הפסקת חשמל

• פותח הנושא dify
  • פורסם בתאריך

dify

New member
הפסקת חשמל

היום היתה לנו הפסקת חשמל. ככה פתאום, לא הודיעו מראש, לא ידענו כמה זמן היא תמשך, מזג האוויר היה נעים, שתינו בבית, אור יום מסביב, ו.. הפסקת חשמל. זה התחבר לי גם למירוץ אחרי סרטים ביום כיפור וגם לשאלות האלטרנטיבה לזוגיות בתוך הזוגיות שעלו פה בפורום בימים האחרונים. שאלתי את עצמי שאלה מאד פשוטה- מה עושה זוג אנשים, בבית של עצמם, בלי שום אמצעי בידור חיצוני שתלוי בחשמל, נניח 24 שעות. (ובואו נניח שהטמפרטורה נעימה והאוכל לא מתקלקל במקרר
ואין באמת בעיית תאורה).

אתם יכולים לדמיין מצב כזה לעצמכם? שניכם לבד 24 שעות בלי שום גורם חיצוני? מה תעשו יחד, לחוד, כדי להעביר את הזמן /להינות מהזמן?
האם תעדיפו לצאת מהבית? לפגוש עוד אנשים?

שנה שעברה אני זוכרת שבחורף היה זמן מסוים שבו אנשים היו מנותקים מהחשמל, סביר שהם התמודדו עם מצב דומה (בתנאים יותר קשים..) מה הרעיונות שלכם למצב שכזה?

דנה אז

New member
היינו במצב הזה בשלג

שם לא היה בדיוק אותו הדבר, כי זה אל רק הטלויזיה, מוזיקה, מחשב.
היתה בעיה לצאת, לנסוע... וגם אנחנו עם ילדה.
מבחינתי זה כמו שיש חשמל. יש ימים שנעדיף את השהייה בבית ספר טוב, משחקי קופסא... ויש ימים שאנחנו מעדיפים לטייל, לבלות בכל מני אטרקציות. ויש ימים שנעדיף לארח. ממש תלוי מצב רוח וכמה עמוס בעבודה באותה התקופה.

haych

New member
היינו בערך בסיטואציה כזאת

טיילנו בבוליביה ביום כיפור. בעלי שומר ואני לא.
תכננו ככה שנסיים את הטיול בסלאר בערב כיפור ולקחנו חדר בהוסטל זול בעיירה קטנה שאין בה שום דבר חוץ מלהוות נקודת מוצא לסלאר.
זה היה לפני עידן הסמראטפון, לא היה לנו מחשב ובהוסטל לא הייתה טלויזיה (לא שהייתי צופה בה לידו). ככה שהיינו במדינה זרה, רק שנינו, בלי אף אחד לדבר איתו. אז ישנו הרבה, שיחקנו קלפים, קראנו ספר ודיברנו.

ת'כלס זה מה שעושים שומרי שבת בכל שבוע... לא?
אני מניחה שאם זה היה קורה בארץ אז היינו משחקים במשחקי קופסא, מבשלים משהו טעים על הגז, יוצאים לטיול והולכים לישון מוקדם...

Ginger L Honey

New member
אחרי הסופה סנדי

היינו בלי חשמל ובלי מים חמים למשך חודש.
איזו תקופה חשוכה, תרתי משמע, זו היתה!
היה גנרטור, אבל הוא לא פעל כל הזמן כי דלק יקר, ואחרי סנדי גם כמה ימים לא היה דלק בכלל בתחנות הדלק.
וכשהיה חיכינו בתור לקנות דלק שש שעות. פעם אחת חיכינו בתור שלוש שעות לדלק, וכאשר היינו מכינית חמישית מהמשאבה הודעו לנו שהדלק נגמר.
עשיתי מנוי לחדר-כושר רק בשביל מקלחת חמה

&nbsp
לפחות מהסופה הזו למדנו וקנינו בית רחוק מהמים.
&nbsp
בקיצור, יום-יומיים בלי חשמל קטן עליי.

היו לנו מקרים כאלה פעמיים

פעם אחת באמת היה מדובר בהפסקת חשמל בפילדלפיה, באמצע החורף והשלג. אני זוכרת שלקחנו שלג מבחוץ ושמנו בפריזר כדי שהאוכל לא יתקלקל
אבל אין לי כל כך זכרון איך העברנו את הזמן.
הפעם השניה היתה ממש לא מזמן. לאחד המנחים שלי יש בית על האגם, והוא השאיל לנו אותו לסופ"ש בתור מתנת חתונה (מאוחרת..). כן היו חשמל ומים והכל, אבל לא היה אינטרנט ולא הייתה קליטה בטלפון. שנינו משתמשים מאוד כבדים, אז זה היה מוזר פתאום להיות מנותקים לחלוטין מהרשת. אבל די נפלא, בצורה מסוימת. עשינו המון יחד - סיימנו שני פאזלים, בישלנו, ראינו סרט (שהיה לנו על המחשב), נסענו לטייל, שיחקנו בכלללל משחקי הקופסא שמצאנו בבית. זה היה דווקא ממש כיף. היינו מאוד "ביחד", אבל אנחנו בדרך כלל ככה, אני לא חושבת שזה היה בגלל שלא היה אינטרנט. הרי היינו יכולים גם להתפצל ושכל אחד יראה משהו על המחשב שלו או יקרא לבד.
בקיצור, זה היה כיף לתקופה קצרה אבל אני יותר מדי אוהבת את האינטרנט בשביל לרצות לחיות ככה תמיד.

sweetdreams

New member
כנראה שנשחק מג׳יק ו- hearthstone

זה מעביר לנו יופי חגים וארוחות משפחתיות, אז אני מניחה שגם להפסקת חשמל זה יכול לתפוס.

מניחה שנדבר,נשחק משחקי קופסא עם פנס

כשימאס-בטח נצא החוצה

&nbsp
לא קרה לנו הפסקת חשמל של כל כך הרבה שעות אבל כשהייתה הפסקת חשמל וראינו שהיא נמשכת ונמשכת וזה קרה בדיוק כשעמדנו להכין ארוחת ערב, החלטנו לצאת לאכול בחוץ אבל עד שהחלטנו והתארגנו ....נחשו מה קרה? החשמל חזר

dify

New member
לשמחתי לא יצא לנו להיות במצב שכזה

(אם לא נכליל את הביקור בחוף פרטי בסיני
)
&nbsp
אצלנו ברירת המחדל זה קודם כל משחקי קלפים, האהוב עלינו הוא רמי פתוח :) ולגיוון הקראת ספר בקול רם, או כמו שאמרה זוגתי כשסיפרתי לה על השאלה: "כל הספריה עוד מחכה לנו" והצביעה על הספריה שבסלון

&nbsp
בזמנים שכאלו אני תמיד נזכרת בכיסויי המיטה המפוארים שראיתי אצל ההיימיש. אנשים שאין להם חשמל ואין טלוויזיה מעסיקים את עצמם בעבודות יד ורצוי כאלו שעושים בחברותא. רמת המיומנות שהם הגיעו שם בתפרים היתה מדהימה, אני לגמרי רואה את עצמי רוקמת גובלנים תוך שיחות לתוך הלילה במקום לשחק בשולה מוקשים תוך קריאה בפורומים

&nbsp
זה קווילט, בעיני זה מדהים, וכמה שעות אדם שמושקעות בזה

http://www.google.co.il/imgres?imgu...iact=rc&uact=3&dur=647&page=1&start=0&ndsp=19
וגם זה למשל:
http://www.google.co.il/imgres?imgu...act=rc&uact=3&dur=896&page=3&start=43&ndsp=25
&nbsp
וככה יושבים בחברותא להכין את הגדולים:
http://www.google.co.il/imgres?imgu...t=rc&uact=3&dur=3213&page=8&start=174&ndsp=25

זה נשמע לי אפילו על סף הכיפי

כמובן בתנאי שמזג האוויר סביר ויש אוכל כפי שכתבת...
מה נעשה? הרבה התכרבלויות, דיבורים, קריאה בספרים, עיתונים... נשמע משהו שהיינו נהנים ממנו בסך הכל.

למעלה