הפעם חמי ואני

הפעם חמי ואני

אתמול הזמנו את המשפחה אלינו. התפתח ויכוח בין חמי לביני שבשיאו בנוכחות הנכדים ושאר בני המשפחה הוא עשה תנועה מגונה לעברי (בשתי ידיו אגב לחיזוק המסר). בעלי ומשפחתו הגיבו כאילו מדובר בסתם התפרצות קלה והרגיעו אותו. אני הייתי נסערת ולא השתתפתי בארוחת הערב בביתי. אחרי שעתיים וחצי הם הלכו. איש אגב לא התקשר להתנצל ובעלי אומר לי שאני עושה עניין מזבוב. מה היה עלי לעשות? לגרש אותו מביתי?

ממש לא לגרש

אחרי שעשה תנועה מגונה שכזו לבעלת הבית , הוא זה שאמור להרגיש לא בנוח. התנצלות ? אל תחפשי אחת כזו - סביר להניח שגם לא תמצאי אותה...

גם נכון

אבל לכי תדעי על מה היא התווכחה עם חמה ... יכול להיות שהיא לאו דווקא צודקת.

נורית90

New member
לא משנה

גם אםן היא לא צודקת לא צריך להתנהג כמו שהוא התנהג וכמובן בעלה היה צריך להגן עליה ועכשיו לדעתי הוא צריך לדרוש מאביו שיתנצל אם הוא לא ירצה לא כדאי לריב העיקר שידע .

אני לרב אוהבת פשרות ,אך כאן

צר לי שאיני יכולה לקבל את דעת הרב. תנועה מגונה לעברי זאת בפירוש אלימות.זלזול, השפלה. לא רוצה התנצלות. לא ארצה הסברים. אצלי אדם כזה ( ובעיקר בן משפחה שאמור להגן עלי, לכבד אותי, להעריך אותי) לא קיים יותר. מה אומר לילדי אם מחר יעשו לי תנועה כזו ? שלסבא מותר ולהם לא ?

אוסה

New member
אז מה את מציעה? שהיא לא תדבר איתו יותר?

אני חושבת שעליה לדבר עם בעלה ולמרות שהוא חושב שזה לעשות פיל מזבוב להסביר לו שלא עבורך. אבל לא נראה לי שהחם יבקש סליחה......

נומלה

New member
אם בעלך חושב שהענין שולי

שילך לאבא שלו ויגיד לו שלהתנצל זה ענין שולי גם כן. אני הייתי מתעצבנת מאוד. אבל קודם תוודעי שאת נקיה מאשם. במהלך הויכוח ביניכם את השתמשת רק בשפה נקיה? אם כן את בהחלט זכאית להתנצלות.

אם בעלך חושב שזה שולי

יש לך בעיה רצינית מאד של בעל. סליחה, אבל גם אני מסכימה עם אמא לבוגרים, אדם כזה אין סיכוי שכף רגלו היתה דורכת אצלי בבית. אפשר לדבר, לכעוס, להתווכח. אבל תנועה מגונה? ליד הילדים שלי? no way !!!

Netta79

New member
OK

אז הוא ברברי , עשה תנועה מגונה - זה באמת דוחה אבל מה עכשיו ? התנתקות מוחלטת בגלל ריב אחד? חבל שלא נשארת לארוחה - להעביר מסר לכולם שאת בעלת הבית. לילדים אין בעיה להגיד שסבא התנהג בצורה שלא מקובלת עליך ואסור להם לחקות את התנהגותו . אפשר להסביר שלכל משפחה החוקים שלה ואצלכם בבית מתנהגים יפה ובנימוס - סבא מבוגר ואתם מכבדים מבוגרים ולכן לא כעסתם על התנהגותו הרעה יחד עם זאת - אתם אוסרים עליהם להתנהג בבוטות . בנוגע אליכם - אל תצפי להתנצלות ... הוא התעצבן כנראה על משהו שאמרת וזו הדרך שבה הוא מביע את עצמו את לא באמת מתכוונת לחנך אותו - נכון ? גם בעלך לא יכול לחנך אותו - כך שהוא לא הכתובת לתסכול הזה ... לפי מה שכתבת , את לא ביישנית , את אומרת לו מה שאת חושבת ואפילו מתווכחת איתו - זה בסדר גמור , כל עוד את שומרת על כבודך ועל כבודו (מה שהוא לא הצליח לעשות ...) מחזיקה לך אצבעות ... זה לא קל ...

מי דיבר על התנתקות?

אולי לעמוד על זה שיתנצל? גם במחיר של ברוגז של חודשיים? מי מבטיח שהוא לא יחזור על זה שנית אם יעברו על זה בשתיקה? זה יופי שאת מסבירה לילדים איך מתנהגים אצלכם בבית - אבל כשהילדים רואים את סבא עושה תנועה כזו ואבא לא מגיב - הם מבינים את המסר הרבה יותר טוב. אני בד"כ משתדלת לזרום עם דברים לא עקרוניים כדי לשמור על יחסים טובים - אבל עד כאן.

למעלה