הפעלה בנושא מיחזור

doritle

New member
הפעלה בנושא מיחזור

שלום. אני מעבירה הרצאה בנושא מיחזור לילדים בכיתה ה'. צריכה רעיונות להפעלה בנושא. (אולי אפילו "תחנות") (הרעיון היחיד שחשבתי עליו הוא להכין מעמד לעפרונות מגלילי נייר טואלט...)

KarinDi

New member
מיחזור

אם את מחפשת הפעלה יצירתית כמו זו שהצגת, יש אינספור רעיונות. כמה "בשליפה": מסגרת לתמונה מדיסקים, קערות מעיתונים צבעוניים, עיסת נייר, סריגה משקיות ניילון, עציצים מצנצנות זכוכית של קפה....פשוט אינספור רעיונות. האמת שעניין עיסת הנייר הוא יעיל מאוד להמחשת הנושא של מיחזור (בניגוד לשימוש-מחדש, שזו שיטה אחרת ולא זהה למיחזור....במיחזור הכוונה לאותו שימוש ואילו בשימוש-מחדש מחפשים ייעוד אחר לחפצים- מאוד מאוד בגדול זה ההבדל...)- לוקחים נייר שהשתמשו בו (אל תקחו נייר שלא השתמשו בו, אלא למשל עיתונים) והופכים אותו לנייר שאפשר להשתמש בו שוב.

תנשמת10

New member
מנצל"שת- אפשר קישור להדרכה של מסגרת מדיסקים?

יש לי ים דיסקים ישנים ונראה לי מגניב...

KarinDi

New member
דיסקים

יש המון הדרכות ודוגמאות ברחבי הרשת, הנה אחת לדוגמה יש עוד המון שימושים מגניבים לדיסקים משומשים...

דוריק30

New member
תחנות

להעביר פעילות בתחנות, זה פשוט ואפקטיבי, כי אז את יכולה להעביר יותר מידע בפחות זמן. קחי בחשבון שאולי תצטרכי עוד כוח אדם או שהפעילות בתחנות תהיה מספיק פשוטה, כדי שהם יוכלו להסתדר לבד. מעמד לעפרונות זה מאד נחמד, אני גם מתכננת לעשות את זה עם הילדים תפזורת או חידונים התחלה של סיפור או קומיקס שהם צריכים להשלים בציור או להמציא סוף לסיפור. זה יכול להיות משהו בהמשכים- קבוצה ראשונה מתחילה את הסיפור, הקב' שאח"כ ממשיכה, ועוד קב' מוסיפהוהקב' האחרונה מסיימת. לשים כל מיני קופסאות- קוטג', חלב, גלילי נייר- ולתת להם לבנות משהו מזה. יכולה להיות הכוונה למשהו שאפשר לתת להם לזרום עם הדימיון. מסגרות לתמונות- 2 גלילי נייר חתוכים לאורך ויוצרים מסגרת קיפולי נייר מניירות משומשים לגבי עיסת נייר- זה מורכב ולוקח זמן יותר מפעילות חד פעמית. מקווה שעזרתי. שיהיה בהצלחה. ואם את צריכה עוד רעיונות תגידי, לא חסר

doritle

New member
ראשית, תודה.

הרעיונות מצאו חן בעיני. מה עוד אפשר לעשות עם דיסקים (חוץ ממיני אלבום)? ואין איזו פעילות מהירה עם עיסת נייר? אם כן, מה היא?

KarinDi

New member
תשובות

עם דיסקים אפשר להכין באמת עשרות דברים: סביבונים, מוביילים, לוח מודעות מסתובב (פעילות קצת ארוכה), ווילון, כרטיס ברכה, מיני אלבום, מגנט למקרר ועוד ועוד. חיפוש קצר בגוגל יעלה עשרות רעיונות כולל הוראות ודוגמאות. לגבי עיסת נייר- עצם הכנת העיסה והייבוש שלה לוקחים די הרבה זמן. אני זוכרת שפעם עשיתי פעילות מאורגנת די זריזה של הכנת דפים באמצעות מסגרות עץ עם רשת. אפשר להכין את העיסה מראש ואז לתת לילדים רק להכין את הדפים, לשלוח אותם הלאה ולהשאיר את הדפים להתייבש בשמש....אבל לא בטוח עד כמה מתאים ללוח הזמנים...

עצה קטנה

שבי 30 דקות רגועה בבית מול ערמת חפצים שאינך צריכה או משתמשת בהם התבונני בהם וחשבי על משהוא שחשוב לך למשל גליל נייר טואלט יכול להפןך לאגרטל יפיפה בעזרת טוליפים,צבעים,צורות שגזורות מקרטון צבעוני ופרחים קטנים שאפשר להרכיב מסקוצ'ים שאליהם מחוברים בנטייה למטה חלקי בד גזורים תכתבי אם את צריכה פרוט מקווה שעזרתי

למעלה