הפקה מעצבנת

GGOODD

New member
הפקה מעצבנת../images/Emo70.gif

אני בתפקידי בצבא - צלם צבאי, והתפקיד בין השאר הוא מפיק סרטי הסברה. בכל אופן... יום ראשון ושני יש לי צילומים בכלא 6, עכשיו למדור שאני משרת בו יש שני מצלמות mini dv 3ccd ,חצובה, גלגלים לחצובה וזהו פחות או יותר... משמע הציוד לא מדהים... עכשיו מצאתי מקור חיצוני מישהו שמוכן היה להשאיל לי ציוד מקצועי של סאונד ותאורה, דברים שאני אצטרך לצילומים. הבאתי היום את הציוד אבל הבעיה היא שאין לי איך לקחת את הציוד ביום ראשון, הציוד כבד ואין סיכוי שאני יכול להסחב איתו באוטובוסים, אז הפצרתי במפקדת שלי שתנסה לארגן רכב, אבל זה לא ממש הזיז לה ואני שואל את עצמי, איך אני יכול להפיק סרט נורמלי עם האטימות ועם החוסר אמצעים של הצבא? זה מתסכל אותי... והצלם השני שאיתי בכלל לא משתף פעולה ולא מסייע ואני הולך להיות צוות של איש אחד על סט ולהיות אחראי גם על הצילום גם על הסאונד גם על הבימוי, התאורה ומה לא? אני שואף למקצועיות ורוצה שהפרוייקט יצליח אבל במצב הזה נראה לי שזה יהיה קטסטרופה... ואל מי יבואו בטענות? נכון ניחשתם, אליי... יעדכן אתכם יום שלישי איך היה, בנתיים אני אציק למפקדת כל הסופשבוע שיארגנו רכב, הסיכויים קלושים... אבל שווה לנסות.

Deosette

New member
תראה...

לפחות אתה לא איזה ג'ובניק במשרד שלא קשור למקצוע שלך... תודה לאל שקיבלת תפקיד שקשור למקצוע שלך. ברור שזה יהיה ככה בסופו של דבר, רק תחשוב שמזל שלא קיבלת משהו אחר שגם ככה יש לו את החרא שלו... ראה בזה כאתגר, כמה יצירתיות אתה יכול לבטא בכאלו תנאים? זה מאוד ראוי להערכה בעיניי...

GGOODD

New member
נכון ../images/Emo13.gif

אבל תדעי לך שזה לא שקיבלתי אותו על מגש של כסף... היה לי מאוד מאוד קשה להגיע לתפקיד הזה, אחרי חצי שנה שעשיתי בצבא תפקיד אחר לגמרי... בכל מקרה זה לא עניין של ביטוי, ביטוי זה לא מה שמפריע לי. מה שמפריע לי זה הקשיים של הרמת הפקה ודברים בסיסיים כמו הובלת ציוד צריכים להיות כל כך קשים להשגה...

בהצלחה! ../images/Emo16.gif

והממ... אולי מונית או משהו כזה? ותנסה לכתוב מכתב למפקדים, לא שזה יעזור- אבל למה לא לנסות?
ניר

GGOODD

New member
חחח, בכלא 6../images/Emo35.gif

לא נראה לי, סתם סרט הסברה שמסביר על נהלי הכלא... לא משהו מיוחד

noa128

New member
לדעתי הפתרון נמצא אצל המילואימניקים

יש לכם אנשי מילואים ביחידה. אם אתה מכיר אותם או מישהו מהם, תנסה לראות אם הלחץ שלהם על המפקדים מחד לאפשר לך יציאה מסודרת לצילומים יעזור - או שאולי עם עזרה של מישהו מהם תוכל להגיע לאחד משניים: או שהיחידה תאפשר למישהו מהם להצטרף אליך והוא כבר יפתור לך את העניין הזה, או שבאמצעות מישהו כזה שעובד בענף גם באזרחות - תצליח להוציא ממי שלוקחים ממנו את הציוד - גם רכב מצלמה או דברים אחרים שיאפשרו לך לחזור עם מוצר שיספק את המפקדת שלך. מנסיוני עם עבודה עם הצבא - מספיק שהסברת למישהו/י שחתימתו/ה מאפשרת עבודה בסטנדרט ריאלי את המשוואה הפשוטה - אני לבד עם מצלמה וחצובה בלי עוד אדם וללא רכב = חומרים שאי אפשר להשתמש בהם - כדי שתיפתר לך הבעייה. אל תשכח שגם מי שמפקד עליך צריך לתת תשובות למפקד שלו. עושה רושם ששיבצו לתפקיד המפקדת שלך מישהי שלא יצאה בחיים לצילומים, ולכן לא מבינה מה נדרש. עוד דבר שכדאי לנסות - להבהיר לך שאם אתה לבד עם הציוד - אתה לא יכול להיות אחראי עליו, והוא עלול להגנב. מדובר בציוד יקר, וגם היא לא רוצה לעלות למשפט מול המפקד שלה אם מישהו בכלא 6 יחליט שיש לך פנס מיותר לסחוב בחזרה לבסיס...

GGOODD

New member
../images/Emo45.gif

נועה, יש לך קליטה מעולה... המפקדת לא יודעת כלום מהחיים שלה... לגבי הקטע של לקיחת איש מילואים אז יש בעיה עם זה בהפקה הספציפית הזו... בהפקות גדולות יותר ישנה אפשרות. לגבי בעיית הרכב, נכון לעכשיו היא נפתרה והמפקדת החליטה שהיא תסיע אותנו. לגבי הבעיה שאני אהיה שם לבד, אז יהיה איתי עקרונית עוד צלם, הקטע הוא שאני יודע שאין לו שום נכונות לעזור ועל כן זה כמו להיות לבד, אני מקווה שהדאגות שלי מיותרות ושאני איכשהוא אצליח להסתדר למרות כל הקשיים ולהוציא הפקה נורמלית... אני יודע שהיו מספר לא קטן של הפקות שעשיתי לפני הצבא שגם שם עשיתי הכל לבד ולא שזה היה קל אבל התוצר בד"כ יצא טוב ואפילו טוב מאוד, אבל זה לא שיטה... ולמען האמת כשאני חושב על זה עד היום לא הייתה לי הפקה שלא עשיתי בה את רוב התפקידים, אני ממש מקווה שכשאני אצא לאזרחות ואתחיל לעבוד בתעשייה אני אוכל למצוא אנשי מקצוע טובים שאפשר לסמוך עליהם... כי עד עכשיו כמעט ולא עבדתי עם כאלו שיודעים את העבודה. הלוואי והפרוייקט יעבור חלק

למעלה