הפסקת תרופות

Apeman

New member
הפסקת תרופות

שלום לכולם, קודם כל אני רוצה לברך את כולכם על התמיכה,הדאגה והאהבה שאתם מעניקים אחד לשני, נחשפתי כאן לעולם שלא הייתי מודע לו ,, הדאגה והעזרה אחד לשני כאן פשוט הדהימה אותי ונתנה לי להבין עד כמה העולמות כאן בפורומים יכולים להיות נפלאים. טוב, אז אספר לכם את סיפורי... לפני מספר שנים חייתי בחו"ל והכרתי בחורה נפלאה שבמהלך הזמן הפכנו לחברים וחיים בייחד, לאחר תקופה מסויימת היא קיבלה לראשונה בחייה התקפת GRAND MAL לאחר כל הבדיקות (EEG ,MRI ) הוחלט ע"י הרופאים שהיא צריכה לקחת 800מ"ג של טגרטול ביום(400 בבוקר ו 400 בערב) ובאמת כבר קרוב לשנתיים שלא קיבלה כל התקף. וכבר חשבנו שהינה עברו להם שנתיים ונוכל להפסיק בהדרגתיות (כמובן בליווי רופא) את לקיחת הכדורים, אתמול בפעם הראשונה מאז התחילה לקחת כדורים היתה לה מעין תחושת אאורה למספר שניות ללא התקף. רציתי לשאול אתכם מספר שאלות בנושא אם ידוע לכם... קודם כל מה דעתכם לגבי הפסקת לקיחת כדורים לאחר ארוע שכזה? האם יש ליחס למקרה זה כהתקף ועכשיו היא תצטרך להמשיך עם הכדורים?? דבר שני הוא מכיוון וכבר שנה אנו חיים כאן בארץ ביחד ובקרוב היא תוכל להרשם לקופת חולים , על איזו קופת חולים אתם ממליצים לה להרשם? ואלו רופאים באותה קופת חולים אתם ממליצים? לסיום אני רוצה להודות לכם על הפורום הנפלא הזה ועל כל התמיכה המעוררת הערצה!

חייםלוי

Member
מנהל
ברוך הבא ../images/Emo24.gif

תחושת אאורה מרמזת בצורה ברורה שהמחלה לא עברה אם כי לא בהכרח יהיו התקפים. היו לי שנים רבות בהן הייתי מקבל אאורות בלי התקפים (אני לוקח תרופות בדבקות) אני מציע (ואני לא רופא) לא להפסיק בינתיים עם התרופות. כמובן שרצוי מאוד להתייעץ עם הרופא בקשר לאאורה. אני לא מתמצא בקופות החולים השונות. לגבי מומחים לאפילפסיה תסתכל במאמר טלפונים חשובים בצד שמאל של המסך. אני מאחל לך ולחברתך חיים מאושרים

הפסקת תרופות

אהלן וברוך הבא, אני לא יודעת אם נכון להפסיק לקחת תרופות בלי לברר מה הסיבה לתחושת האאורה שהייתה לה. בהפסקת נטילת התרופות יש סיכון שההתקפים יחזרו, ולא הייתי עושה את זה בלי רופא צמוד, שמכיר אותה לעומק, ויכול להשיב ולהגיב על פי הצורך. כלומר - נראה לי שכדאי ללכת על הצד הבטוח - להירשם לקופת חולים, ליצור קשר עם רופא, שיעשה את הבדיקות, ואז להחליט איתו אם ואיך מפסידים לקחת תרופות וליווי צמוד שלו. בקשר לקופה: לבן שלי יש שתי מתנות, אפילפסיה וסכרת. אנחנו במכבי ובאופן יחסי לא נתקלנו בקשיים מיוחדים. הקופה הייתה יחסית נדיבה, נעימה, מסבירת פנים ולא רק שלא הקשו עליו - הרבה פעמים הרגשנו מאמץ לעזור. אבל, אני לא יודעת להגיד על רופאים וכו' (אנחנו מטופלים במסגרת מרפאת חוץ של בית חולים). בהצלחה..

ענת71

New member
כשמפסיקים לקחת תרופות ההתקפים עלולים לחזור.

אחר צהרים טובים לך. לא כדאי לך להפסיק את התרופות ללא התיעצות עם הנירולוג זה מאד מסוכן. שיהיה המשך יום טוב והרבה בריאות.

ענת71

New member
שמפסיקים את התרופות ההתקפים עלולים לחזור.

לא כדאי לך להפסיק את התרופות זה מאד מסוכן תתיעצו עם הנירולוג ואז תחליטו מה לעשות.

ברוכים הבאים ../images/Emo140.gif

כפי שחברי לפורום כבר ציינו בפניך בפרוש לא כדי להפסיק טיפול תרופתי ללא ליווי רפואי מתאים !!!! אחת כמה וכמה שהיא חוותה אאורה. על כן המלצתי הכנה לך ראשית לאתר רופא נירולוג טוב במסגרת קופ"ח ולהגיע לרופאים מומחי אפילפסיה למעקב אחת לכמה זמן אז ההחזר דרך הקופה . מהכרות אישית שלי של המערכת בעיקרון כול הקופות אותו דרעק
אבל אני בכנות יכולה להמליץ לך שבין הקופות מכבי או מאוחדת נחשבות לקופות הטובות יותר. יום טוב

למעלה