הפעלה לילדים בנושא ADD

אבא של 3

New member
הפעלה לילדים בנושא ADD

הי,

הילדה (כיתה ה') רוצה להעביר שישי ידע בכיתה בנושא הפרעות קשב וריכוז (אבל בלי לדבר ספציפית על עצמה).
יש למישהו רעיונות על פעילויות שניתן להעביר בגיל הזה?

בטח

אבל כרוך בהשקעת זמן קטנה.
תכונה בולטת של הפרעת הקשב היא שהמוח לא יודע להבדיל בין מה חשוב יותר כעת למה פחות..כשילד הוא עם הפרעת קשב[וללא טיפול כלשהוא ],והמורה מדברת....אם כלב נובח בחצר,מנהלת נכנסת לכתה,ילד מאחוריו מעביר פתק לילד אחר....את כל הרעשים הוא שומע עם אותה חשיבות,באותה עוצמה.בעוד שילד ללא הפרעת קשב יסנן וימנן את העוצמה-ההסברים והקול של המורה יבלטו עבורו מעל כל הרעשים האחרים,והרעשים האחרים לא יהוו עבורו הסחות דעת.
אז אפשר להקליט מנגינה ולשים מדי פעם סביבה רעשים מוחלשים,ממרחק [תקינות]
לעומת הקלטה של אותה מנגינה עם כל הרעשים האחרים באותה עוצמה [הפרעת קשב]

גם אימפולסיביות -פעולה לפני מחשבה בונה -היא פן של הפרעת קשב וכאן אתה יכול להזמין שני ילדים מהכתה לשתי הצגות קטנות ,אחת עם פעולה מהירה,שניה עם מחשבה ועיכוב פעולה.

שיהיה בהצלחה.

ואותה גברת בשינוי אדרת

עם יותר הפעלה.
תן להם 15 תרגילים בחשבון [לא מדי קשים,אבל בכל זאת לא 2+2] או בעיה אחת עם כמה שלבי פיתרון.
ובעודם פותרים תשמיע רעשים שונים בטייפ. בקש מאיתם אחר כך לספר על החוויה- מי הצליח ומי הצליח פחות במשימת פתרון התרגילים.
שוב- מי שסובל יותר מהפרעת הקשב יתקשה יותר להתרכז בפתרון התרגילים או הבעיה החשבונית.

אפשר להתחיל עם הרעיון בתגובה הראשונה שלי-שמכניס אל תוך אוירה...ואחר כך לעשות את ההפעלה שכתובה כאן למעלה.הם יקבלו הרבה המחשה...
ושוב שיהיה בהצלחה.

אהבת אם2

New member
מצגת

קיבלתי פעם במייל מצגת שממחישה כיצד חשים אנשים או ילדים עם הפרעות קשב, יש טקסט עם שאלות אמריקאיות קלות מאד אך הוא כל הזמן מרצד וקשה מאד להתרכז בו ולענות על השאלות. לי זה עזר להבין כיצד חשים עם הפרעות קשב, אני חושבת שמישהו בפורום הזה העביר קישור למצגת.

למעלה