הפעלה לכתה ד

הפעלה לכתה ד

חבר של נועם ותום בכתה ד, ילד השבוע בכתה. אמא שלו, חברה שלי, רוצה לעשות הפעלה מעניינת, מיוחדת, שתזכר לדורות. חברתי מוכשרת בטרוף וגם אין לה בעיה להשקיע קצת כסף בהפעלה. רעיונות יתקבלו בברכה. אחת המטרות היא שיפור מצבו החברתי של הילד.

אפרתש

New member
את יכולה לספר משהו על הילד?

מה הוא אוהב? ובעיקר - במה הוא חזק?

צימעס

New member
מותר להעיר הערה צדדית?

(גם על מטרת המצב החברתי, גם על הרצון להרשים, וגם על המחשבה שיש קשר בין השניים).

irisgh

New member
אולי תפתחי ותסבירי?

על הרצון להרשים, אני מבינה. על מטרת המצב החברתי: את עצובה שיש צורך לשפר, או שאת חושבת שאין מה להתערב בזה? כי זו בדיוק נראית לי מטרה פרטית בכניסה לכיתה. כשאני סיפרתי סיפור בגן, המטרה שלי הייתה שהילדים ידעו מי זה יניבי (גן חדש), ואם 'אמא גדולה וחזקה' עוזר בזה, אז סחתיין. כנ"ל לגבי עשיית קסמים לילדים, שכבר יצאה לי מהאף. ותפתחי בבקשה גם את עניין הקשר בין השניים. את חושבת שאין קשר בין להרשים לבין מצב חברתי, או שאת מפגינה מורת רוח על עצם זה שיש?

צימעס

New member
חוסר נוחות שלי. אנסה לפרט.

בעיקר - אני חושבת שהרשמה חד פעמית יכולה להיות לכל היותר מנוף לשינוי (למשל, כמו שאמרת - כדי להכיר ילד), היא לא תשנה מצב חברתי. בנוסף, יש לי בעיה כללית עם "הרשמה" או "דברים שנעשים כדי להרשים". אולי התחושה שלי נובעת מכך שהייתי רוצה שאותו ילד לא יגדל למבוגר שעושה דברים "על מנת להרשים" (לא שיש לי איך עושים זאת).

הקשר עקיף

יום כזה גורם לו להרגיש טוב, יכול, מה שהוא באמת. וממילא נותן לו כוחות לממש את עצמו. זו כתה עם בעיה חברתית שהוא נופל בדיוק במרכזה.

tonti

New member
גם אני מיד חשבתי על זה

הזכיר לי איזה סדרה אמריקאית אינפנטילית שראיתי בימי קדם על ילד לא מקובל שאחותי אירגנה לו יומולדת מהממת.

אפרתש

New member
התחלת רעיון -

הפעלות שקשורה בציור - קריקטורות יש המחשק הזה שאחד מצייר, והקבוצה שלו צריכים לנחש איזה ביטוי הוא מנסה להעביר (אפשר לאמר שנושא המצפגש הוא "תקשרות לא מילולית, או משהו כזה).

אפרתש

New member
עלול להיגרר לחיכוכים...

גם חשבתי על זה, אבל עם ילדים זה עלול להוביל למקום לא טוב. הזדמנות לצחוק על פגמים אצל ילדים. עדיף משהו נייטרלי. להתחיל ציור, והילדים צריכים להמשיך אותו בדרך מצחיקה.

irisgh

New member
ללמד אותם לעשות קסמים.

יש קסמים שקל ללמד לעשות. יש את הציור שמצד אחד נראה אישה צעירה, ומצד שני זקנה, מכירים? אז לקחת כרטיס כזה גדול, לצבוע יפה, ואז לספר סיפור על אשה זקנה, ששתתה משקה קסמים, והפכה לצעירה. להכין הרבה כרטיסים קטנים כאלה. לתת לכל אחד לצבוע. ושיעשו אחד לשני. אם רוצים לשתף את הילד, אז ללמד אותו קסם אחד, ושיעשה בכיתה. [יש ציוד שאפשר לקנות ל'קסמים פשוטים']. או לעשות הרצאה על 'אשליות אופטיות'. בשביל זה צריך להשקיע בלהוריד תמונות של אשליות אופטיות מהאינטרנט, וגם צריך ציוד הקרנה של מה שאתם מראים. [אם זה במקרן שקפים, אז צריך לצלם או להדפיס, ואח"ח לצלם על שקפים]. שני אילו זה על הגבול שבין קסם להבנת העולם ולוגיקה. יכול לרתק.

למעלה