדולים וככה תשלב אותה בין שתי הקבוצות.היא טוענת שבגלל שכולם גדולים והולכים היא לא תהיה פנויה לסגל לעצמה בטחון להליכה ותתעסק כל הזמן ב"הישרדות" מול הגדולים.גם במתקנים בחוץ אצל הגדולים יהיה לה יותר קשה וזה יגרום לה לחץ מאשר המתקנים אצל הצעירים יותר. אני חייבת לציין שחוץ מהעניין של החוסר בטחון להליכה היא מתאימה לבוגרים, היא עושה עבודות של מוטוריקה עדינה מדהים, מדברת יפה

תמרה01

New member
אולי לגננת יהיה יותר קשה

כי היא תצטרך לשים לב יותר. כל עוד ״החולשה״ היא לא נוראית בסה״כ מתפתחת יפה ורק צריכה תמיכה קלה ומשם הדרך להליכה עצמאית מהירה מאוד . אני בעד לסמוך על ילדים ולתת להם אתגרים.

הגננת

הגננת אמרה שבשביל התכנים היא תעביר לקבוצה של הגדולים וככה תשלב אותה בין שתי הקבוצות.היא טוענת שבגלל שכולם גדולים והולכים היא לא תהיה פנויה לסגל לעצמה בטחון להליכה ותתעסק כל הזמן ב"הישרדות" מול הגדולים.גם במתקנים בחוץ אצל הגדולים יהיה לה יותר קשה וזה יגרום לה לחץ מאשר המתקנים אצל הצעירים יותר. אני חייבת לציין שחוץ מהעניין של החוסר בטחון להליכה היא מתאימה לבוגרים, היא עושה עבודות של מוטוריקה עדינה מדהים, מדברת יפה

לליתות16

New member
גם אני הכנסתי את שלי לגן בגיל שנה ושמונה חודשים ,

אני לא הייתי מסכימה להפריד בניהם בשלב הזה
הם מאוד זקוקים אחד לשני במסגרת החדשה.

שהתאום הגדול, ילך לקבוצה של הצעירים ,
לא יגרם לא נזק
או ההיפך, איך שהיא רוצה
אבל יחד.

תמרה01

New member
אצלי

נכנסו בגיל שנה וארבעה חודשים הבת הלכה והבן זחל ביקשו להפריד וסרבתי בתוקף ביקשתי שיתנו צאנס ואם זה ממש מפריע שיפרידו בדיעבד הבן הלך אחרון בכל הכיתה אבל עצם הנוכחות של השני נתנה כוח והרגשה טובה לשניהם. הצוות גם מיד הבין את זה ואפשר את זה ולא הפריד בינהם. לא מתכוונת להפריד בכלל אבל זה מאוד תלוי בדינמיקה בינהם בעתיד.

למעלה