הפעם זה מוגזם.

Angel of Chaos

New member
הפעם זה מוגזם.

אני שוקל לכתוב ספר קוקטיילים שמוקדש לסיפורים על ניסיונות כושלים להכין מנהטן של ברמנים בארץ. והפעם קיבלתי בהייבול ורמוט מתוק עם גין ופלח לימון. (אל תשאלו איפוא כי אני לא אוהב להשמיץ, ואני דיי מחבב את המקום, לפחות מגישים שם גינס)

siete

New member
חחח..

נשמע לי טעים יותר ממנהטן! תגיד, הגישו לך אי פעם עם אנגוסטורה? ואם כן, איפה? ו... בתור חובב מנהטנים, מה דעתך על הרוב רוי (אני מעדיפה אותו).

הרבה מקומות בארץ לא מגישים עם....

אנגוסטורה לממרות שבפאב שעבדתי היה אפשרי עם...... בארץ ממש לא אוהבים מרירות שכזאת... חוץ מזה מה שלמוכם?

night mistress

New member
אני מוכנה לתת חסות..

תמורת סכום סימלי..
לפחות הבארמנים שלך יודעים מה זה מנהטן..כשאני שואלת מרימים גבה..
"בארמן ..תן לי בורביגייסטר פליז.."...

D r a m b u i e

New member
רוב רוי זה גדול

אני ממש בעד. מה שאני עדיין צריך לברר לעצמי זה אם שווה לשים ברוב רוי איזה סינגל מאלט איכותי או שכל בלנדד פושט מספיק.

siete

New member
סינגלים הם לרוב מעושנים מדי

ותמיד דומיננטיים מדי, זה משתלט על הקוקטייל. רוצים בלנדד קליל לקוקטייל. משהו שקל לשתות.

Angel of Chaos

New member
:) תשובות

בקשר לרוב רוי, הוא דומה (אם כי אני לא בטוח עד כמה, יש עוד הסברים...) בקשר לאנגוסטרה, לא הוסיפו לי באף מקום אם לא ביקשתי. בגלל שאין לי מושג עד כמה (חצי טיפה - שתיים אולי יותר ?) צריך לשים אז אני לא סגור מה הטעם הרצוי, אולי זה עניין של טעם. יש את אותה הבעיה עם בלאדי מארי וכל תביליניה (בעניין הכמויות), אתמול שתיתי אחת מבחור שטוען כי הוא מכין בלאדי ממש טוב, וכרגיל כמעט הקאתי מהטעם הזוועתי :)

siete

New member
כשהכנתי בלאדי מארי בפעם הראשונה

פשוט הוספתי כל מרכיב ואז טעמתי. זה אישי הכמויות. אבל זה עוזר אם מבינים מה מוסיף כל רכיב. כשהכנתי בלאדי מארי בפעם הראשונה, פשוט אחרי הוספת כל רכיב טעמתי כדי לראות מה השתנה! פעם הבאה תזמין מנהטן בבר מתי שהברמן נראה משועמם. תגיד לו שאתה רוצה לעשות ניסוי: תזמין מנהטן בלי אנגוסטורה. קח שלוק. תוסיף טיפה אנגוסטורה. קח עוד שלוק. תוסיף עוד טיפה... וכו'. ככה תדע פעם הבאה מה לבקש! אולי עדיף להזמין לניסוי מנהטן על קרח ומקל ערבוב - כדי שיהיה קל יותר לערבב את האנגוסטורה... חילול הקודש, הא?

Angel of Chaos

New member
../images/Emo13.gif רעיון מעולה

חשבתי תמיד שניסויים עושים בבית. אבל נשמע יותר מעניין כמו שאת מציגה את זה :) חוץ מזה בכל המקומות שאני נתקלתי במנהטן הגישו אותו עם קרח ומקל ערבוב בתור ברירת מחדל.

הכל טוב הכל טוב....

המשתה הפך למסדר מימיה... הריקודים הפכו למסעות.... והוויסקי למים (או קולה במקרה הטוב)... חוץ מזה הכל מעולה יוצאים עכשיו שבת כן שבת לא... מתגעגעים לטיפה המרה והגשת משקאות בפרט...

אים זו דעתך

נסי לשים וויסקי אירי במקום סקוץ' בכל קוקטייל תראי שזה נותן לטעמים חיים כמו.... כמו........ כמו ג'ינג'ית במסיבה :) אירלנד אירלנד לו היית צפת

לא תמיד (+שאלה/ממצאים מהדיוטי-פרי)

אני יכול לחשוב על כמה סינגלים שללא ספק לא מעושנים מדי או דומיננטיים מדי -- מק'אלן 12/אלגנסיה 1990, אברלור 10, גלן-ליבט 12, בלביני 10/12/דבל-ווד. ולא חסר עוד. את רובם כמובן הייתי מעדיף לשתות בלי תוספות מיותרות
, אבל אפשר בכיף לערבב אותם עם כל מיני דברים. דווקא לעומת חלק מאלה בלנדד יהיה שתלטן מדי בגלל הגריין המורגש. והשאלה -- בדרכי החוצה מהמדינה לסקי (למי שחושב 'הכולירה נסע לסקי' -- שבוע שלם היתה סופה, מתוך שישה ימיים היו לנו יומיים נטו של גלישה; למי שנוסע שבוע הבא הולכים להיות תנאים מעולים) שמתי לב ל 3 דברים בדיוטי-פרי בבן-גוריון -- הראשון הוא שסוף-סוף היה ארדברג 1977 (ולקחתי אחד). השני הוא שגדל המבחר של הסינגל-מאלטים -- למשל ראיתי Isle Cole ועוד כמה שלא הופיעו שם בעבר. והשלישי, שתמוה בעיני -- בקבוק של Single Grain. האמנם אנשים קונים בקבוק של וויסקי גריין? מישהו ניסה כזה דבר פעם?

למעלה