הפקות בחיק הטבע

הפקות בחיק הטבע

האם אני צריכה לומר: "ההתמחות שלנו היא הפקות בחיק הטבע" או "ההתמחות שלנו היא בהפקות בחיק הטבע".

תודה :)

trilliane

Well-known member
מנהל
ההתמחות יכולה להיות X או בתחום X

השאלה מה בדיוק רוצים לומר. אגב, התמחות היא תהליך להפוך למומחה; אם אתם כבר רואים את עצמכם כמומחים לתחום, אולי עדיף לומר שהמומחיות שלכם היא X או שהיא בתחום X (אם היא משהו ספציפי בתוך התחום).

תודה, אולי בכלל כדאי להגיד:

אנחנו מתמחים בהפקות בחיק הטבע.....

אגב, אני ממש לא מתמחה בזה, שאלתי בשביל חבר... :)

trilliane

Well-known member
מנהל
בהחלט! כדאי להפעיל את המשפט

לדעתי משפט פועלי (שימוש בפועל, וכאן עוד בגוף ראשון) עדיף על משפט שמני (שם פעולה).

'התמחות' גם מתאימה (ולא רק מומחיות). וראי נא

כאן (רב מילים):
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
הסבר מלא למילה הִתְמַחוּת שֵם נ'

1. מומחיות מסוימת, בייחוד בתחום מדעי או טכני.
• תחום התמחותו הוא רפואת ילדים.

2. השתלמות בעבודה מעשית, בעיקר של בעלי מקצועות אקדמיים (כגון רופא, עורך דין, רואה חשבון, פסיכולוג וכד'), הנדרשים לרכוש ניסיון מעשי; פרק הזמן שבו השתלמות זו נמשכת. בלועזית: סטאז'.
• בגמר לימודיו הוא התקבל לתקופת התמחות במשרדו של עורך דין מפורסם.
• הרופא נסע עם משפחתו לשנת התמחות בקנדה.

3. כלכלה הפרדה בין תפקודים שונים בארגון והפקדתם בידי אנשים, ענפים כלכליים או אזורים שונים.
• חלוקת עבודה כתוצאה מהתמחות מביאה לגידול רב בתפוקה.

4. ביולוגיה הסתגלותו של איבר או של אורגניזם לתפקוד מסוים או לסביבה מסוימת במהלך האבולוציה.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~;

במקרה הזה הייתי בוחר דווקא ב-התמחות; ההפקות למיניהן הן משהו השייך לימינו הטרנדיים, העכשוויים - וזה הולך טוב עם התמחות, מילה הרבה יותר נוצצת מ-מומחיות הזלמנית משהו.

trilliane

Well-known member
מנהל
לא טענתי שלא, אלא שלדעתי היא פחות מדויקת

(כי אמנם משתמשים בה גם כך, אבל למעשה משמעותה הבסיסית היא תהליך רכישת המומחיות) ולכן הצעתי את מומחיות שהיא עדיפה לטעמי (ואינה זלמנית כלל ועיקר, נראה לי שזו תחושה אישית שלך).

למעלה