הפצת קומוניקט

הפצת קומוניקט

שלום,

אני לא עוסק בתחום יחסי ציבור, והחברה שאני עובד בה לא עובדת עם משרד שכזה.
במסגרת תפקידי כמנהל שיווק, אני מעוניין להפיץ כרגע הודעה לעיתונות (קומוניקט).

כתבתי את ההודעה והעברתי אותה לכמה מכרים שעובדים במשרד יחסי ציבור רק על מנת שיעברו עליה ויראו שהיא אכן "מדברת את השפה".

כרגע אני בשלב שאני מעוניין להפיץ את ההודעה, ויש לי מספר שאלות בעניין זה:
1. מהי הדרך הטובה ביותר להעביר את ההודעה לעיתונאים - לשלוח להם מייל מקדים או רק לשלוח את ההודעה? (למייל עצמו הגעתי דרך "המייל האדום" באתרים השונים)
2. יש דרך להעביר את ההודעה גם לעיתונות המודפסת?
3. כיצד ניתן לוודא שהם קיבלו את זה ואכן יעשו שימוש בהודעה?

אשמח לקבל כל טיפ שעשוי להגדיל את סיכויי הקומוניקט להתפרסם.

אני לא מתכוון ללמוד את התחום כי לא עוסק בו, אז המלצות ללימוד לא כ"כ יעזרו לי. אשמח רק לקבל טיפים במקרה הנקודתי הזה.

תודה רבה מראש!

הפצת קומוניקט
כללים וטיפים...

1. ניסוח בשפה עיתונאית, קצר, לעניין, ממוקד, עונה לשאלות בסיסיות: מי, מה , מתי, מדוע.
2. בדיקת העיתונאים שמטפלים בנושא, לעיתים מיספר קטגוריות, עיתונאי משפט, כלכלה, צרכנות וכיו"ב. להתאים לכל עיתונאי.
3. פנייה אישית ככל האפשר, העיתונאים ברובם קצת ילדותיים וניפגעים בקלות אם לא רואים "יחס אישי" אלא תפוצת נאט"ו...
4. לכל עיתונאי/מדיה יש מייל כיום. מומלץ לא לשלוח באופן סתמי במייל מבלי להתקשר קודם, לברר מי בדיוק מכסה את נושא הקומוניקט, לקחת נייד ומייל אישי. לשוחח עם
העיתונאי לפני המשלוח שיחה קצרה וענינית כמה שניות, להציג את עצמך ונושא הידיעה, באופן מסקרן במידת האפשר, לקבל אישור מהעיתונאי שזה מעניין אותו רק ואז
לשלוח אם יש צורך ורלבנטיות צרף דוגמית או את המוצר נושא הקומוניקט.
5. שלחת לעיתונאי לאחר ששוחחת איתו? יופי, עכשיו מתחילה עבודת "החיזור".. אם הוא לא יתקשר אליך אל תמתין כמו בחיזור רומנטי "שהוא יעשה את הצעד הראשון",
ברוב המקרים העיתונאי מצפה לחיזור ותיזכורת ממך, לקומוניקט ששלחת לו... אלא אם האייטם יוצא מהכלל מעניין וחדשותי.
6. העיתונאי להפתעתך מגלה עניין, זה הזמן לשאול אותו מתי ניראה לו שיפרסם את הידיעה שהעברת לו, האם זקוק להרחבה, חומר נוסף וכיו"ב.
אם העיתונאי מגלה אדישות כבר מההתחלה ולא מבטיח לך בלעדיות בפרסום, ו/או הידיעה מתאימה לעוד כלי תקשורת, חזור על התהליך הנ"ל לאמצעי המדיה הנוספים...
7. אתה יכול להיעזר ב"יפעת" ליקוט עיתונות , אם אתה לעיתים קרובות מתכוון לשלוח הודעות, לרכוש בשלב ראשון את אוגדן העיתונאים המודפס, אם עדיין מופץ, אפשרות
יקרה ולא כדאית אם לא מדובר כאמור, במשלוח לעיתים קרובות למיגוון עיתונאים, מנוי על אינפו (כמה אלפי שקלים, ממש לא כדאי לקומוניקטים בודדים בשנה אלא ליחצנים).
8. הכלל דומה להפצה מבחינת הניסוח לכל אמצעי המדיה, מודפסת, אלקטרונית, אינטרנט, למעט הבדל מהותי. אם אתה מתכוון להשיג חשיפה בטלוויזיה, שם אתה צריך
להיערך באופן מקצועי יותר, בוודאי אם "זכית" , לארח צוות צילום במפעל/בחברה לראיין את ההנהלה וכיו"ב.
בהצלחה רבה!,

תודה רבה על התשובה המפורטת

את המיילים של העיתונאים אכן השגתי דרך האתרים השונים.
מקווה להצליח להשיג גם טלפונים.

צור קשר עם "המערכת" בכל מדיה, יש את הטלפון..

ובקש את הטלפון של העיתונאי הספציפי שאתה מחפש. לעיתים יתנו לך ביפר (כן יש כאלה שעדיין משתמשים לסינון באמצעי הישן נושן הזה...),בד"כ יתנו לך נייד של הכתב. כמובן כפי שציינתי אם יש לך גישה/חברים שיש להם את האינפו של "יפעת" שם רשומים כל פירטי העיתונאי ודרכי התקשורת טלפונים בעבודה ניידים וכו'.

למעלה