הפסקת חשמל פתאומית .

yossik111

New member
הפסקת חשמל פתאומית .

שלום לכולם !
אני רוצה להתקין מכונת Ubuntu desktop נניח 12.04 או 12.10 (אילוץ מבחינת הלקוח) באתר מרוחק כך שיש לי בעייה לגבות אותו חשמלית (ups )
המכונה מריצה אפלקציות שונות ( mysql / web server ) כאשר אף אפלקציה לא כותבת לדטה בייס וכ'ו .
אין לי צורך בהתייחסות ללוגים של הסיסטם / אפלקציות .
האם עלולה להווצר בעייה בעת הפסקת מתח חיצונית פתאומית מבחינת עליית הסיסטם והאפלקציות לאחר אותה הפסקת מתח לא מתוכננת ?.
בתודה מראש .
יוס.

ezaton

New member
התשובה היא שכן

אבל זה מאוד לא סביר. בעיקר אם המערכת שלך מכוונת קריאות ולא כתיבות. רוב המערכות היום מאוד עמידות לנפילות חשמל. עדיין - זה סיכון מסויים.

yossik111

New member
ברשתוך , מה יכול בעצם להדפק ?

הסיסטם נדרש לקובצי הלוג ה"ישנים" ? הוא לא בעצם מייצר חדשים כאילו כול ריסטרט ?
יותר מזה איך עובדים למעשה מערכות (לינוקס) live cd וכדומה ?
יוס.

חומרה ..

מערכות קבצים .. או חומרה יכולים להידפק.
כמו שעציון ציין, המערכות היום יותר סבילות לכך, אולם זה תלוי בתנאים .. אם בכל יום יהיו לך 2-3 נפילות , הגיני שהמערכת תידפק אחרי חודש חודשיים ....

דורון

yossik111

New member
אני מתקרצץ עכשיו ....

נניח שיש לי חומרה חסינה (כולל הדיסק) , מה יכול להדפק מבחינת הדטה (דטה משובשת שנכתבת עקב הפסקת חשמל פתאומית ) כך שישפיע על עליית הסיסטם ו/או האפלקציות שהזכרתי (שוב האפלקציות עצמם לא כותבות דטה , רק קוראות)
כמו כן , איך עובד מנגנון live cd באותו הקשר ?
יוס.

אם להתקרצץ אז עד הסוף

מע' קבצים ישנות מזן ext לדורותיו מוגדרות בברירת מחדל ל FSCK כל פר זמן/ עגינות.
כל ריסטרט נספר גם כעיגון, כך שהזמנים בין fsck קצרים מאוד.
אחת התופעות בהן אתה עלול להתקל - המכונה לא עולה. הגעה לקונסולה מגלה שהיא מחכה לקלט מהמשתמש כיוון שלא ניתן להשלים fsck אוטומטי.

לעניין הלייב סידי - המע' משתמשת בזכרון לטובת עיגון מע' קבצים שדורשת כתיבה.
ניתן גם לבנות מע' שתעלה מדיסק ב RO בדומה ללייב סידי (רמז - חפש על stateless linux / read only root ובמע' מבוססת RH - בדוק את etc/sysconfig/readonly-root/ )

yossik111

New member
תודה ראשית לך ולאחרים שענו

לגבי הfsck ניתן לכוונן את המרווחים (זמן / תדירות) , כך שלא "יציקו" יותר מדי .
מכיר אגב את אופציית הRO , טובה בעקרון , אך דורשת "כוונונים" לא קטנים במיוחד עבור כתיבה/ שינווים / עדכונים וכ'ו "ידניים"
בלי קשר , החכמתי מתשובתך (כרגיל
)
יוס.

hetzbh

New member
הנה עצה קטנה

יש כל מיני קופסאות קטנות שמצד אחד מקבלות חיבור רשת (וכתובת IP מ-DHCP או כתובת סטטית, תלוי מה אתה מגדיר) ומצד שני יש לה חיבור סריאלי. את החיבור הסריאלי אתה מחבר לשרת ומגדיר ב-GRUB שיציג את ה-Boot כולו גם דרך יציאת ה-serial כך שכל מה שתצטרך לעשות זה להתחבר מרחוק לקופסא, הקופסא תפעיל איזו אפליקציה קטנה להציג מסך סריאלי ואז תוכל לעשות מה שתרצה.

בכל מקרה זה פתרון לשרת פיזי, בוירטואלי זה קצת שונה

Arthur Dent

New member
אולי פשוט תקח מחשב נייד עם סוללה וזהו?

היא תהיה מחוברת לחשמל כל הזמן, ובמקרה של שינויי מתח הסוללה תשמש כ-UPS.

בנוסף לתשובות הנ"ל - החומרה יכולה להדפק גם בשינויי מתח של חברת החשמל, ברקים, עליות מתח שהספק לא יודע להתמודד איתם, ובמיוחד הרבה הפסקות תכופות ביום אחד (פופולרי מאד בחורפים קשים).

אני לא מהנדס חומרה, אבל מנסיון מחשבים, ובמיוחד פורטים (USB למשל) לא יודעים מה לעשות עם ירידות ועליות מתח לא מתוכננות, אז אם אתה שם את המכונה שלך באיזה כפר בדואי לא מוכר, משהו ידפק לך בחומרה די מהר.

למעלה