הפעם הוא עבר כל גבול

dante26

New member
הפעם הוא עבר כל גבול

ידעתי שתבדקו על מה מדובר. ובכן: מדובר בשיר של אביב גפן. למי שראה/תה ניסים משאל, הופיע שם שיר שלו שנכתב עם קבוצת מוסיקאים ערבים, עד כאן אין בעיה. הבעיה היא הקליפ, מילות השיר וכן אציין כי שותפו לשיר התבטא "כמבין את אותו אדם אשר יוצא לפגע, למרות שהוא נגד פיגועים. בשיר ישראל מצתיירת כמדינה כמעט נאצית כלפי הערבים (ואני לא אומר שהם לא סובלים), אביב גפן שכזכור לא שירת בצבא לובש בגדי צבא ומצתייר כפאשיסט (כמובן מסמל את צה"ל- כן אותו צבא שמגן עלינו ימים וליליות וכן אותו צבא שבו חברינו נהרגו ונפצעו). ובכן מדובר בשיר שכאמור מצייר אותנו כשלטון ברוטלי אכזרי אשר אינו מכיר בכל זכות קיום ערבית! שיר שמדגיש כמה הערבים מסכנים ועד כמה אנו מדכאים (אכן יש משהו בדיכוי אותו עם אבל...)- לא בשיר אין מילה אחת לגבי פיגועים , הערבים מצתיירים כפושעים חפים מפשע- משמע הם מסכנים, גם המפגעים כמובן מסכנים. אין ספק על פי השיר שאותו מחבל הינו "חף מפשע"- כן רחמי רבים עליו. בתור אדם ששירת בצבא בלבנון ובשטחים, אדם אשר נורו עליו טילים אדם אשר חבריו עלו על מטעני צד, אדם אשר ירה על מחבלים ובכך הגן על מדינתו, אדם אשר שמר בקור ובחום, הזיע איבד חברים יקרים, וחברים אחרים נפצעו. בתור אדם שכזה אני לא מוכן לשמוע שירים שכאלה. אני בעד זכות ביטוי אך גם זכות זו אינה מלאה שעה שהיא מתנגשת בזכויות של אחרים. השיר הזה פוגע!!! איני מוכן שאדם אשר לא שירת בצבא יעמוד וישיר שיר מעין תעמולני כשהוא לבוש בגדי צבא ומצייר אותי כברברי לא אנושי. כן המדים האלו הם אני וכן חיילים רבים אחרים, המדים האלו לא נועדו לשימוש חוץ צבאי, גם לא לקליפ! אני לא יוצא במחאה כנגד אף אחד ולא מוכן שיצאו במחאה כנגדי. אדם באמונתו יחיה, אין צורך לפגוע באחרים על מנת להאמין בדרך מסוימת. ואם טעיתי או שהתנסחתי לא נכון או פגעתי במילותי אלו אני מצטער מילים אלו באו מהלב ולא נועדו לפגוע או להעליב או לקומם כנגד אף אחד וגם לא כנגד אביב גפן בפרט! אני לא ימני ולא שמאלני אבל אני נפגעתי!!!

למעלה