הפקה חדשה שלי

יוסיחן78

New member
לא מומחה גדול לסאונד, אבל בנוגע לשיר עצמו...

הפתיחה נשמעת +בדיוק+ כמו פורטיסהד - Glory Box...
עכשיו ברור שיש מלא שירים עם מהלך אקורדים וגרוב דומה. מבחינת הפקה הייתי מנסה להתרחק מזה כמה שיותר, אפילו שינוי לחן... פשוט בגלל שזה שיר אייקוני שכולם מכירים.

http://www.youtube.com/watch?v=LVNKqKL3OEU

כל כך התאפקתי לא לכתוב את זה

קלעת למה שאני חושב מילה במילה. בצר לי זה נשמע לגמרי ריפ-אופ
על גבול הפגייאט.
אפילו האורך של השיר זהה כמעט לחלוטין לגרסת הקליפ
3:33 מול 3:32. הבדל בפייד אווט/אין.

למרות זאת, אהבתי את ההפקה ואת השירה, היא שרה טוב.

><>

רונסולD

New member
אני לא מכיר את השיר שהשניים מעליי דיברו עליו

אבל זה נשמע טוב.
אהבתי את הבחירה של הכלים, הסאונד מגניב והקול של הזמרת בכלל מהפנט.

בנאדם, זה אלבום מופת.

היתה סצינה חזקה של טריפ הופ בתקופה ההיא. יחד עם
טריקי ומאסיב אטאק הם די שלטו אז והיתה בהם הרבה
חדשנות - שאולי היום תישמע אנכרוניסטית.
בקיצור, עשה לעצמך טובה ולך רכוש את DUMMY.

במאמר מוסגר - בנייטיז, האלבום הזה היה הרקע להרבה מעשים
שלא אפרט כאן. ומי ומכחיש - שקרן.

><>

נאאא אני בטוח שיש מלא דברים שאתה

מכיר ואני לא.

מידע אישי, אני מכיר כמה שנולדו בניינטיז כתוצאה
ישירה מכך שההורים שלהם האזינו לאלבום הזה

><>

EvilPizza

New member
הדעה שלי :)
חוסר טאקט

בסה''כ השיר מגניב, יש בנייה דינמית, הזמרת נשמעת טוב, אבל יש לדעתי כמה נק' שיכולות לשפר משמעותית את השיר הן מבחינת הפקה והן מבחינת עיבוד. כל מה שנכתב כאן הוא דעתי הפרטית בתור מאזין, ואני ממש לא מכוון לפגוע או לא לפרגן.
* לדעתי יש עבודה שאפשר לעשות על הסאונד קונטרבס. מילא ליין קלישה סליזי כזה, לפחות שישמע סליזי ;) הסלאפ מוגזם מבחינת ווליום, והכלי נשמע קצת רחוק במיקס.
* ההפקה של הזמרת, לפחות בהתחלה, יבשה מדי, בין הקונטרבס לשירה שלה אני מצפה ליותר בין אם זה קולות \דיליי או כל דבר אחר. לא במטרה לנפח את ההתחלה יותר מדי אלה ליצור עניין. מה גם פה ושם בזמזום הבס משתלט על השירה. (לדעתי קולות יעשו כאן פלאים, זה גם מה שתשמע ברפרנסים בסגנון)
* הכניסה של התופים לא הכי ברורה שבעולם, יכול להיות הרבה יותר טייט בשביל להיות earth shattering cool.
* תנסה להוריד את הגיטרה אחרי שהזמרת נכנסת שוב אחרי הכניסה של התופים, יותר מדי עניין בריטם סקשן והתפקיד של הקלידים והזמרת נבלע בבלאגן הריטמי. תוסיף אותו שוב בחלק השני. לגבי החצוצרה הייתי אולי מוריד כמה פראזות במקומות שמתנגשים עם הזמרת, עניין של טעם.
* אקוסטית ב2:22 לא טייט בכלל.
* תפקיד גיטרה, מבחינת מנעד, הוא נורא מתנגש עם הקלידים.

* דבר שמפריע לי ואני לא יכול לשים עליו את האצבע, אני מצפה משיר בסגנון הזה שהרבה יותר ''יזיז'' לי. מבחינה סונית, נורא קשה לי לשים את זה במילים, אבל הכל מרגיש לי קצת קטן. ועיבודית, למרות שיש קיקים מאד מגניבים, פה ושם יש פאשלות שנגנים לא בדיוק ביחד וזה ממש הורס לי את החוויה.

הטוב:
הזמרת נהדרת
החצוצרן והקלידן עשו אחלה עבודה
והשיר חמוד

אני מצפה שזה ישמע ככה :
http://www.youtube.com/watch?v=HUM1Dnr9h2I&feature=related

בגבול האפשר כן ?

שמע זה ביצוע מצויין אבל זה אחד לאחד פורטיסהד

חוץ מזה הכלים מצויינים אבל חסר לי קצת נפח . הכלי נשיפה מעט אנמיים.

ilanmar

New member
כמאזין אהבתי את השיר.

לא מכיר את השיר שמוזכר למעלה ולכן אני לא מתיחס אליו.
השיר עניין אותי. הזמרת שרה מצוין ונעים לשמוע אותה.
כלי הנשיפה מוסיפים מאד ועובדים יפה.
הדבר היחיד שטיפה הפריע לי היה שיש 2-3 קטעים, הפתיחה של הבס והתופים לדוגמה, שבהם זה נשמע כמו הקלטת לייב בחדר, כלומר הדהוד בחלל קטן. זה קצת "הקטין" את האפקט של השיר בקטעים הנ"ל.
בסה"כ נהניתי מאד לשמוע אותו.
הכל, לעניות אוזני ודעתי הבלתי מקצועיות בעליל.

George W Bush

New member
דעתי

קודם כל יש לשיר גרוב מגניב בהחלט, אם כי אני נאלץ להסכים כאן עם כולם בכך שזה יותר מדי דומה לשיר הספציפי הזה של פורטיסהד. זה כמובן קודם כל ברמת הכתיבה, אבל גם ברמת העיבוד אפשר וצריך לנסות להתרחק מהשיר של פורטיסהד עד כמה שניתן. אחרת זה אוטומטית נתפס כפחות טוב.

לגבי מיקס והפקה:
- מסכים עם פיצהמרושעת לגבי הזמרת בהתחלה - מרגיש יבש מדי. לפי דעתי צריך בעיקר לשחרר כאן את הקומפרסור, לתת לשירה שלה קצת (הרבה) לנשום. גם במציאות - מישהי ששרה/ לוחשת ככה נשמעת במציאות מלאת אוויר, לא "דחוסה" ויבשה.
- גיטרה אקוסטית גם טיפה יבשה מבחינת סאונד. גם כמעט ולא יוצאת. שומעים בעיקר את המפרט ופחות את מה שמנוגן. אולי להחזיר לה קצת תדרי מיד או הי-מיד?
- החצוצרן לגמרי העיף אותי - סאונד מעולה ויופי של אלתורים!
- יש גם קצת מקום לשיפור ברמת הליריקה, אבל זה כבר ברמת הכתיבה.
- סיום: השיר מסתיים כמו שהתחיל, עם שירה וקונטרהבס (וקצת אקוסטית). הייתי דווקא מסיים אותו הרבה יותר מלא, גם עם החצוצרה והקלידים. לאו דווקא "בום טראח", זה יכול להיות סיום גרובי כזה פשוט הרבה יותר שמן/ עם נפח. ככה הסיום קצת הולך לי לאיבוד.

בסה"כ - מגניב :)

gatinho

New member
זה אצבעות, ולא מפרט באקוסטית...

השיר מסתיים כו שהתחיל, כמו הרבה שירים אחרים בסגירת מעגל.
הייתה אופציה לסיים בפייד אאוט אבל זה לא היה נראה לנו מתאים/ מגניב.

gatinho

New member
תודה על הפידבקים חברים, אגיב לכמה

לגבי השיר של פורטיס-הד. אני מכיר אותו אבל לא ברמה כזו שזה קפץ לי לראש מיד (אני יותר מכיר את ליין השירה מאשר את ליין הבס). עד התגובות שאנשים העלו פה ממש לא חשבתי על השיר הזה.

מכיוון שלא אני כתבתי והלחנתי אז אני לא יכול להתייחס למקור הדמיון.

עם זאת, שני השירים ממש ממש לא מזכירים לי אחד את השני, על אף הבס הזהה, וזה בעיקר בגלל שהאופי, האווירה והכלים שונים.
בשיר של פורטיס הד זה טריפ הופ עם כלים שנשמעים קצת אלקטרוניים או לפחות לא טבעיים, בעוד שבהפקה שלי הלכנו על כלים טבעיים לגמרי, ללא אפקטים, והרגשה של שיר פופ-ג'אז לייד בק כזה.

האורך של השיר מקרי בהחלט...

עידנתי את הסלאפים של הבס, אבל ממש אין לי כוונה ורצון שהוא יישמע סליזי, ואני אפילו לא כל כך בטוח שאני יודע מה זה אומר. מבחינת נגינה? מבחינת סאונד?

בהתחלה רציתי רק בס וזמרת, שתרגיש קרובה ואינטימית. לא חושב שקולות שניים יתאימו שם. זמזום הבס... זה בנגינה, ולטענת הבסיסט אי אפשר לנגן יותר נקי. אין לי מה לעשות עם זה.

תפקיד הגיטרה לצורך העניין הוא כמעט ריתמי לחלוטין. הבס-תופים- גיטרה יוצרים גרוב שאני אוהב, הגיטרה לא צריכה לבלוט לדעתי.

תודה על התגובות, אעלה בקרוב מיקס שני.

למעלה