הפער בין בני אדם:

omer73

New member
הפער בין בני אדם:

אני רוצה לשתף אתכם במשהו שהציק לי ורק לאחרונה הבנתי משהו: סיפרתי לכם על מערכת היחסים האחרונה שהייתה לי. הייתה תקופה שאכלתי את עצמי איך מעבר לחוסר נאמנות אליי אפשר להמשיך הלאה, בלי סנטימנטים, בלי להסתכל לאחור, כאילו כלום. אותה בחורה הייתה ראשונה לי מכמה בחינות (אני יודע שזה נשמע רע בהתחשב בגיל שלי) והיה לי קשה כסיימנו, אבל היה משהו שאכל אותי וזה הקטע שמבחינתה היא המשיכה כאילו כלום, כאילו היא הלכה לשתות קפה עם מישהו... כי הדברים שהיו בנינו (הכוונה לחוויות שעברנו ביחד, לא רק לקטע הפיזי) בשבילי לא היו סתם, והם לא דברים שאעשה עם כל אחת. ופתאום הבנתי משהו
- את המערכות יחסים הרציניות שעברתי שלי אפשר לספור על יד אחת (היו עוד כמה קשרים ממש קצרים שאי אפשר להחשיב), ומהצד השני, הבחורה עברה (מבחינתה) עוד מערכת יחסים, אחת מיני רבות, ככה שאין ממה להתלהב או להצטער, הלך עומר יבוא X... מכירים את התחושה הזו, שאנחנו לוקחים ללב, או מרגישים יותר מהצד השני, או שבכלל, באופן כללי יש פער בציפיות בין זוג בני אדם?

seeyou

New member
נכון-../images/Emo45.gif-יש פער בין בני אדם

הייתי אומר שאפשר לחלק אותם לשתי מחנות 1-ריגשים 2-מעשים(אטומים לרגש)

seeyou

New member
שילוב בין השניים? ../images/Emo6.gif ברור שיש

זה הגורם להרבה
משום מה המנוגדים נמשכים גבר חלש(רגיש) נמשך לאישה "חזקה"...ולהיפך..

פאפיט

New member
צריך תאום ציפיות

כששני אנשים בוגרים נפגשים ומתחברים מאוד מומלץ לעשות תאום ציפיות בשלב מוקדם של מערכת היחסים. ברור שבני אדם שונים זה מזה. כל אחד מגיע עם המטען החוויתי שלו, וראיה עצמאית של דברים. יכול להיות שתוך כדי היחסים כל אחד חווה בצורה אחרת דברים, וסופג אותם בעוצמה שונה. כאן החשיבות של תאום הציפיות, כך כל אחד יודע פחות או יותר למה לצפות הן מהצד השני והן ממערכת היחסים. אם היחסים נגמרים החבטה שמקבלים פחותה כשיודעים למה לצפות.

sunshine2004

New member
מוכר מאוד... ../images/Emo41.gif

אחרי שהסתיים אחד הקשרים המשמעותיים שלי אחרי 4.5 שנים... הרגשתי שהוא מיד המשיך בחיים שלו...התחיל לעשות דברים שלא עשה איתי...נרשם לקופידון...בילה יותר.... הרגשתי כמוך... אבל זה יותר עמוק מזה... יש אנשים שצריכים הרבה זמן כדי לצאת מקשר...יש כאלה שפחות...אבל אפילו אם ממשיכים הלאה, זה לא אומר שכל מה שהיה היה לשווא...מכל דבר לומדים וכל דבר משפיע... וזה לא משנה כמה קשרים היו לך...לא תמיד צריך הרבה קשרים כדי לדעת מה נכון...או לא...

omer73

New member
הכוונה שלי הייתה

שאני כנראה לקחתי ללב כי בשבילי זה לא היה דבר שבשגרה. וגם היום, כשדיברתי עם אחת השוטרות, היא ישר שאלה מה עם האקסית (היא לא ידעה בהתחלה שנפרדנו) וזה החזיר אותי לתקופה שהכרנו וזה דיי ביאס אותי. כנראה שבשבילה הייתי עוד קשר מזדמן (הרי ברגע שהיא התחילה להרגיש כלפיי היא נלחמה ברגשות שלה וחתכה את הקשר), כך שמראש הייתי משהו זמני. זה כמו שאת יוצאת לטיול עם מישהו שכבר ראה הכל וכמה פעמים, אז בשבילך הטיול יהיה משמעותי ומרגש ובשבילו זה יהיה עוד טיול נחמד...

sunshine2004

New member
מבינה...

ומה שחשוב זה מה שהטיול היה מבחינתך, כי כל אחד וההתקדמות שלו והחוויה שלו...וקשה להשוות מה כל אחד מרגיש, כי כל אחד נמצא בנקודה שונה בחיים... תנסה להסתכל על זה מנקודת ראות ש... למדת כל מה שיכולת מהקשר איתה... ועכשיו אתה מוכן לקשר אחר...טוב יותר...עמוק יותר היא למשל...צריכה להתמודד עם הרגשות שלה...בלי לברוח מהם... אבל זה שלה...לא שלך...

פאפיט

New member
כנראה פגעה לך באגו

חשבת שאתה משהו מיוחד בשבילה, ובטח למענה הבאת כל מיני דברים/התנהגות מיוחדת, והיא פשוט חתכה והמשיכה הלאה. זה מבאס. אבל יש עוד מליון פרגיות.

omer73

New member
האמת?

בשיא הכנות, לרגע לא חשבתי שאני משהו מיוחד עבורה, ובטח שלא עשיתי משהו מיוחד, הייתי פשוט אני. אבל מה שכן, בהחלט מאכזב לדעת שמשהו שהיה מיוחד עבורי, היה דבר שבשגרה/ סתם עוד משהו עבורה.

בד"כ קיים פער...

ככה זה כשיש דומיננטיות ופאסיביות בקשר, תמיד יהיה צד אחד יותר דומיננטי מהצד השני- ככה זה בטבע של האדם, אף פעם זה לא יהיה על אותו קו ישר. הרבה פעמים בקשרים שהיו לי הרגשתי שאני נפגעת יותר ולוקחת יותר ללב מאשר הצד השני, שהייתה הרגשה שזה ההיפך לחלוטין.

אופיפה

New member
נדמה לי שכבר כתבתי פעם...

שבד"כ יש ניגוד בין בני זוג. והניגוד הזה דווקא טוב כי הוא יוצר את ההשלמה והזרימה בין השניים. במקרה מצאתי מאמר מעניין על זוגיות ואני מצרפת אותו.

omer73

New member
לא תמיד

כתבתי בעבר באהבה ורומנטיקה שאני חושב שיש מצבים שבהחלט ניגוד תורם ומוסיף למערכת יחסים, כמו תחביבים שונים, ככה שלפעמים כל אחד משתף וזה נחמד... אבל יש ניגודים (כוונות לגבי הקשר, מצב שכל אחד משדר על גל אחר, התנהגות) שהפער כ"כ גדול שלא ניתן לגשר עליו והתוצאה הסופית סיום הקשר.

אופיפה

New member
לגשר...

תמיד ניתן לגשר. השאלה עם בוחרים בזה. השאלה אם מדובר בקשר לפני שיש ילדים או אחרי. לפני שיש ילדים אפשר לוותר על קשר בקלות.

למעלה