הפעולה הראשונה...

Nirvana Forever

New member
הפעולה הראשונה...

טוב אז אתמול שבט איתן פתח שנה ואני וניב הדרכנו בנות בכיתה ה'... הן דווקא בהתחלה נראו חמודות (כל ה-16!!) והיו נורא בסדר... ואז... היה משחק פתיחה ופשוט כולן דיברו ולא הקשיבו ואז עברנו מקום בגלל שהיה צל אז ילדות לא רצו לשבת על החול (בנות שכבר עברו שנה שלמה בצופים, כולן) וילדות לא רצו לשבת אחת ליד השנייה.. כי אחת היא שמנה.. אחת מסריחה.. ואחת גנבת עטים... בשלב מסויים הן התחילו לקום לכל מיני מקומות ואז איזה שתי חניכות התחילו ללכת מכות ולתת למלא חניכות אחרות (ולי ולניב) מכות... ואז כמובן איזה 4 בכו... קיצר... אי אפשר היה להשתלט עליהן... לא הקשיבו לנו בכלל ובתחרות הכי פשוטה וחמודה שיש בנות מאותה קבוצה הלכו מכות! קיצר היה נורא... היה אפילו קטע שסובבתי את הראש לשנייה וכל הקבוצה נעלמה!!! ובמסדר היה גם שואה!!!! קיצר, סבלנו!!! אני ממש מאוכזבת מהקבוצה ואני לא מסוגלת להתמודד איתה, גם לא ביחד עם ניב ואני לא חושבת שאני אוכל לעבור איתם את טיול פת"ש או כל טיול אחר... אני פשוט סובלת מכל רגע ולמרות שהדרכה זה גם בשביל חניכים זה אמור גם לספק אותי.. או לפחות שאני אהנה... וזה לא קורה (גם בגלל שהן לא היו מביישות איזה קבוצת טרור וגם בגלל שהן נורא קטנות) וזה ממש מבאס אותי שהמרכזות שמו זין על מה שביקשתי בשיבוצים (ועל מה שכל בנאדם בשכבה שלי ביקש) ופשוט נתנו לי הכל הפוך! ואחרי זה הם עוד מתפלאים שלא נהנתי.. באמת מוזר... זה ממש מעצבן אותי שהשבט עשה את השיבוצים לפי האינטרסים שלו ובכלל לא התחשב במה שאנחנו ביקשנו (היו מקרים שאנשים קיבלו את ההפך ממה שביקשו, לגמרי!) והוא בכלל לא פתוח לשינויים והמרכז אומר שאני צריכה להישאר בצוות או להיות פעילה.. זה ממש לא מעניין אותו... כל מי שלא מרוצה יכול מצידו לפרוש... זה ממש לא נותן הרגשה טובה וזה גם מראה לי שאו שאני לא אעשה כלום כל השנה או שאני פ שוט אסבול... ואני לא יודעת כבר מה לעשות!!! סליחה על ההתפרקות הזאת... אבל הייתי צריכה לכתוב לאנשים יחסית אובייקטיביים ולא מהשבט שלי.. נראה לי שקצת נסחפתי אבל זה היה בלהט הרגע.. help anyone???

בלללעעע

New member
מסדר כבר בפעולת פתיחה?.. וכנסי!

אוקיי- תראי, אני בטוחה שאת מאוכזבת גם לי הייתה פעולה יחסית דומה לזה וגם אני נדפקתי בשיבוצים. פעולת פתיחה לא תמיד הולכת הכי טוב- וזה בסדר- זו פעולה ראשונה. יהיו עוד אלף והן יהיו הרבה יותר טובות! אני מבטיחה! (ואם זה לא יהיה ככה- את מוזמנת למבשרת לפוצץ לי את הצורה...) מהפעולה הראשונה אמורים ללמוד- קיבלת חניכות בעייתיות- אז תני להן לשבת ליד מי שהן רוצות ואז תראי שנגיד הן לא רוצות לשבת ליד השמנה- תזמיני את השמנה לשבת לידך שישבו איך שבא להן. יש להן הרבה מרץ- תעשו פעולה שלמה של להתיש אותן! את לא חייבת להשתתף בכ-ל המשחקים אבל שיוציאו את כל המרץ שלהן בתחילת הפעולה ואז בקטעים שצריך שקט ולדבר הן יהיו בשקט. את יכולה אחרי כמה פעולות לעשות איתן שיחות אישיות- אם אחת הפריעה מאוד תשאירי אותה שנייה אחרי הפעולה ותאמרי לה שנעלבת ממנה ושזה לא בסדר ושהיא לא הייתה רוצה שיפריעו לה- הייתה לי חניכה ממש נוראית (רציתי מילה אחרת- אבל אני פשוט מנומסת מדי בשביל להגיד את זה על חניכים...) ואפילו עליה זה עבד. את רואה שקשה להן לשבת על הרצפה או על החול- תמצאי מקומות שאפשר לשבת לא רק על החול וכו'... את יכולה גם לעשות להן פעולה שלמה שלא צריך לשבת בה אפילו לדקה.... אני רואה שאכפת לך ואם אכפת לך- סימן שאת מדריכה טובה. אל תוותרי על הדרכה! קחי מדריכי עזר! תיעזרי ברשג"ד! ובקשר למרכזים- ראיתי את אחד מהם כשבאתי לבקר אתכם כשהייתם בסמינר בשבט שלי (אותך לא פגשתי אבל את ניב ויעל פגשתי... תשאלי את ניב איזה מרכז צעק עליה שתביא ג'ריקן...) הם לא נראים לי משהו- אל תשימי עליהם! אל תוורתי על שנת הדרכה- לפחות לא עדיין. תשקיעי בפעולות- אני מבטיחה לך שברגע שהן יראו את זה הן לא יתנהגו ככה! בהצלחה! ואת מוזמנת לפנות עוד פעמים!

Nirvana Forever

New member
תראי...

הבעיה היא שהן פשוט לא משתפות פעולהע כך שגם אם הפעולה תהיה טובה אני לא אוכל להעביר אותה כי אני לא מצליחה להשתלט עליהן אפילו8 כשזה שתי מדריכות (מה שממש לא טוב, גם לי וגם לניב), ומשחקי מרץ כדוגמת מירוץ שליחים די גרמו למכות והרבה חניכות בוכות מהעניין, אי אפשר לדבר איתו בכלל!!! והבעיה היא שיש בערך שתי בנות מאוד בעייתיות והחברות שלהן גם אבל ככל שעובר הזמן כל הקבוצה מתחילה להיגרר ואז אם נגיד שתים קופצות על שולחן ואני אומרת לרדת תוך שתי דקות שלוש וארבע בנות... זה פשוט נורא.. אני מקווה שכשהראשג"דית שלי תדבר איתן זה יהיה בסדר.. אבל אני ממש לא בטוחה.... והן גם ממש הרבה... אמורות להיות בערך 20 בנות! ועוד כולן מאותה כיתה(זה ממש הישג אבל זה לא אנושי, ואין סיכוי גדול שמישהי תפרוש כי כולן כבר היו כל שנה שעברה בצופים... ונהנו אפילו שהמדריכה שלהן אכלה קש ובכתה הרבה מאוד בגללן)... ואני ממש לחוצה לקראת טיול פת"ש.. כי ניב כנראה בחו"ל ואני אמות שם!!! אני צריכה את כל שבכת ט (13) שיג'בנקו איתי כדי שהכל יהיה בסדר... לא אנושי!!!

בלללעעע

New member
אני מקווה ששיחה עם הרשגדית תעזור!

ואם לא- אולי תנסו לחלק מחדש את הקב'?... תערבבו אותן ככה שהן לא יהיו גורם כ"כ משפיע ומפריע בקבוצות.....

תולי16

New member
אוקייי....

גם לי בתחילת שנה היה משו דומה, אבל ממש לא צריך להתיאש בגלל דבר שכזה- ובסדר, את לא מכירה את הקבוצה ועוד מעט תכירי אותה ותעשי להם פעולה שתיים מחוץ למערך שהם ילמדו לכבד ולאהוב אתכם... וחוץ מזההה לא צריך לפרוש- תמיד יש את הראשג"ד שתומך ופה בשבילך...

Nirvana Forever

New member
נכון שהראשג"דית באמת מנסה לעודד..

אבל מה היא כבר יכולה לעשות באמת... היא לא תעיף חניכות... לפחות לא בכזה שלב... חשבנו לפצל את הקבוצה אבל אני לא יודעת אם זה יהיה כ"כ אפשרי... וד"א כל שנה שעברה המדריכה שלהן ניסתה לחנך וללמד אותן איך להתנהג... ובנתיים לא עזר.. והיא הייתה מדריכה ממש טובה.

וואו, אסור לך להיתבאס כל-כך מהר!!!

שמעי, פעולת פתיחה אף פעם לא הולכת. זה החוק!!! אולי גם יצא לך ליקרוא מה שכתבו כמה מדריכים על הפעולות פתיחה שלהם. גם לי היה חרא הפעולת פתיחה, כמה ששנאתי ת'חניכים, כמה שהייתי מבואסת מהשיבוצים (ביקשתי ז', ה', ד' - הכל חוץ מו'!!!), כמה שהשקעתי בפעולה וכמה זין שאכלתי בסוף... ככה זה...... ואני לא אגיד לך שזה בפעולה השנייה מיסתדר, גם השנייה לא משהו (אצלי הייתה זוועה...
) אבל בואי נגיד שאחרי 5-6 פעולות המצב ממתחיל להישתפר - עד כדי כך שלקראת הטיול פתי"ש (שאצלנו זה סה"כ סופרלנד), ממש נהנתי איתם... (תלוי כמובן בפעולה, זה לא שתמיד היה כיף, אבל באופן כללי
) קיצר, אל תחשבי על כל מיני צעדים קיצוניים כמו לעזוב ת'צוות, או לפצל ת'קבוצה... זה באמת לא לעניין בשלב הזה... (וביכלל!) ובקשר למרכזים - שימי עליהם זין! אם מרכז ביכלל מרשה לך ליפרוש אז באמת שכדאי לו לחשוב טוב טוב מה הוא ביכלל עושה בתפקיד הזה...

שמעי נועה אצלנו מי שיש לו תפקיד קשה

אז שנה אחרי זה מזה מתחשבים בו בטרוף בשיבוצים וכנראה תקבלי מה שתרצי

charry15

New member
כנסי פה רגע...

תראי, אני לא יודעת מה ביקשת או למה ביקשת... אנ יכולה רק להגיד לך, שמבחינתי- טובת השבט היא מעל הכל, גם מעל לרצונות שלי... אני חושבת שהמרכזות יודעות למה הן שיבצו כל אחד לתפקיד המסויים שלו... אבל לעיקר: אמרת "הדרכה זה בשביל חניכים אבל זה אמור גם לספק אותי". אז ככה: לדעתי , הסיפוק הכי גדול שיהיה לך בתור מדריכה, זה לראות את הקבוצה שלך כרגע, לכתוב חזון, להעביר אותן תהליך השנה ובסוף השנה לשבת עם החזון ועם השיקוף מצב ההתחלתי, ועם שיקוף מצב נכון לסוף השנה ולראות את התהליך שהעברת אותן... לדעתי- לא יכול להיות סיפוק גדול יותר... אז נכון, קשה. אפילו קשה מאוד. אבל שווה. לדעתי כדאי לעשות להן אפילו מערך שלם של חברות ורעות... כולל שיתוף פעולה, קבלת השונה, אכפתיות ועוד... זה יעזור לך.. שיהיה המון בהצלחה...

Nirvana Forever

New member
יש משהו בדברים שלך אבל...

בקשר לשיבוצים אני לא מאמינה בעניין של השבט מעל הכל... אפשר נגיד להתחשב קצת נגיד.. אם ביקשתי כמה שיותר גדולים ובנות אז נניח לתת לי קטנים בנות... כדי שעדיין זה יהיה חלק... אבל נניח אני.. ביקשתי גדולים, בנות, לבד (ואח"כ בגדוד קבוצה ספציפית) וקיבלתי ה', בנים בנות לפי הצורך, ביחד וקבוצה שלא רציתי... זה פשוט גורם לאנשים להתחיל את השנה בגישה שלילית... וזה לא רק לי... זה כמעט כולם!! חוצמיזה אני פשוט לא רואה את עצמי משתלטת על הבנות האלה מספיק כדי להעביר להן תכנים...

charry15

New member
אז תעשי להן

משחקי מרץ מטורפים בתחילת הפעולה עד שהן יהיו כל כך עייפות, שבשעה השנייה של הפעולה הן ישבו בשקט, או בשקט יחסי... חוצמזה- הדרכה ביחד, יש לה יתרונות ויש לה חסרונות, כמו לכל דבר... עדיף שתסתכלי על היתרונות כמו למשל רעיונות שונים, העשרה מצד אחד מכם, עזרה, וכל מיני... יש הרבה... בדוגרי, בסופו של דבר האחווה שלך- זה מה שאת עושה ממנה... אולי כדאי שתחשבי קצת על המשפט הזה ותראי מה את עושה איתו... בסוםו של דבר- את המדריכה ויש לך כוח בידיים, ובשלב הזה, את צריכה לדעתי לנצל את הכוח הזה ולשנות את האחווה שלך בקטע של קבלת השונה וכבוד הדדי... שיהיה לך המון בהצלחה!!!

סבגבג

New member
אממ שמעי...

בתור אחת שרק עכשיו שישיסטית ושנה שעברה הודיעו לה שהיא מדריכה ד' חצי שעה לפני הפעולה הראשונה אני יכולה להגיד לך שיש דברים נוראים יותר. כאילו... אין, מה לעשות... ככה זה בפעולה ראשונה החניכים לא מכירים אותך, את לא מכירה אותם אין לך מספיק "זכות" כדי להגיד להם שתכל'ס יסתמו ת'פה או שהם עפים מהפעולה ודברים כאלה... מבינה?! מבטיחה לך שעם הזמן זה יסתדר, ואת אפילו תאהבי אותן. את רק צריכה לבוא בגישה יותר חיובית. בקטע של "לא נורא... היה לא טוב, פעם הבאה יהיה טוב יותר" והכל יהיה בסדר :)

Nirvana Forever

New member
אבל

אפילו אחרי שנה שלמה עם המדריכת ד' הן עדיין היו בעיתיות בטירוף! כלומר שוותק לא ממש משפיע עליהן!

purple baloon

New member
ואוו..

אוקיי, קצת רקע על עצמי- הדרכתי בשנה שעברה כיתות ו' בנים, קבלתי את מה שרציתי, אבל זה לא משנה פה. אוקיי, כיתות ו' היא כיתה קשה, ובנים בכיתה ו'- עוד יותר. אבל לא באנו לדבר עליי.. אני לא אחשוף את התפקיד שלי בשנה הנוכחית כי יש כאן חניכי שבט. החניכות רבו כשעשית להן מרוץ שליחים.. אל תעשי משחקים בתחרות, יש אנשים פחות תחרותיים, ויש יותר, וכנראה שהבנות שלך הן יותר.. פשוט בלי תחרות, זה גורם לריבים מיותרים (כפי שהיה לך..) תנסי להיות עם החניכות בהכי סבבה שיש, אבל עם זאת בדיסטאנס.. פעולה הבאה- תבואי אליהן בהתחלה הכי קשוחה בעולם, תנסי להראות להן שאת טיפה מעליהן (גם אם את לא מאמינה בזה! זה עובד..) אם הן חוצפניות ועונות לך בזלזול- תתקעי להן הערה צינית והן כבר יורידו את הראש. הרמת גבה ומבט חודר אל העיניים של החניכה גם יגרמו לה בדרך כלל להשפיל מבט. להרים את הקול- לא לצעוק, פשוט לדבר בסמכותיות.. עוזר והמון!!! אף פעם אל תשימי משקפי שמש על העיניים בפעולה.. ! החניכים מחפשים את העיניים שלך.. יחד עם הדיסטאנס תהיה חברותית ופתוחה, ותחיכי- זה עושה המון... תלהיבי את החניכות- זה גם מאוד עוזר, המון קתימב"ה!! תתקשרי אל החניכות שהיו מוקד הבעיות בפעולה הזו, ותגידי להן שאת רוצה להגיד להן משהו מאוד חשוב ותבקשי שיבואו 10-20 דקות לפני הפעולה, או, אם בא לך להשקיע, תפגשי איתם בלי קשר לפעולה ותשבו על קולה ותדברו, אולי מפריע להן משהו בקבוצה והן לא רוצות להגיד, או שקרה משהו בבית.. כשאת מדברת איתן תראי כאילו את חברה שלהן אבל עם טיפה מרחק, אל תספרי להן מה עובר עלייך אבל תראי הכי מתעניינת בהן בעולם.. תסבירי להן כמה חשובות הפעולות שאת מעבירה (או לפחות מנסה) וכמה את משקיעה עליהן... בשלב מאוחר יותר את יכולה להגיד לאחת החניכות המפריעות יותר להעביר פעולה לקבוצה והיא תבין עד כמה זה קשה, רב הפעמים זה עובד.. אני ממש מקווה שזה יעזור לך! ואני בטוחה שיהיה טוב בסוף! אל תפרשי, בטח שלא מעכשיו, תתני לעצמך, למדריך שאיתך, לחניות, זמן להתרגל..

נטע35

New member
ראשונה שלי.....

הכנו עם החניכים כדורי שורולד והם התחילו ליזרוק את העיסה (זה הדבר הכי רחוק שראיתי מכדורי שוקולד) שיצא להם אחד על השני, ורק התלוננו שמשעמם להם ורצו שהפעולה תגמר כבר........ אין מה להגיד חוץ המעובדה שזו היתה השנה הכי כיפית שלי בעולם!!!!!! את תראי- החניכים בקרוב יסמכו עליך ויתחילו לספר את כל הרקע של החברות שלהם ואז גם יהיה לך יותר קל לטפל בזה, והעובדה שאת מדריכה אם מישהו זה מצויין! אני מאמינה בך בהצלחה נעה

למעלה