הפסקת חוזה שכירות

illidan

New member
הפסקת חוזה שכירות

השכרתי דירה לפני חצי שנה, וחתמתי על חוזה לשנה, ואז המשכיר דרש 1600 ש"ח ביקשתי שיוריד... אז הוא הסכים להוריד ל 1500 ש"ח בתנאי אחד: בגלל שהדירה מפוצלת לארבע דירות קטנות ובדירות גרים סטודנט וחיילת אזי הוא פטור מתשלום ארנונה על הדירה, אבל החיילת אמורה לצאת מהדירה שלה אחרי שלושה חודשים, אז הוא ביקש שאם במקום החיילת יבוא מישהוא שלא פטור מארנונה אני אתחיל לשלם את הארנונה, במקום החיילת הוא השכיר את הדירה לזקנה בת משהו כמו 90 לא יודע בדיוק (נראה לי שזה כן נתון קריטי)... ולטענתו הזקנה לא מקבלת פטור ולכן הוא התחיל לשלם ארנונה ואני צריך לשלם אותה... הבעיה השניה שההסכם שלנו היה שקלי וכידוע הדולר ירד בחדות ולכן התשלום ששלמתי בהתחלה היה 1500 ש"ח בחודש... שלפני חצי שנה היה 340$ ועכשיו אני משלם 1620 ש"ח שזה יותר מ 400$, נכון שההסכם שקלי אבל מחיר הדירה יחסית לשאר הדירות עלה באופן דרסטי (כי ההשואה מול דירות במחיר דולרי), ואני לא מרגיש נוח בכלל עם כל המצב ומרגיש פראייר ובאותו רחוב יש מלא דירות באותו גודל שעולות הרבה פחות, יש להדגיש שבגדול אני מרוצה מהדירה... השאלה האם ניתן להפסיק את חוזה השכירות באיזשהוא צורה? כי כאמור מחיר הדירה נהיה מאוד יקר ולא נראה לי שאני אוכל למצוא מישהו חלפי במקומי במחיר כזה...

לפי הפרטים שנתת כאן

נראה שאין לך עילה לביטול ההסכם. מבקשת לציין שכל הסיפור לא ממש הגיוני או חוקי. רוב הסיכויים שפיצול הדירה לדירות קטנות אינו חוקי ובודאי שפיצול כזה לא מהווה עילה לאי תשלום ארנונה.כמו כן, למיטב ידיעתי, סטודנט/חייל אינו מקבל פטור מארנונה אלא הנחה בתשלום.

illidan

New member
למה לא חוקי?

דירה גדולה חולקה ל 4 יחידות דיור קטנות עם כניסה משותפת, ובקשר לארנונה איך שהבנתי הצטברות ההנחה הגיעה ל 100% או איך שהוא סיפר אם ההנחה מעל 80% אזי הוא מקבל פטור, או סיפור דומה... בכלל אני יכול לברר כמה משלמים על הדירה ארנונה? כי לפי ההגיון הזה הוא נשאר עם אחוזי הנחה והוא גובה ממני את מלוא הארנונה...

u 1000

New member
אם היית שואל לפני כן היית מקבל אזהרה מראש

רוב הסיכויים הם אכן שאם מפחיתים 100 ש"ח משכר הדירה אך מוסיפים ארנונה הסכום הכולל יעלה (יחסית יצאת בזול והסכום הכולל עלה ב-20 ש"ח בלבד). ולעניין עצמו: ראשית לזקנה בת משהו כמו 90 מגיעה הנחה בארנונה (זאת בהנחה כי היא אכן "אזרח ותיק"). ההנחה יכולה לנוע בין 25% לבין 100% (תלוי בנתוניה האישיים). שנית, לסטודנט בכלל לא מגיעה הנחה. יש סטודנטים ששכרם נמוך מאוד ומגיעה להם הנחה בגלל השכר הנמוך מאוד כמו כל אחד אחר המשתכר כמותם (הערה: רשויות שמגמישות קצת את הקריטריונים כאשר מדובר בסטודנטים). לחייל אכן מגיע פטור מארנונה עד ל-70 מ"ר. שלישית, העובדה שמדובר בדירה מפוצלת (הפיצול כשלעצמו הוא לרוב אינו חוקי) אינה משפיעה על החובה לשלם ארנונה. רביעית, ניתן לברר בעירייה כמה ארנונה משלמים. יחד עם זאת, ייתכן ותתקל בסירוב מצד העירייה מאחר והחשבון אינו רשום על שמך. דרך אחרת לברר היא להשיג (אפשר בעירייה ולעיתים גם באתר האינטרנט שלה) את צו הארנונה לשנת 2007 שם יהיה כתוב המחיר למ"ר (לעיתים יש כמה מחירים וצריך לקחת את הנכון מביניהם) להכפיל במס' המטרים של הדירה ולקבל כמה ארנונה יש לשלם. חמישית, אם סיכמת על תשלום קבוע בשקלים חדשים מה הקשר לדולר? שישית, עליך לבדוק את החוזה מול בעל הדירה ולראות אם יש לך אפשרות לסיים את השכירות בטרם תום החוזה. אם אין כזו אפשרות עליך למצוא דייר חלופי.

למעלה