הפער בין מציאות לדמיון

ramchu

New member
הפער בין מציאות לדמיון

אני מניח שכל אחד, במיוחד גברים, מפנטזים על נשים מסוימות, שקשר ממשי איתן לא רלוונטי. זה בסדר, כל עוד מודעים שזו פנטזיה.

אני בזוגיות יציבה, טובה, סקס מעולה, אינטימיות, אהבה, כל מה שצריך, אפילו מדברים על חתונה.
חזרתי ללמוד באוניברסיטה לאחרונה, ובאחד הקורסים, יש לנו שעת תרגול שבועית.
ברגע הראשון שראיתי את המתרגלת נדהמתי, היא דמתה מאד לחברה הראשונה שלי, האהבה הראשונה (אבל לא המיתולוגית). יפייפיה, מתוקה, עדינה.
יש משהו מושך בדמות סמכותית כמו מרצה או מתרגלת, עומדת מול כיתה ומנהלת אותה. מצד שני, המתוקה הספיציפית הזו, חושפת ומשתפת בחוסר הביטחון שלה לעמוד מולנו, משדרת פגיעות מסוימת, אינטימיות.

שמרתי את כל הפנטזיות שלי לעצמי בלבד, לא התחלתי איתה, לא ממש פלירטתי. רק בראש שלי, בדמיון, ראיתי אותה אחרת, ראיתי אותנו מתקרבים. נכון חייכתי אליה המון, והיא אליי, השתתפתי הרבה בשיעור, נהנתי לדבר איתה ומתשומת הלב שלה.
והיא שמה לב, חייכה המון בחזרה, אני הסטודנט היחיד שהיא זוכרת את השם שלו. באחד השיעורים, בזמן שהיא מדברת, אני מריץ את הפנטזיות בראש, היא עצרה כמה פעמים, ושאלה לפשר החיוך שלי, הנדתי בשלילה. אבל היא בהתה בי בחזרה, זה הפריע לשטף הדיבור שלה, עצרה מדיי פעם, צחקקה אליי. אין לי מושג מה היא חשבה, אולי חשבה שאני מבקר אותה, ומחייך בציניות בקשר למה שהיא אומרת. בכל אופן מאד שמה לב אליי.

הקורס הסתיים, חשבתי לעצמי, שבטח תחלוף ממחשבותיי בקרוב. אבל זה לא עובר.
אני רואה אותה בדמיון כל הזמן, רוצה להתקרב.

מפחד מהתשטוש הזה בין דמיון למציאות.

n l m

New member
דעתי בעניין

אני חושב שבאיזה שהוא מקום אתה חושב שאתה עושה משהו לא בסדר
ואז כנראה בראש שלך אתה מנסה לדכא את הפנטזיה
או להתנצל על זה שיש לך אותה
למרות שכמו שאמרת זה לגיטימי, המחשבות שלך זה העולם שלך

תקשיב לפנטזיה שלך, תראה מה יש לה לאמר, לפעמים פנטזיות ויצרים נחבאים אומרים הרבה יותר מאשר "וואו אני רוצה להיות איתה" ויש להם הרבה משמעויות
תן לה את המקום שלה ואת הזמן הנכונים, דע שכרגע היא נמצאת איתך.

הייצרים שלנו סך הכל רוצים שיקשיבו להם ושיכירו בקיומם, וברגע שהם מקבלים מספיק יחס והקשבה הם גם הולכים

מקווה שהבנת אותי בתוך כל הסבך

ramchu

New member
הסבר

מה שניסיתי לומר זה, שפנטזיות הן חלק נורמלי מהחיים, ולא אמורות לפגוע במערכת יחסים.

המחשבות שלי על אותה מתרגלת, שאני לא באמת מכיר מחוץ לשיעורים, כל כך תכופות, חושב עליה כמעט כל הזמן, מפנטז עליה, מדמיין להתקרב אליה.
אני לא מצליח להוציא אותה מהראש.
לא נעים לומר, אבל גם מפנטז עליה כשאני במיטה עם חברתי.

החוסר שליטה מציק לי.

מצד שני, אפילו אם בא לי לבדוק את זה, זה פסיכי.
אני בתואר מתקדם, יש סיכוי שהמתרגלת הזו מקושרת או בוודאי מכירה סגל שאני אמור לעבוד איתם בשנים הקרובות, כך שאני לא יכול להביך ולחשוף את עצמי ואת המשיכה אליה. אם היא הייתה יוצרת קשר ברור שלא הייתי מתנגד.
אף פעם לא הייתי בסיטואציה של קראש על מישהי שאין לי גישה אליה.

ועוד משהו, זה ממש קראש, דמיוני, אני לא באמת מכיר אותה מחוץ לשיעורים.

אוף....מסובך מדיי

יש לי תשובה בשבילך

אם זה קראש, זה יעבור.
יש שם משהו שגורם לך להדלק מעבר לסתם משיכה, סוג של התאהבות.
עם כל הכבוד ליחסים המספקים והיציבים שיש לך עם החברה הנוכחית, התעוררו רגשות חבויים ורדומים בעיקר עם זה שהופיעה המתרגלת הזו בחייך. משהו שנראה היה כנראה חסר ולא מעט זמן.
נכון, טבעי לפנטז על אחרים אבל אצלך יש פחד בלתי מוסבר למרות שאתה יודע להסביר שזה טבעי.
אתה פוחד שהיא תדע על הרגשות. לא על זה שאתה דלוק עליה אלא על רגשות.
פה אני מוסיפה לך שאם ראית שהיא חושפת פגיעות, למה שהיא תרוץ לספר משהו אישי שיכול לפגוע בך? ( זאת אומרת רק אם היא תשים לב). אני לא חושבת שצריך בכלל לספר לה משהו כזה, בלי כל קשר לזה שיש לה חברים בסגל האוניברסיטה.
זה משהו פרטי אישי שלך.
תפסיק לפחד. שמור את הדברים האלה לעצמך, להנאתך האישית.
אם היא תציע משהו ותרגיש כנות בהצעה שלה, דרוש וקבע דיסקרטיות.
( למרות שלא הגיוני שמתרגלת תציע הצעה כזו לסטודנט, ביחוד אם היא ביישנית).
ואם אתה מרגיש שזו התאהבות, נסה לחשוב אם זה ריאלי לקיים עם האישה הזו מערכת יחסים.
האם היא מה שאתה מחפש? האם זו האישה שלידה תוכל להרגיש מסופק מכל הבחינות?
האם תרגיש בחוסר עצום אם היא תהיה בחייך או לא?!
האם תוכל לעמוד על המחשבה שזו האישה שמשלימה אותך?
הרי מעבר לאהבה יש את ההתאמה, ההבנה והכבוד אחד לשניה.

תחשוב על זה.

Survivor Man

New member
תגיד לי על מה מי אתה עובד? אולי רק על עצמך.

פנטזיות ערטילאיות לא פוגעות בקשר (כמו כוכבות פורנו), אבל המוחשיות כן ועוד איך.

אתה באמת יכול לתת מעצמך את כל האהבה שבת זוגתך צריכה ובמקביל לפנטז על אותה מתרגלת ימים כלילות? אתה באמת מאמין שאם הייתם ממשיכים להיפגש והיה ביניכם קליק או התפתחות כלשהי עדיין היית יכול לומר שהפנטזיה הזאת לא פוגעת לך במערכת היחסים? תחשוב על זה ותהיה כנה.

זה לא מסובך, יש לך מחשבות בגידה שבקלות יכלו להתפתח ליותר מרק מחשבות בהינתן ההזדמנות המתאימה.

תעשה בדק בית ותבדוק את מערכת היחסים הנפלאה שלך, שאולי היא לא כ"כ נפלאה אם אתה מחפש קראשים בחוץ...

ohcanada

New member
לא פשוט

הרבה פעמים יש גירויים. במיוחד אחרי קשר של הרבה זמן, שההתלהבות הרישונית מתחילה להשכח, והפרפרים כבר אינם.
הבעיה היא שלפעמים כשאנחנו לא באמת מכירים מישהי, יש נטייה לדמיין אותה איך שאנחנו רוצים שהיא תהיה ולא איך שהיא באמת. כמו שהגדרת...פנטזיה.
אתה יכול מצד אחד לנסות להחזיר את הריגושים לקשר שלך כרגע, על ידי.. לא ממש יודע, אולי דברים חדשים שלא עשיתם עדיין.
מצד שני לבוא לשעות קבלה של המתרגלת (אם יש) ולראות יותר טוב מה באמת קורה שם..

קשה לי להגיד מה כדי או מה אני הייתי עושה במקומך... סורי....

ramchu

New member
תודה חברים

התגובות שלכם חשובות לי.
מרגיש קצת הקלה אפילו בעצם השיתוף.

נראה לי שמה שיקרה זה שהכל יחזור למסלולו, אני באמת מאוהב בזוגתי, היא מושכת ומקסימה בעייני, לא הייתי רוצה באמת מישהי אחרת.

כנראה שלדמיון שלי יש תיאבון גדול מדיי, תמיד יש איזו פנטזיה על סיטואציה כזו או אחרת, להיות מישהו אחר לרגע, עד כה זה נשאר בדמיון, וחלף.
וכך גם יהיה עם זו.

אולי אני צריך פנטזיה חדשה שתמלא את הדמיון.

האם גם לכם יש לפעמים פנטזיות שאתם מישהו אחר?
האם אתם מפנטזים על מישהו שאתם מכירים או דמות וירטואלית לא בטווח השגה, כמו שחקניות?

אשמח לשמוע גם מנשים לגבי נושאי פנטזיות ואיך זה משתלב ביום יום?

שבוע טוב לכולם

Megie

New member
היי

שמחה שהתגובות כאן עשו לך קצת סדר..
אני בגדול מסכימה עם מה שנכתב, אז אין לי הרבה מה להוסיף..
לגבי השאלות שלך..
תראה, לכולנו יש פנטזיות ודימיון עשיר.. נכון להיום אני נמצאת בזוגיות ואני לא זוכרת שקרה לי ממש לחשוב על מישהו אחר/לפנטז על דמויות שונות..

אבל כן, קרה בקשרים בעבר, במיוחד כשהייתי בזוגיות הרבה שנים, אז הרבה פעמים יצא לי לבחון, לחשוב פה ושם אפילו קצת להמשך לאחרים..אבל תמיד הצבתי את הנקודה במקומה ושם נשארה הפנטזיה.. זה קורה לכולנו, אבל בסופו של דבר חייבים להבין שהבן זוג הנוכחי שם כי מצאנו בו את מה שחיפשנו-מהכירות עמוקה ואמיתית.. ואותן דמויות הצטיירו איך שהיינו רוצים לצייר אותן ואינן קיימות במציאות, אז שום דבר לעולם לא יהיה שווה לאבד מישהו אהוב תמורת פנטזיה דמיונית.. חוץ מזה, אולי אתה צריך קצת אקשן בזוגיות שלך, תחפשו רעיונות חדשים..אולי משהו בשגרה הנוכחית גרם לך לחפש אדרנלין מהסביבה.

למעלה