הפקק בבוקר

לירי11

New member
הפקק בבוקר

אני קורא את הפרורום כבר מס' חודשים אבל לא מצאת לנכון להגיב כאןבנושא הפקק. א. כפר אורנים יכולים לשלוח מתנדבים לתחנת מודיעין(אבל אף אחד לא ילך כי נחח להם כך) ב. שוטר בשכר לשלושה ימים הינו למשך חודש הינו 3500 ש"ח(חבל על הכסף) ג. אפשר לסמוך על ליאור ואיתן (אגב עבדתי איתם בשבוע שעבר במשך הלילה במבצע נגד פורצים ותאמינו לי לא יודע איל הם מצליחים לתפקד) האפשרות השלישית היא הכי טובה מבחינתם אז זהו כך ישאר הנושא... ותחשבו על כך. אגב מי שיציץ בפורום של כפר אורנים לא ימצא מילה וחצי מילה בנושא הפקק בבוקר הרי זו לא בעיה שלהם...........

kiyossi

New member
אולי באמת כדאי להעביר הודעות לשם

את שלי -האחרונה אני מעביר עכשיו שיחשבו גם הם על פתרונות

ronpel

New member
כמה קל

להסתכל רק איך שנוח לך. אין אף תושב לפיד שמתנדב לעמוד בצומת או מוציא על כך גרוש- למזלכם יש תקנים לשוטרים לישובים בתוך הקו הירוק והם מוכנים בטוב ליבם לבצע משימה זו במסגרת עבודתם. אצלינו יש רק תקן לרבש"ץ בקושי בחצי משרה ללא תעודת שוטר. אצלינו שומרים 2 שומרים או תושבים 24 שעות ביממה 7 ימים בשבוע 365 יום בשנה בעלות של 800 אלף ש"ח מכספי התושבים כל שנה ובכך תורמים תרומה מאד משמעותית לבטחונם של תושבי לפיד. ברור לי מדוע זה לא נוח לך ולאחרים להודות בכך. פתאום חשבון האיזון בעומס הכספי והשעות שכל תושב תורם מכל ישוב לא מתאזן? בשביל יחסי שותפות צריך להסתכל על כל התמונה לא רק מה שנוח לך.

לירי11

New member
לא נוח אומר את האמת

אם בטובכם תאלצו את השוטר הקהילתי שלכם( שאגב מאד לא רוצה)בלי תירוצים שביקשנו אלה תתדרשו ממחוז שי את זכאותכם ראו איזה פלא יקרהההההההההההה ו.........שלא יעבדו עליכם... שוטר לשעבר

תסלח לי אדוני זה מאוד לא קל!

אינני יודעת מה איתך אבל לנו נמאס מהפקקים האלה בכל יום וכמורה שחייבת להגיע לכיתה בדיוק בזמן (בבית-ספר שנמצא מחוץ ללפיד) אתה יכול להבין את מצוקתי. בעלי שומר במשמר האזרחי פעם בחודש בממוצע ולפעמים אפילו יותר ואני לא מבינה מדוע עליו לעמוד בצומת. מקריאת הדברים כאן אני למדה שאינכם יכולים לספק שוטר ולכן הברירה המתבקשת הינה התנדבות בצומת. אני חיייבת לציין בפניך שאני מתגוררת בלפיד כבר כמה וכמה שנים וגם אם זה לא נעים לציין חשוב לזכור כי עד שכפר אורנים אוכלס בצורה מאסיבת לא סבלנו כלל מפקקים. זו האמת!

kiyossi

New member
אדון רונן הנכבד!!!!!

אולי יסביר נא אדוני מדוע הודעתי מתאריך 15/4 שהופיע בפורום לפיד והועתקה היום על ידי לפורום של כפר אורנים נמחקה?????.. אולי כי נכון מה שכתבו בעבר ואני הסתייגתי מכך-בדבר בעייתיות הפקקים שנוגעת לתושבי לפיד בלבד?!. סך הכל ביקשתי שיתוף פעולה מתושבי -2 הישובים! לא הייתה בהודעתי זו ולו מילה אחת שנכתבה לכדי ניגוח! הסיבה כנראה שאולי מישהו חושב בקיצוניות כפי שחושבים כאן תושבים קיצוניים מלפיד! ממתין לתשובה ענינית! הודעה מקורית שהתפרסמה כאן בתאריך 15/4: מה היה קורה אילו? בפקקים של הבוקר ביציאה מלפיד היו יושבים יהודים טובים מצפון תל אביב ,גבעתיים,רמת גן, סביון או רמת אפעל? ולא פריירים כמונו מלפיד וכפר האורנים?! נראה לכם ששם הפקק הזה היה קיים? אני בטוח שלא ושיש מוצא מהמצב הבלתי נסבל הזה! בכל בוקר נמצאים בפקק אנשי צבא,משטרה עורכי דין ועוד אנשים עם ראש על הכתפיים... לא חייבים להזדהות כמובן-אבל אני זורק כאן את כפפת היאוש של כולנו! תנו רעיונות עניינים איך אפשר לפתור את הבעיה (בצורה חוקית בלבד!!!) ולא התנגחויות פוליטיות! אולי אדם חכם מקרבנו ישלוף ארנב ויגיע מזור? תגובות עיניניות יתקבלו בברכה: קדימה לרעיונות! וזאת ההודעה שכתבתי הערב בעקבות מחיקת הודעתי המקורית: מדוע נמחקה ההודעה שכתבתי? אולי כי באמת לא מעניין אף אחד כאן מה שקורה בפקקים של הבוקר בלפיד! לא כתבתי כדי להתנגח-אלה כדי למצוא פיתרון לשני הישובים!!! מתאר לעצמי שגם את ההודעה הזאת תמחוק.

ronpel

New member
אני בהחלט מבין

ובאמת כל הכבוד לבעלך - אבל הרוב לא כמוהו. זה נכון שעד האכלוס לא היו פקקים ועכשיו שכביש 446 הפך לעורק תחבורה ראשי לעוד מספר ישובים שהולכים וגדלים בקצב מסחרר כמו מודיעין עילית זה אפילו יותר גרוע. אבל האכלוס של כפר האורנים הוא לא שורש הבעיה. הבעיה היא בתכנון של הישוב לפיד. עד לשנת 1991 שאז החליטו על תכנון והקמת לפיד - הצומת הייתה מתוכננת להיות רק של כפר האורנים עם כביש גישה ישיר. המתכננים של לפיד התלבשו על תכנון זה ותכננו את לפיד על הצומת הנ"ל וביצעו את הגישה לכפר האורנים דרך לפיד. לכולם זה נראה כאילו אנחנו יצרנו את הבעיה כי הבתים נבנו מאורח יותר אבל זה לא כך. הישוב כפר האורנים עם הצומת תוכננו כמה שנים עוד קודם אך נבנו יותר מאוחר. ברור לי שכל הסיפור הזה לא עוזר לפתור את הבעיה ונמשיך לנסות למצוא פתרון כי כולנו סובלים מן הצרה הזאת. אבל חשוב להפסיק להציג את התמונה כאילו אנחנו אשמים בצרה הזאת. אם מתכנני לפיד היו עושים את העבודה כמו שצריך לא היתה נוצרת הבעיה לתושבי כפר האורנים.

בלפיד תוכנן כביש לכפר אורנים?

זה שטויות אני מקוה שאתה לא מסתמך על ג'קי כשאתה אומר את זה

ronpel

New member
אני מסתמך

על תוכניות מודפסות ומאושרות של מע"ץ והתבעו"ת של שני הישובים. קשה להכניס זאת לאתר בשל גודלן- אם תרצה תבוא לבקר במשרדינו ותוכל לראות זאת. המתכננים של לפיד ידעו שיש ישוב עם תב"ע מאושרת בצמוד שאושרה לפני התב"ע של לפיד ולא דאגו לפתרון חליפי. הצומת שהיום נקראת צומת לפיד תוכננה עוד ב1989 כצומת מנורה ע"י מע"ץ אין ספק שיש פה כשלון של כל גופי התכנון שעסקו בהקמת שני הישובים שלא דאגו לכביש עוקף לפיד במקום מעבר בתוך לפיד. הנושא הזה עלה בדיונים בתחילת הדרך ולא יצא מזה כלום. דובר שם על כביש שישרת את כפר רות , כפר האורנים ולפיד שלא עובר דרך לפיד. בניגוד לאחרים אני בודק היטב את העובודת והמסמכים לפני שאני כותב ולא מסתמך על שמועות או דברי אחרים.

שין2000

New member
רונן ידידי הטוב

על הדברים האלו יש חילוקי דעות מהותיים וחבל לבזבז אנרגיה על ויכוחי סרק. טימי הדגיש בפניך בפגישתכם המשותפת,שתוכנית בלי אישור סטוטורי של ועדות התכנון והבניה אין להן כל משמעות. בתב"ע הסטוטורית של לפיד אין זכר לכביש גישה לכפר האורנים וכך גם בתב"ע הסטוטורית שלכם. מה שחשוב כיום שכבר תגישו את התוכנית לכביש הגישה שלכם לועדות התכנון ב'לודים', או למחוזית. בפגישה שלך עם טימי נוצרה אכזבה לא מעטה כשהתברר שהתוכנית לכביש גישה דרך צומת מכבים רעות,טרם הוגשה עד היום,לועדות התכנון והבניה הרלוונטיות. תוכנית עד שלא מוגשת היא לכל היותר פנטזיה או משאלת לב וכך טענתי בכתבה על הכביש לפני חצי שנה בעיתון.אז טענת שכן הוגשה, דבר שמתברר כיום כאמירה לא מדויקת. טימי התחייב בפניך שאם תגישו את התוכנית, הוא ידאג לקדם את האישורים. אבל אתם לא מגישים. למה?

ronpel

New member
תמיר ידידי היותר טוב, העובדות הן:

לשתי התב"עות יש אישור סטטוטורי וכביש שמתחיל בתב"ע אחת וממשיך בתב"ע השניה הוא חוקי ומאושר ססטוטורית לכל דבר- כך בדיוק עשו מתכנני התב"ע של לפיד וכפר האורנים בחיבור בין התבעו"ת כאשר היה ברור להם שיש תכנון (לא מאושר ססטוטורית) לכביש הגישה. לכן הגישה חוקית לכל דבר ותוכננה כך. זה פשוט פתרון רע שתוכנן רע ועל כך משלמים כולנו עד היום. לגבי כביש גישה החדש הוא כן הוגש במחוזית ולא במקומית ונמצא בדיון בוועדה שמטפלת באדמות חקלאיות כי החלק שעובר באדמות כפר רות זה חקלאי( גם טימי בירר זאת ומודע לכך) אנו בקשר ישיר עם הוועדה הנ"ל משבוע שעבר והובטח לנו שאפילו שיש שם בד"כ המתנה ארוכה בתור לדיונים הם מבינים את המצוקה הקשה ויטפלו בזה בשבועות הקרובים. כפי שהיה בדיון ביננו - הבטחנו לטפל בנושא ואין יום שאנחנו לא דוחפים את כל הגורמים. קפוץ למושי וקבל עדכון - לא הכל ניתן לפרסם דרך האתר.

eldad at far

New member
על כבישים, שוטרים וצנזורה....

רונן היקר, כפי שכבר טחנו, כתבנו ודשנו עד כדי מיאוס, אני חוזר בפעם האלף: יש שני ערוצים לפתרון - ארוך טווח וקצר טווח. חבל שאתה מתעלם באופן שיטתי מהשני. 1. ארוך הטווח - אפשר לשבת יחד ולראות איך מקצרים את תהליך אישור וסלילת הכביש החדש. 2. קצר טווח (מיידי) - שוטר. רק שוטר שיכוון את התנועה יפתור את הבעייה בטווח המיידי. מאחר ואתה חוזר כאן עשרות פעמים על הבעיה שלכם לגייס שוטר יש לי הצעה חדשה (קיוסי ביקש הצעות, אז הנה אחת): ועד לפיד ישכור שירותי שוטר ממשטרת ישראל ויגיש לוועד כפר האורנים את החשבונית. כך נקבל שלושה ימי שוטר מטעם לפיד ועוד שלושה ימים על חשבון כפר האורנים, בתיווך לפיד. אמרת שיש לך בעיה להפעיל שוטר בגלל מיקומכם מעבר לקו הירוק, אז הנה הפתרון. מה דעתך? ולגבי הצנזורה בפורום שלכם: שמתי לב לעניין כבר מזמן ונמנעתי מלהגיב כי כבר אוזל לי הכוח בנושא הזה. מטעמים השמורים עימכם בחרתם לצנזר הודעות של תושבים שלנו שהנושא של השער בוער בקרבם, כי הוא דופק להם את איכות החיים. שים לב איך אתה ואחרים מהישוב שלך נכנסים לפורום שלנו באופן חופשי, מביעים את דעתכם, גם אם לעיתים בצורה מאוד לא נעימה ומאוד לא מנומסת (אברהם ג. הוא רק דוגמא אחת). לעומת זאת, כשתושבים שלנו מביעים את דעתם אצלכם, הנושא מורחק במהירות לשירשור מרוחק ונידח. לא מפאת חשיבותו כפי שציינת בתמימות מדומה, אלא מפאת חוסר חשיבותו עבורכם. שחלילה לא נהרוס איזו פסטורליה מדומה עם הבעיות הבוערות שלנו, שמקורן אצלכם. אני חושב שהדבר מעיד יותר על צביעות ועל תרבות לא דמוקרטית סגורה אצלכם, מאשר הוא מעיד על איזושהי התלהמות או עצבנות אצלנו.

ronpel

New member
אלדד היקר

1. שוטר אין בעיה כל עוד זה באמת עבור הזמן שהוא עומד שם בלבד ולא יתר התרגילים שניסו לעשות לנו. מה לגבי חלוקת נטל הבטחון? ראיתי שאצלכם התקציב מסתכם ב10,000 שח לעומת כ700,000 אצלינו -קצת מוזר לא? 2. צנזורה- אני לא אחראי על האתר ולא זוכר שמישהו צינזר אפילו הודעה אחת מאז שהפורום פתוח. מדוע לנפח דברים סתם. לארי החליט לרכז את כל ההודעות בנושא הכביש שבאמת חזרו על עצמן במיקום אחד כדי לאפשר גם להודעות אחרות להופיע בפורום. לא צריך להכנס להכללות מיותרות שאין להם שום קשר למציאות. הפורום פתוח לכל מי שרוצה לכתוב ולבקר. מצידי שיובל יוריד הודעות שלא עומדות בנוהלי הכתיבה של האתר. אני אחראי רק למה שאני כותב. לא מקובלת עלי הדרך שלך לזרוק ססמאות קשות ומכלילות לגבי כל התושבים , האתר וכדומה בשל העברת הודעה אחת ממקום למקום. זה לא רציני.

yuvalraz

New member
האם כביש עוקף יפתור את הבעיה../images/Emo35.gif

יציאה מכפר האורנים לכביש 443 דרך צומת מכבים רעות לא תקטין את הפקק בכניסה (לדעתי). הפקק בצומת מכבים רעות עד צומת שילת הוא ארוך יותר, למיטב ידעתי, מהפקק של ה 10 דקות בבוקר ביציאה מלפיד. בנוסף, יהיה קשה להגיע לכביש 4466 שמקצר את הזחילה המרגיזה של כביש 443. אני לא הייתי יוצא דרך צומת מכבים רעות על מנת ליסוע לכיוון ת"א. חוץ מזה מרכז העסקים האזורי הוא בשילת, להגיע דרך צומת מכבים רעות זה עיקוף ארוך. הפיתרון, לדעתי, צריך להיות כביש גישה מכפר אורנים לכיוון כביש צומת שילת - קרית ספר, שכחתי את מספרו. אולי אפשר להעביר כביש גישה לאורך בגדר בין כפר אורנים ולפיד והתחבר לכביש בנקודה נוספת... אולי כביש שיעבור ליד תוואי נחל מודיעין... ולפני שאתם קוטלים אותי, מציגים אותי כמשהו שאני לא, תחשבו על מה שהעלתי ועל הכיוון של תוואי כביש שלא שם את מי שנוסע בו בצד הלא נכון של הפקק.

שין2000

New member
רונן רעי ומכובדי

אין דרך גישה סטוטורית לכפר האורנים בתב"ע של לפיד. ולענין תוכנית כביש הגישה מצומת מכבים רעות:אתם עדיין בשלב טרום הפקדה השלב בו אתם נמצאים כבר המון זמן, כי הועדה התנתה את עצם הפקדת התוכנית באישור מקדמי של "הועדה לשמירה על קרקע חקלאית ושטחים פתוחים" (רק אלוהים יודע מי המציא את הועדות האלו) עד שלא יתקבל אישור אין שום מעמד לתוכנית.כמו שאין שום מעמד לשאר התוכניות שהצגת בפגישה עם טימי.תוכניות לא שוות כלום אם אין להן אישור סטוטורי של ועדות התכנון והבניה. כל התיזה שאתם מציגים בשבועות האחרונים מתבססת אמנם על תוכניות שבידכם אבל לכל התוכניות האלו מכנה משותף אחד:אין להן אישור סטוטורי הן היו ונשארו תוכניות על הנייר. וכמו שטימי אמר לך בבדיחות הדעת במהלך הפגישה, שיש בידו תוכנית עם כביש שעובר דרך חצר הבית שלך, רק הוא מתקשה לקבל אישור סטוטורי לתוכנית.... על זה נאמר:תוכניות לחוד ואישור סטוטורי לחוד. תוכניות יש בשפע ורק תוכנית אחת מאושרת בסוף.זו שאושרה היא הקובעת כל השאר פולקלור אזורי.

ronpel

New member
הסבר מפורט יותר:

1. החיבור בין הישובים הוא ססטוטורי לכל דבר ומופיע בתב"ע של לפיד ושלנו- אשלח לך עותק עם הסבר שקיבלתי של מומחה מקצועי לנושא. זה חשוב כדי להבין שיש אחריות למי שמונע את הסדרת הכביש בצד שלכם וחלילה אם יקרה שם אסון מן הסתם מישהו יתן את הדין על כך. 2. כפי שאמרתי בישיבה אנו בהחלט מבינים שהתכנון הנ"ל לא טוב ונפעל בכל הכוח בנוגע לכביש החדש. 3. אני יודע שהתוכנית נמצאת בוועדה הנ"ל- כפי שהודעתי בהודעה הקודמת יצרנו קשר ישיר איתם ואנו מצפים לקבל תשובה חיובית בקרוב מאד. 4. התוכניות הוצגו בישיבה כדי להראות לכם שכביש הגישה והצומת לכפר האורנים תוכננו ואף הוגשו לוועדות השונות .מע"צ אף ביצעה את הצומת בהתאם לאחר מכן עבור שני הישובים בהתאם לתוכנית המקורית שהייתה רק לכפר האורנים. המטרה שלי הייתה להפסיק את הסיפורים כאילו הגישה אלינו מצומת זו נפלה על לפיד כרעם ביום בהיר. כולם כולל בלודים וכולל המתכננים של לפיד ידעו על הנושא ולא דאגו לפתרון מתאים . היה להם נוח לחבר בין שני הישובים כפי שנעשה בפועל ושהתושבים יסבלו. בואו נמשיך לרכז מאמצים בנושא הכביש החדש אבל אסור לשכוח שאת החיבור הקיים והחוקי יש להסדיר לא רק בשבילנו. היום היה טכס משותף של יום השואה. ילדים הגיעו ברגל ובחושך מלפיד. בסוף יקרה אסון וחבל.

שין2000

New member
לגבי הטענה שלך לעניין התב"עות

העניין דורש בדיקה ועיון בכובד ראש-אנא שלח ההסבר. לגבי שאר התוכניות הלא מאושרות,המשאלות,"התמונות האומנותיות", כל אלו אנקדוטות לא רלוונטיות.

ronpel

New member
בואו נפגש שוב

תוכנית עבודה של מע"צ זה לא אומנות זה אמיתי. קח עותק של התוכנית ותראה שבאמת ביצעו את הצומת בדיוק על פי תוכנית זו. התוספת היחידה היא בשילוט שהפך ממנורה למנורה ולפיד. הטענה שלי היא לא כלפי אף אחד מן התושבים בישובים. כולנו נדפקנו בשל וועדות תיכנון ומתכננים שלא יודעים מימינם ומשמאלם ומאפשרים ליזמים לבנות לפני שכל התכנון ברמת כבישים והתשתיות נבדק ומתאים לבניה. זה לא חדש בארץ. רואים זאת עכשיו בעיר העתיד והסופר מתוכננת מודיעין.

ronpel

New member
מצ"ב עותק של חלק מן הסיפורים

אם תרצה יש עוד - רק תגיד

למעלה