הפעם הראשונה - אושר

אננדה1

New member
הפעם הראשונה - אושר

ובכן אנשים יקרים, זאת לי הפעם הראשונה לכתוב בפורום, חשבתי שלא אדע במה להתחיל, אבר אני מגלה שזה כמו המעיין המתגבר. ובכן אחרי מחשב קצר החלטתי לשתף אותכם בסיפור שאולי חלק מכם מכיר, ולמרות זאת כדי שניזכר בו בכל יום ובמיוחד בזמנים בהם אנו חשים כי האנרגיות נגמרות לנו, והעולם חשוך יותר מתמיד ובקיצור כלום לא הולך ו - אני לא מאושר. לפני שנים, חי לו עלם יפה תואר וחכם בעיירה שבסמוך לעיר הגדולה. העלם שחוות אהבה נכזבה החליט שאין כזה דבר שנקרא אהבה - אהבת אמת ואם זאת לא קיימת הרי שאין א ו ש ר אמיצי בעולם, ובאותו רגע של הבנה גם החליט שיעודו בחיים הוא להעביר תובנה זו לכל בני האנוש. העלם לקח את תלמילו ויצא למסע בין הכפרים והערים על-מנת להעביר את תובנתו החדשה, ומאחר ומדובר בעלם שהינו משכיל וחכם נטו האנשים להקשיב לדבריו ואף נתו להסכים עימו מייד. יום אחד, ולחר שסיים הרצאה שהעביר בכפר קטן, יצא העלם וחצה פרק רחב ידיים, בזווית עיניו קלט העלם בספסל מרוחק עלמה יושב רכונת ראש, העלמה נראתה לו עצובה וליבו הנחה אותו לגשת ולברר את אשר קורה לה. העלמה בעניים דומעות גוללה בפניו את סיפור חייה, בצעירותה נישאה לעלם צעיר אותו מאוד אהבה, ומאחר ושניהם היו מאוד צעירים יצאה היא לעבודה ואיפשרה לו לסיים את לימודיו, לימים הפך בעלה לעורך דין מצליח ומבקביל גם נולדו להם שני בנים מקסימים. אלה שהבעל עם חלוף הזמן הפסיק למצוא בה עניין וברבות בזמן נגמרה אותה א ה ב ה שחיברה בניהם. והיום הבנים גדלו ואינם והיא נשארה גלמודה ופגועה, ויודעת היא כי אין דבר הנקרא א ה ב ה והאושר אינו קיים. העלם הקשיב לסיפור ושמח לגלות בת אנוש אשר מאמינה בדיוק כמוהו בחיים. ומכאןהתפתחה בין שניהם מערכת חברית בה למדו להכיר אחד את השני לכבד ולאהוב את שלמדו ומאחר ושניהם ידעו כי אין אהבה בניהם, דיברו וסיפרו באמון מלא אחד לשני את כל אשר על ליבו, בחלוף הזמן ולאחר שמצאו את עמצם מבלים את מרבית זמנם יחדיו, נקרא העלם להעביר הרצאה בעיירה רחוקה יותר. בעודו יושב ברכבת חש העלם געגועים עזים לעלמה שנשארה בעיירה מאחורין, וכלל שהרבה לחשוב בנושא הבין כי כל אשר קיים בניהם וכל אשר הוא חש הינו א ה ב ה. מיהר הלם לחזור לעלמה ולספר לה על תגליתו החדשה, תגובתה היתה כי גם היא חשה כך מיזה זמן, מיותר לציין כי השניים נישאו והמשיכו לחיות חידיו באותה אהבה ואושר שבנו במהלך הכרותם. ערב אחד, יצא העלם לחצר ביתם והתבונן בשמים השחורים ובכוכבים המנצנצים, הוא חש רגעי אושר כפי שלא חש מעולם. ועוד הוא מתבונן בכוכבים ראה כי כוכב אחד מתחיל לרדת מטה ולהתקרב אליו, פרש העלם את כפות ידיו והכוכב נחת עליהן, התבונן העלם בכוכב וחש כי כוכב זה הינו ריכוזו של כל האושר שהוא חש בתוכו, מיהר להיכנס ולהראות לאישתו את כוכוב-האושר שלו, ומאחר ואהב אותה מאוד רצה כי תחוש אף היא באושר שבכוכב וביקש להניחו בידיה. שברירון קטן של ספק שעובר בה גורם לרעידה בידיה לנפילתו של הכוכב והתנפצותו לרסיסים. בו במקום אסף העלם את כל חפציו ויצא למסע חדש בעולם בו ביקש להעביר את תובנתו החדשה - כי אין אהבה בעולם. שאלה: האם אין א ה ב ה בעולם ? ובעצם האם אנו יכולים להניח את אושרנו הפנימי בכפות ידיים אחרות? אשמח לשמוע....................

scorpia

New member
סיפור יפה...

אבל באושר שלנו תלוי בנו ולא באף אחד אחר!!! אנחנו ורק אנחנו אחראים לאושר שלנו... אם ניהיה מאושרים תגיע גם האהבה!!!

Romkin

New member
לדעתי אושר אינו יכול להיות אישי

אדם שאינו שואף לחלוק את אושרו עם אלו שיקרים לו אינו יכול להנות ממנו כמו שצריך. האושר שלנו לרוב תלוי בחברה שלנו. אתה יכול להיות חסר כל אך עם חבריך תהיה מאושר ואתה יכול להיות בעל כל אך לבד.

אננדה1

New member
האושר הוא קודם כל אישי../images/Emo141.gif

האושר הפנימי מקורו בנו, והוא מוקרן אל העולם בהתאם לגירוי שנוצר בנו, לדוגמא, אני מכירה אנשים שאושרם מקבל ביטוי בחברת בעלי חיים, או בחברת אוהבי מוזיקה דומה ו..... בעקרון אושר הינו תהליך שמתחיל בנו מוקרן לעולם ומוזן חזרה אלינו ומתעצם, ואכן אנו זקוקים במהות לכלום חומרי אלה לסביבה שאיתה נהיה ונחווה אושר. אבל, חשוב שקודם נדע את האושר כאשר אנכנו לבד עם עצמנו. ת ו ד ה

אננדה1

New member
../images/Emo108.gifתודה../images/Emo39.gif

לא רק האושר תלוי בו, הכל בעצם תלוי בנו ורק אנכנו אחראים לכל אשר אנו חווים. כאשר אנו מאושרים ומקרינים זאת אל העולם, העולם מחזיק לנו באושר ועוצמות תחושת האושר מתעצמות בנו, כך לגבי האהבה. דבר אינו תלוי באחר ויחד עם זאת הכל מחובר לאחד שהוא אני. באהבה אינה מגיע היא נצאת בכל אשר סובב אותנו, ובראשונה בנו עצמנו.

pretty princess

New member
אהבתי את הסיפור

אבל אני לא מסכימה שאין אהבה. אני רואה מסביבי המון אנשים שאוהבים. האושר והאהבה באים מבפנים מהכוכב הפנימי שלך שלעולם לא תוכל להניח אותו בידיים אחרות. תוכל רק להראות את אורו למישהו אחר שאותו אתה אוהב. כל אדם נפגע בשלב זה של החיים אבל צריך לדעת להמשיך הלאה במעלה ההר ולשים את הכאב בעבר. אין דבר כזה שאין אהבה. יש אהבה רק לפעמים לוקח זמן למצוא אותה וצריך למצוא אותה. בכל אדם יש אהבה רק יש כאלה שמוצאים אותה יותר בקלות ויש כאלה שמוצאים אותה אחרי זמן רב ולפעמים מאבקים רבים. אדם שאינו חש באהבה שלו צריך לחפש אותה בפנים בפנים שם עמוק בפנים ולא לחפש אותה בחוץ בגורמים אחרים כי משם היא לא תבוא. אמרה לי מישהי מאוד חכמה פעם: נפש מאושרת מושכת אליה אנשים מאושרים ונפש מאושרת יכולה להיות מאושרת לתמיד והיא יכולה גם לאהוב מכל הלב. האהבה נמצאת בכל אדם ואדם גם באנשים הכי רעים רק יש כאלה שמחביאים אותה עמוק שם בפנים. לצערי אני לא מסכימה איתך לגבי זה שאין אהבה. אם אדם פתוח לאהבה הוא ימצא אותה ולא יהיה מסוגל להתנגד לה ולהדחיק אותה. אז לסיום אאחל לאותו עלם שימצא את אהבת חייו וזו תהיה אהבתו לנצח. ענת.

אננדה1

New member
לענת-תודה על התגובה../images/Emo23.gif

אכן ישנם אנשים שצריכים לחפש את האהבה והאושא עמוק עמוק בפנים, אנשים אלה עטו על עצמם שריון על גבי שריון על מנת לגונן על עצמם מפני פגיעות "האהבה". אנו רואים סביבינו אנשים אוהבים שחלקם נפגע בשלב זה או אחר בחיו, ובכן האהבה שאני מתכוונת אליה לא יכולה להיפגע לעולם מאחר ואינה חובקת ציפיות שקיימות בהתאהבות\או\אהבות על-תנאי. האהבה והאושר קיימים בכל אחד, וכאשר אנו פוגשים אדם החיי מתוך האהבה ואושר פנימי אנו מייד מזהים בו זוהר שונה ואנו מרגישים צורך להתקרב אליו ובקיצור הוא מושך אותנו לקרבתו. ואכן חכמים היו דבריה של אותה מישהי, זהוא חוק קוסמי "חוק התהודה". ככל שנקבל את עצמנו ללא שיפוט וביקורת ונאהב את שאנו מגלים כך נאהב ונחמול מחתוך קבלה את העולם שסביבנו

pretty princess

New member
../images/Emo140.gifאני ממש מסכימה

האושר שלנו בא מבפנים עמוק מבפנים, נכון יש כאלה הבונים חומות כדי להגן על עצמם מפני העולם החיצוני מפני פגיעות. לדעתי הם מפסידים. הפגיעות שלנו בונה אותנו (אבל זו רק דעתי). אז אני מבינה שאהבה שאת מתכוונת אליה היא אהבה רוחנית שלמה ולא גשמית כמו בקלף הנאהבים של האושו זן טארוט - אהבה רוחנית של שתי נפשות תאומות. אהבה כזו היא מעבר לאהבה הגשמית הגופנית - אהבה מתוך שלמות. אני מאמינה שיש כזו אהבה בעולם ולפעמים לוקח המון זמן למצוא אותה אבל ניתן למצוא אותה. החלק השני של מה שכתבת מזכיר לי את הקלף של "הלבדות" באושו זן טארוט שבה הדמות מוארת בזכות עצמה. כמו הקלף אומר: "כשאין "אחר משמעותי" בחיינו, אנחנו יכולים להיות בודדים או להנות מהחופש שההתבודדות מביאה... הדמות הצנועה בקלף זוהרת באור שנובע מבפנים. אחת מהתרומות המשמעותיות יותר של גוטאם בודהא לחיים הרוחניים של האנושות היתה דרישתו מחניכיו: 'היו אור לעצמכם'. בסופו של דבר, כל אחד מאתנו חייב לפתח בתוך עצמו את היכולת לעשות את דרכו בחשכה ללא כל שותפים מפות ומדריכים." האור הזה גורם לאחרים לבוא ולהתקרב ואז זה מביא אותי לקלף המאסטר. כי המאסטר הוא מאסטר של עצמו... החניכים שלו נאספים סביבו לא כדי ללכת אחריו, אלא כדי לספוג את הנוכחות שלו ולקבל השראה מהדוגמה שהוא מהווה...המאסטר מקדם בברכה את החניכים לא משום שהוא רוצה להוביל אותם אלא משום שיש לו כל כך הרבה לחלוק. יחדיו הם יוצרים שדה אנרגיה שתומך בכל אידיבידואל על ייחודו אחר האור שלו או שלה." בעצם המאסטר נותן השראה לסובבים אותו ואני מאמינה שכאשר לאדם יש אהבה מבפנים והוא משדר אותה בעזרת האנרגיות שלו אז הוא מקדם ומביא אליו אנשים שרוצים בקרבתו עקב האהבה שלו והשמחה שלו. יש פתגם שאומר "כסף הולך לכסף" אז אותו דבר גם על אהבה "אהבה מושכת אהבה". זו רק דעתי בעניין ואני בהחלט מסכימה עם מה שכתבת בעיקר עם המשפט ככל שנקבל את עצמנו ללא שיפוט וביקורת ונאהב את שאנו מגלים כך נאהב ונחמול מתוך קבלה על העולם שסביבנו. משפט מדהים בעיני תודה רבה על שהענקת לי אותו. ענת.

ברוכה הבאה לפורום אננדה ../images/Emo140.gif

תודה לך על המנחה הנאה אשר הבאת בבואך לפורום. צר לי על אותו עלם על כך כי הוא גורס כי אין אהבת אמת בעולם. קיימת אהבה בעולם. אהבה של אמת. האושר שלנו תלוי אך ורק בנו. האושר אינו תלוי בדבר ואם כבר אז רק בנו ובראיה שלנו. אם נשכיל להתבונן בעיניים פקוחות ובלב שלם נוכל לקבל את האושר והאהבה האמיתיים. האושר הוא אישי ואינו תלוי בדבר.

אננדה1

New member
תודה הילה../images/Emo39.gif

אכן אושרנו תלוי רק בנו וניתן רק להקרנה ולשיתוף עם העולם שסובב אותנו, איננו יכולים להוציא ולהניחו בידי זרים, למרות שלצערי אני מתקלת במקרים רבים בהם אושרם של אנשים נתון בידי ידים אחרות ואז הופך אושרם למותנה. אהבת אמת שוכנת בכל אחד מאיתנו ובכל הסובב אותנו ואנו צריכים רק לאפשר ולהעניק ולא לשכוח לקבל.

למעלה